Macie w planach zagazować auto ?
- alvaro
- klubowicz
- Przebieg: 205000
- Silnik: 1.4 8v + LPG BRC
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 51 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
No to juz jest śmiech na sali i naciągactwo z ich strony!
Ostatnio zmieniony 16 lip 2012, 23:39 przez alvaro, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arek
- klubowicz
- Przebieg: 150000
- Silnik: 1,4 16v T-jet + Gaz
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Witam
Moja ostatnia przygoda z problemami:
Od 2 m-cy miałem problem z odpalaniem zimnego silnika, wystarczyło że postał z 2 godz. a już przy odpalaniu przez przez pierwsze 2-4 min. dławił się , falował, dusił, obroty skakały, nie mógł wejść na wysokie a czasami gasł. Pracował tak jakby jedna świeca nie pracowała. Po tych pierwszy min chodził bez problemów aż do następnego razu jak ostygł.
Jezeli wcześniej jeżdziłem na benzynie i na benzynie go zgasiłem to rano odpalał bez problemu.
Panowie z serwisu niestety nic nie mogli poradzić.
Pomimo tego że samochód stał u nich 2x po dwa dni.
Wymienili :
świece-nic
przewody-nic
wgrali nowe oprogramowanie do centralki - nic
włożyli nową centralkę z nowego auta- nic
doszli do wniosku że jeden wtryskiwacz jest zapieczony.
kazali kupic preparat do czyszczenia wtrysków i przejeżdzić cały bak na benzynie z tym preparatem - i też nic
chcieli wymieniać wtryskiwacz, ale nie wiedzieli czy Fiat pokryje to z gwarancji.
Mnie cały czas coś niepasowało i podejrzewałem że coś jest z gazem , bo gdy jeżdziłem na benzynie wszystko było ok.
Zadzwoniłem do Auto Gaz Śląsk w Katowicach.
Panowie stwierdzili że to może być wina ustawień i powiedzieli żeby przyjechać.
Pojechałem (z Łodzi)
Wsiadło ze mną dwóch sympatycznych Panów, przejechaliśmy z 20 km (w tym na autostradzie) mieli cały czas podłączony komputer do samochodu, całą mapę ustawili na nowo pod mój samochód i na nowo jestem szczęśliwym posiadaczem Linei.
Miałem wrażenie (chyba po raz pierwszy) że moim samochodem zajmują się fachowcy.
Jeżeli ktoś z was planuje założyć gaz to polecam Auto Gaz Śląsk.
Instalacja u nich do t-jeta kosztuje 3600zł. , może więcej niż w innych warsztatach ale jest to instalacja dedykowana do fiatów, osoby które to montują znają się na tym.
Najbliższy termin na wczoraj to był 16 sierpień!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Polecam
Moja ostatnia przygoda z problemami:
Od 2 m-cy miałem problem z odpalaniem zimnego silnika, wystarczyło że postał z 2 godz. a już przy odpalaniu przez przez pierwsze 2-4 min. dławił się , falował, dusił, obroty skakały, nie mógł wejść na wysokie a czasami gasł. Pracował tak jakby jedna świeca nie pracowała. Po tych pierwszy min chodził bez problemów aż do następnego razu jak ostygł.
Jezeli wcześniej jeżdziłem na benzynie i na benzynie go zgasiłem to rano odpalał bez problemu.
Panowie z serwisu niestety nic nie mogli poradzić.
Pomimo tego że samochód stał u nich 2x po dwa dni.
Wymienili :
świece-nic
przewody-nic
wgrali nowe oprogramowanie do centralki - nic
włożyli nową centralkę z nowego auta- nic
doszli do wniosku że jeden wtryskiwacz jest zapieczony.
kazali kupic preparat do czyszczenia wtrysków i przejeżdzić cały bak na benzynie z tym preparatem - i też nic
chcieli wymieniać wtryskiwacz, ale nie wiedzieli czy Fiat pokryje to z gwarancji.
Mnie cały czas coś niepasowało i podejrzewałem że coś jest z gazem , bo gdy jeżdziłem na benzynie wszystko było ok.
Zadzwoniłem do Auto Gaz Śląsk w Katowicach.
Panowie stwierdzili że to może być wina ustawień i powiedzieli żeby przyjechać.
Pojechałem (z Łodzi)
Wsiadło ze mną dwóch sympatycznych Panów, przejechaliśmy z 20 km (w tym na autostradzie) mieli cały czas podłączony komputer do samochodu, całą mapę ustawili na nowo pod mój samochód i na nowo jestem szczęśliwym posiadaczem Linei.
Miałem wrażenie (chyba po raz pierwszy) że moim samochodem zajmują się fachowcy.
Jeżeli ktoś z was planuje założyć gaz to polecam Auto Gaz Śląsk.
Instalacja u nich do t-jeta kosztuje 3600zł. , może więcej niż w innych warsztatach ale jest to instalacja dedykowana do fiatów, osoby które to montują znają się na tym.
Najbliższy termin na wczoraj to był 16 sierpień!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Polecam
-
- klubowicz
- Przebieg: 20000
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2011
- Podziękował: 1 raz
Gaz już mam
Może to dziwne ale jeżdżę autami na gaz od dobrych kilku lat, zakładane w 1 warsztacie i to, że mogę zagazować fiata, nie tracąc gwarancji, o ile założe instalację w autoryzowanym serwisuie (okazało się że, tam gdzie robiłam wszystkie autka), w dużej mierze zdecydowało o zakupie fiata... na poczatku była marka, potem ujrzałam cudeńko Lineę:)
Gaz zamontowałam 2 dnia po zakupie Linki, jeszcze daleko nie jeździłam, ale myślę że będzie ok
Dodam że części Tartarini
http://www.vis-eko.pl/" onclick="window.open(this.href);return false; POLECAM!!
Gaz zamontowałam 2 dnia po zakupie Linki, jeszcze daleko nie jeździłam, ale myślę że będzie ok
Dodam że części Tartarini
http://www.vis-eko.pl/" onclick="window.open(this.href);return false; POLECAM!!
dynamic 1.4 red Flamenco.....
-
- Nowy
- Przebieg: 13000
- Silnik: 1.4 T-Jet
- Rocznik: 2008
Witam !!!!
Szczególnie pozdrawiam Nową Członkinie tego forum
Ma pytanko, do pani a ile to kosztowało w tym autoryzowanym serwisie -- z zachowaniem gwarancji, co jest bardzo korzystne.... Jeśli oczywiście można wiedzieć.
Życzę bezproblemowej jazdy.
Wracając do Linei --- dziś gazownik wsio mi ustawił. Co do sterownika wgrał mi już na początku Staga 4 plus , jak radził "Fish".
Trochę zmienił mieszankę, gdyż na wysokich obrotach trochę miał za bogatą--- zobaczymy jak będzie dalej.
Szczególnie pozdrawiam Nową Członkinie tego forum

