Co dzisiaj zrobiłem w swoim samochodzie
- Tomek
- Moderator
- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 304 razy
Re: Co dzisiaj zrobiłem w swoim samochodzie
A ja kupiłem Linie dwie butle różowego siuwaksu 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- mwas
- Prezes
- Przebieg: 98000
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 344 razy
- Otrzymał podziękowań: 957 razy
- Kontakt:
Obawiam się, że te "śrubki" to element składowy całej maskownicyhelletic pisze:Przy okazji dostania się do kompa Liny do reszty połamała mi się ta śrubka z plastikowym łepkiem (są dwie), co trzymają ten plastik pod kolumną kierowniczą. Wstawiłem byle jakie śrubki z potężną podkładką, wszystko niklowane, wygląda to jak połączenie woła z karetą. Czy idzie dostać te plastikowe gówna, bo innego określenia nie mam na ten patent Fiata.

Tomek, te siuwaksy to jest wosk ? Jak się to nakłada ? Jaki jest tego koszt i gdzie to można nabyć ?
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
- smak56
- klubowicz
- Przebieg: 285000
- Silnik: 1.3 multijet
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 368 razy
- Otrzymał podziękowań: 621 razy
Będzie trudno, ale znalazłem taką stronę: http://www.elementyadsys.pl/index.php" onclick="window.open(this.href);return false; (dział wkrety i nakretki plastikowe), która sugeruje wejście do sklepu z elektroniką i może tam coś dobrać.helletic pisze:Wymieniony filterek gazu. Przy okazji dostania się do kompa Liny do reszty połamała mi się ta śrubka z plastikowym łepkiem (są dwie)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
smak56
* * * *

* * * *
-
- Moderator
- Podziękował: 453 razy
- Otrzymał podziękowań: 329 razy
Mam nadzieję, że darcyn przeczyta postacichy pisze:helletic zapukaj do darcyna jeżeli by się okazało że jest problem z dostępnością to może mają coś na serwisie jako odpad.

Też się tego obawiam, że Fiat po przez takie miny będzie się starał zarobić na klientach. Po co sprzedać śrubkę, skoro można sprzedać kawał nikomu niepotrzebnego plastiku za kilkadziesiąt pln'ów w którym się znajduje potrzebna mi rzecz...Nie wyrzuciłem tych śrubekmwas pisze:Obawiam się, że te "śrubki" to element składowy całej maskownicyJa osobiście u siebie kleiłem to g... Poxipolem... trzyma lepiej, jak fabryka !
Mam nadzieję, że nie wywaliłeś starych części, bo może idzie to jeszcze poskładać do kupy

Dzięki Stefan za namiarysmak56 pisze:Będzie trudno, ale znalazłem taką stronę: http://www.elementyadsys.pl/index.php" onclick="window.open(this.href);return false; (dział wkrety i nakretki plastikowe), która sugeruje wejście do slkepu z elektroniką i może tam coś dobrać.

- smak56
- klubowicz
- Przebieg: 285000
- Silnik: 1.3 multijet
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 368 razy
- Otrzymał podziękowań: 621 razy
Nie ma sprawy. Przypomniało mi się, że miałem podobne śrubki do przykręcania przedniej szyby w telewizorze. Tak więc myślę, że trop jest dobry (po ASO oczywiście)helletic pisze: Dzięki Stefan za namiary!

smak56
* * * *

* * * *
- Tomek
- Moderator
- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 304 razy
mwas to jest taki pseudo wosk. Pisałem już kiedyś o tym tutaj http://www.lineaklubpolska.pl/viewtopic ... 9&start=60, tylko że tam był w formie spraya.mwas pisze:
Tomek, te siuwaksy to jest wosk ? Jak się to nakłada ? Jaki jest tego koszt i gdzie to można nabyć ?
Niepozorna rzecz, a robi świetną robotę, szczególnie na ciemnych lakierach, na których bardzo widać zacieki z wody po myciu.
Cena ok 40zł za litr, ale jest bardzo wydajne. Te dwa litry to starczą mi spokojnie na trzy lata

