http://sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=89463" onclick="window.open(this.href);return false;
Żarówki
- Rafcio
- Moderator

- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
NRG się chyba troszkę pomylił albo będzie miał mijania z tyłu i będzie jeździł na wstecznymCoval pisze:Gdzie te żarówki będą?NRG pisze:Oślepłem z lewej strony.....NightBreaker Plus......dźwignąłem klapę bagażnika nie wyglądało to ciekawie
Night Breaker Plus bardzo fajnie świecą ale u mnie wytrzymały nie cały rok i oślepłem z obu stron jednocześnie i zostały mi tylko postojówki. O tyle dobrze że przepaliły za dnia.
Tylko pół litraNRG pisze:Mam nadzieję że nie stracę kilku litrów krwi przy ich wymianie ...
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz

- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
Oj tam oj tam :p Literówka. Wiadomo że chodzi o maskę :p Choć kto wie - wymiana świateł mijania przez bagażnik ... :D W poprzednim aucie (Seicento) również wrzuciłem Bosh'e - świecą do dzisiaj (a auta pozbyłem się 2 lata temu)rafcio082 pisze:NRG się chyba troszkę pomylił albo będzie miał mijania z tyłu i będzie jeździł na wstecznymCoval pisze:Gdzie te żarówki będą?NRG pisze:Oślepłem z lewej strony.....NightBreaker Plus......dźwignąłem klapę bagażnika nie wyglądało to ciekawie![]()
Night Breaker Plus bardzo fajnie świecą ale u mnie wytrzymały nie cały rok i oślepłem z obu stron jednocześnie i zostały mi tylko postojówki. O tyle dobrze że przepaliły za dnia.
Tylko pół litraNRG pisze:Mam nadzieję że nie stracę kilku litrów krwi przy ich wymianie ...
FIAT Tipo SW Business Lounge T-Jet 1.4 @ 120KM
- mwas
- Prezes

- Przebieg: 98000
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 344 razy
- Otrzymał podziękowań: 957 razy
- Kontakt:
NRG, jeśli Twoje auto stoi pod chmurką, to przez te mrozy będziesz miał niezły problem z odkręceniem dekielków z tyłu reflektorów, chyba że zabezpieczyłeś je już kiedyś jakimś "smarowidłem". Przerabiam właśnie ten sam temat - żarówki zakupione (najzwyklejsze H7 firmy Hella), ale auto muszę odstawić do jakiegoś ocieplanego garażu podziemnego w centrum handlowym na kilka godzin, bo na razie za diabła nie jestem w stanie się do nich dostać...
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
Dzisiaj badałem teren i wydaje mi się, że nie powinienem mieć z tym większego problemu. Faktycznie - od strony pasażera wymiana to pikuś. Nic nie zasłania i dostęp do dekla jest idealny. Gorzej będzie ze stroną kierowcy. Jak mi całkiem ręce z zimna nie odpadną - zrobię fotki z wymiany ;)
- mwas
- Prezes

- Kontakt:
NRG, dzisiaj wymieniałem. Dopiero po postoju kilka godzin na ciepłym parkingu podziemnym dekielki odpuściły i dało się je odkręcić.
Ale manewry przy samej żarówce, to raczej na wyczucie, więc polecam najpierw zająć się żarówą od strony pasażera co by najpierw zobaczyć co i jak. Generalnie żarówka trzyma się takim drucianym zatrzaskiem, który odhacza się na górze żaróki, ale przed odhaczeniem najpierw ściągamy wtyczkę. Ogólnie operacja jest banalna, tylko te cholerne dekle... 
No tutaj niestety akumulator trochę przeszkadza, ale jak ktoś jest sprytny, to i 2 ręce można tam włożyćNRG pisze:Gorzej będzie ze stroną kierowcy.
Skapitulowałem. Auto zostawilem na parkingu podziemnym na kilka godzin, wróciłem i zacząłem grzebać najpierw od strony pasażera. Po długim dłubaniu udało mi się ściągnąć dekiel i .... dałem sobie siana i pojechałem do ASO. Może gdyby było ciepło to bym dalej grzebał. Wymiana w ASO 26 złotych + umyli mi samochód ;-)
- mwas
- Prezes

- Kontakt:
NRG pisze:Skapitulowałem
Trochę się dziwię, bo jak już byłeś na tym etapie, to żarówkę miałeś w zasięgu rękiNRG pisze:Po długim dłubaniu udało mi się ściągnąć dekiel i .... dałem sobie siana i pojechałem do ASO
Kurczę, za taką cenę, to i ja bym skorzystał... samo mycie potrafi kosztować więcejNRG pisze:Wymiana w ASO 26 złotych + umyli mi samochód ;-)