Ma pytanko, do pani a ile to kosztowało w tym autoryzowanym serwisie -- z zachowaniem gwarancji, co jest bardzo korzystne.... Jeśli oczywiście można wiedzieć.
Życzę bezproblemowej jazdy.
Wracając do Linei --- dziś gazownik wsio mi ustawił. Co do sterownika wgrał mi już na początku Staga 4 plus , jak radził "Fish".
Trochę zmienił mieszankę, gdyż na wysokich obrotach trochę miał za bogatą--- zobaczymy jak będzie dalej.
- Szulcik74
- klubowicz
- Przebieg: 100000
- Silnik: 1.4 16V 120KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
Ja miałem gaz w oplu astrze F 1.4 8V przez 5 lat (rocznik 1995). Zrobiłem nią 60 000, instalacja zwróciła mi się z nawiązką. Ale do linki nie zakładam po prostu przy moich 12000 przebiegach zupełnie się nie kalkuluje. W srogą zimę (poniżej 15 stopni mrozu) miałem notoryczne problemy z zapaleniem, poza tym samochód na gazie był dość powolny i stwierdziłem że wolę mieć nowe nieawaryjne auto z gwarancją i dużą mocą aniżeli co miesiąc jeżdzić do serwisu i dodatkowo zwalniać z tego tytułu z pracy. Poza tym denerwuje mnie obsługa na stacjach LPG i wieczne narzekanie stojących w kolejce do dystrybutora. Takie jest moje zdanie, gdybym jeżdził zawodowo np. jako taksiarz to być może zdecydowałbym się na line 1.4 8V z LPG ale prywatnie wole jednak T-jet PB95 którym wyprzedzę praktycznie każde auto. Pozdrawiam.
- Szulcik74
- klubowicz
- Przebieg: 100000
- Silnik: 1.4 16V 120KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
emmer pisze:co do przebiegu - masz rację. ale zresztą się już niezgodzę. po prostu w poprzedniem samochodzie miałeś założoną złą instalację lub źle zamontowaną. żadnego problemu z zapalaniem, żadnych utraty mocy. przy najbliższym spocie możemy porównać osiągi - będziesz zdziwiony.
instalacje myślę że miałem dobrą bo landirenzo ale silnik 60 KM w mojej asterce był po prostu za słaby a problemy z zapalaniem wynikały ze słabej jakości gazu - po prostu taki sprzedają na BP. Podzro
- ryszardo_
- klubowicz
- Przebieg: 180000
- Silnik: 1,4 77KM 8V + LPG
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 49 razy
- Kontakt:
Witam!
Ja w swojej Linea 77KM mam LPG od samego początku już 4,5 roku. Samochód zakupiłem w salonie z instalacją sekwencyjną i mam na dzień dzisiejszy przejechanych 60tys kilometrów a instalacja sprawuje się bez zarzutu, nie miałem żadnego problemu latem ani zimą nawet przy bardzo niskich ujemnych temperaturach do -30 stopni.
Osobiście polecam instalacje LPG.
Widocznie aby cieszyć się z dobrej instalacji LPG, to musi być też instalowana w renomowanej firmie, która zna się na tym.
Ja w swojej Linea 77KM mam LPG od samego początku już 4,5 roku. Samochód zakupiłem w salonie z instalacją sekwencyjną i mam na dzień dzisiejszy przejechanych 60tys kilometrów a instalacja sprawuje się bez zarzutu, nie miałem żadnego problemu latem ani zimą nawet przy bardzo niskich ujemnych temperaturach do -30 stopni.
Osobiście polecam instalacje LPG.
Widocznie aby cieszyć się z dobrej instalacji LPG, to musi być też instalowana w renomowanej firmie, która zna się na tym.
- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
Z powodu nowej pracy do której już niestety muszę dojeżdżać w najbliższym czasie gazuję linę. Mam pytanie: przegląd liny mam ważny do Września 2012 i wtedy kończy się okres 3 letni. Czy po zamontowaniu LPG będę musiał zaraz robić przegląd czy dopiero we wrześniu i potem co rok?
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

- cichy
- klubowicz
- Przebieg: 217000
- Silnik: 2.0 110KM HDi
- Podziękował: 104 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
- Kontakt:
sorki że tak wyskoczę po za temat. rafciu to jednak Twoje przepuszczenia się sprawdziły, zwolnili Cie po tym zwolnieniu chorobowym czy sam odszedłeśrafcio082 pisze: Z powodu nowej pracy do której już niestety muszę dojeżdżać

Sympatyk forum :-)
- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
pawe1_c, chorobowe zakończyłem w ostatnim dniu 2011 roku i sam się zwolniłem bo firma chciała mi dać w styczniu zwolnienie dwutygodniowe a ja od 01.01.2012 mam już nową pracę.
A odnośnie przeglądu dziękuję kolegom za informacje
Dzisiaj byłem u dobrego gazownika i umówiony jestem na 16.01
Mówił że Linea mu nie straszna, silnik T-Jet też
Odnośnie instalacji to na razie wiem tyle że Stag, wtryski Valtek nowe ponoć już bezproblemowe i komputer jakaś trzysetka ponoć jeden z lepszych.
Koszt 2500zł
Reszty na razie nie wiem ale oddaję do najlepszego w mojej okolicy gazownika także myślę że problemu nie będzie.
Gwarancja 2 lata lub 40000km
Ehhhhhh a tak się zarzekałem że nigdy gazu i gaz tylko do kuchenek
A odnośnie przeglądu dziękuję kolegom za informacje

Dzisiaj byłem u dobrego gazownika i umówiony jestem na 16.01
Mówił że Linea mu nie straszna, silnik T-Jet też
Odnośnie instalacji to na razie wiem tyle że Stag, wtryski Valtek nowe ponoć już bezproblemowe i komputer jakaś trzysetka ponoć jeden z lepszych.
Koszt 2500zł
Reszty na razie nie wiem ale oddaję do najlepszego w mojej okolicy gazownika także myślę że problemu nie będzie.
Gwarancja 2 lata lub 40000km
Ehhhhhh a tak się zarzekałem że nigdy gazu i gaz tylko do kuchenek

OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

- samson0711
- Nowy
- Przebieg: 50000
- Silnik: 1,4 Tjet
- Rocznik: 2008