Kojarzysz może z Koszelówki, ten różowy płyn, co miałem w butelce po Wyborowej, i smarnąłem Tarze po błotniku?.. To było właśnie to.
Kupione od tego sprzedawcy z alle.. http://allegro.pl/show_user.php?uid=13032910, ale poza allegro, bo tego akurat nie wiem czemu nie wystawia. Trzeba się po prostu kontaktować z nim.
Generalnie wszystko z logo Effectal, świetnie mi się sprawdza, ale ciężko to kupić.
Mają super płyn do czyszczenia felg, szampon samochodowy i inne rzeczy.
- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
Jakie wtryskiwacze masz teraz?emmer pisze:wymienione wtryskiwacze gazowe i filterek - 530 zł. trochę zabolało ale powinny przelatać kolejne 100.000 km albo i dłużej bo sa trochę lepsze
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

- mwas
- Prezes
- Kontakt:
Łooomatkoooohelletic pisze:Nie wyrzuciłem tych śrubek. Próbowałem je zgrzać, trzymałem nad palnikiem w obcęgach ten kawałek metalu z gwintem, rozgrzałem do czerwoności i zatopiłem w tą główkę plastikową. Gdy wystygło chciałem przykręcić i...znów pękło
...

Tomek, oczywiście, że kojarzę ten wcześniejszy wątek oraz ten specyfik z Koszelówki

- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
Tomek, czyli jest to quick detailer 
Co do śruby, to proponuję dać zwykłą z łbem sześciokątnym i nakładkę tego typu http://allegro.pl/oslonka-nakladka-kolp ... 32817.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Co do śruby, to proponuję dać zwykłą z łbem sześciokątnym i nakładkę tego typu http://allegro.pl/oslonka-nakladka-kolp ... 32817.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- mwas
- Prezes
- Kontakt:
No jest to jakieś rozwiązanie, ale... jak dla mnie, akurat w tym przypadku to co oryginał, to oryginał (kwestia estetki, absolutnie nie funkcjonalności)Kuzyn_z_Sosnowca pisze:Co do śruby, to proponuję dać zwykłą z łbem sześciokątnym i nakładkę tego typu http://allegro.pl/oslonka-nakladka-kolp ... 32817.html" onclick="window.open(this.href);return false;

- adamson
- klubowicz
- Przebieg: 41000
- Silnik: 1.4 16V Turbo
- Rocznik: 2018
- Podziękował: 267 razy
- Otrzymał podziękowań: 158 razy
To gówienko idzie dostać w sklepie przy ASO Fiata, wiem, bo też połamałem jakieś dwa lata temuhelletic pisze: Przy okazji dostania się do kompa Liny do reszty połamała mi się ta śrubka z plastikowym łepkiem (są dwie), co trzymają ten plastik pod kolumną kierowniczą. Wstawiłem byle jakie śrubki z potężną podkładką, wszystko niklowane, wygląda to jak połączenie woła z karetą. Czy idzie dostać te plastikowe gówna, bo innego określenia nie mam na ten patent Fiata.

FIAT TIPO HB Lounge 1.4 T-jet 120 KM
-
- Moderator
Dziękuję Wszystkim za podpowiedzi
! Najbardziej wolał bym oryginał (nawet za taki kosmos jak 18 pln za śrubkę
)! Ujdzie jednak Poxipol, nakładka na śrubę lub zamiennik

- emmer
- klubowicz
- Przebieg: 32000
- Silnik: 1.5
- Rocznik: 2017
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
Rafcio pisze:Jakie wtryskiwacze masz teraz?emmer pisze:wymienione wtryskiwacze gazowe i filterek - 530 zł. trochę zabolało ale powinny przelatać kolejne 100.000 km albo i dłużej bo sa trochę lepsze
też hana zielone ale mają takie małe filterki na wlocie, także teoretycznie powinny być wieczne

- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
To teraz już chyba linę przeżyją 

OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

-
- Moderator
Wymieniłem dziś pierwszy raz sam w Linie świece
. Miałem trochę stracha, że przekręcę gwint (brak dynamometryka), albo inne cuda się wydarzą, ale poszło gładko
! Za komplet świec NGK ZKR7A-10 dałem 94,04 pln, na miejscu ze sklepu nie z internetu. Od A do Z jeździły na LPG i uważam, że śmiało by mogły jeszcze pojeździć o 10kkm więcej. Stare wypalone na złoty kolor, każda równo, tak samo. Przejechały dokładnie 33233 km i wyglądają tak: