Stuki w tylnym zawieszeniu
-
- klubowicz
- Przebieg: 61000
- Silnik: 1,4 8v
- Rocznik: 2009
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Z góry przepraszam Admina i moderatorów (niech żyją 100 lat i im się linki nigdy nie psują) za tekst nie na temat, ale coraz więcej agresji na forum. Na szczęście tylko pisemnej, ale kto wie co by się działo przy x-piwku. Jak ktoś chce zagazować niech gazuje, jak ktoś ma dosyć i sprzedaje jego sprawa, ktoś obniża zawieszenie OK, jak nie może być przyjemnie to chociaż kulturalnie. Panowie i Panie (Krysiu akurat jesteś ostoją spokoju, ale nie chcę Cię urazić pomijając) OCHŁOŃCIE. A cytując ex-prezydenta "nie idźcie tą drogą" Pozdrawiam 

Octavia 3 1,4 TSI Elegance Brąz Topaz
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
Wczoraj byłem w serwisie i wymienili mi amortyzator przedni lewy i "bałwanka" oraz z tyłu z obu stron mocowania amortyzatorów, osłony, "bałwanki" ustawili geometrię i nareszcie nastała cisza- nareszcie zlosnik
Dobrze że sprawdzili geometrię bo z tej strony co zmienili amora była trochę przesunięta zbieżność
Dobrze że sprawdzili geometrię bo z tej strony co zmienili amora była trochę przesunięta zbieżność
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

-
- klubowicz
- Przebieg: 113000
- Silnik: 1,4 T-Jet+LPG
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
Ja chciałbym tylko powiedzieć jedno... Nie wyobrażam sobie jazdy Lineą obniżoną choćby o 2cm z przodu. To auto wtedy by zahaczało o wszystko co się da, każda dziura itd. Mam osłonę pod silnikiem, która powoduje iż auto ma niższy prześwit z przodu dokładnie o 2cm (bo osłona ma wystające przetłoczenie) i trę wszędzie gdzie się da. Obniżenie zawieszenia spowoduje... obcieranie miską olejową, rurą wydechową biegnącą z kolektora, podłogą itd.FILBERT pisze:Bez urazy ale, nie lepiej sobie kupić prawdziwe sportowe auto. Obniżanie zawieszenia w samochodzie który ma 77 koni i 14,5 s do setki to dla mnie wiejski tuning.
PS. sportowe zawieszenie sprawdza się w zakrętach, a w codziennej eksploatacji na naszych dziurskach jest powodem podwójnej irytacji. Wystarczy sobie zaliczyć małą zaspę, torowisko, studzienkę od burzówki albo wadliwy spowalniacz na Morasku zlosnik i człowiek żałuje że nie kupił suv-a.
Linea nie nadaje się do obniżania zawieszenia przedniego (tylnie ma spory zapas).
- emmer
- klubowicz
- Przebieg: 32000
- Silnik: 1.5
- Rocznik: 2017
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
ku...wa. ja byłem wczoraj w serwisie właśnie na geometrii po wymianie tych bałwanków. powiedzieli że juz jest ok, było lekko przesunięte. wsiadam w samochód, jadę, puszczam kierownice - jak bym miał asystenta zmiany pasa to by chyba zgłupiał - 3 sek i zmiana pasa z prawego na lewy. myślałem że ich tam poroz...am.rafcio082 pisze:Wczoraj byłem w serwisie i wymienili mi amortyzator przedni lewy i "bałwanka" oraz z tyłu z obu stron mocowania amortyzatorów, osłony, "bałwanki" ustawili geometrię i nareszcie nastała cisza- nareszcie zlosnik
a i ciekawostka. na zaparowane po raz drugi lampy z tyłu gościu powiedział, że musimy poczekać aż się zmniejszy wilgotność na zewnątrz to poprawią.??!!
- sebastianc78
- klubowicz
- Przebieg: 47800
- Silnik: 1.4 T-Jet+LPG
- Otrzymał podziękowań: 1 raz