aixen, dokładnie, koszt instalacji nie jest tak drogi jak mogłoby się wydawać. Oczywiście nie w ASO.
Ojciec ma w firmie kilka Fiatów Panda, zagazowanych i również jest bardzo zadowolony. Do tego stopnia, że założył gaz w swoim Fordzie Explorer 4.0 Również nie narzeka.
"Dream as if you'll live forever, Live as if you'll die today"
Chętnie bym się pochwalił gdybym tylko wiedział o co w tym chodzi <a, tutaj jakieś papiery z tej instalacji ale same pierdoły są tu napisane, np. numery homologacji itp. W każdym razie jest to sekwencja, pojemność butli - 48L. Zakładane w Rybniku, Mar-Car. Mam tutaj kartę gwarancyjną firmy Auto-Gaz Centrum z Radomia, więc pewnie oni to produkują, a Ci z Rybnika tylko montują.
"Dream as if you'll live forever, Live as if you'll die today"
emmer, to nie tak... przyjmując, że rację mają piszący na forach o LPG (z poprawką na chwalenie "swojego") są auta łatwiejsze i trudniejsze w modyfikacji, takie, dla których koszt tej operacji będzie akceptowalny, oraz takie dla których nie będzie (ale mądrości...) a co najważniejsze, są dobrze dobrane i założone instalacji i są... tanie instalacje. Przeważnie ta "taniość" (czy to warsztatu, czy komponentów) wychodzi nam bokiem...
PS. Swojego zdania o LPG i tak nie zmienię...
gkurek3, dane powinieneś (teoretycznie) mieć na fakturze... przynajmniej ja miałem dokładnie wypisane (tzw. kit KME).
Linea 1.4 8v & LPG r.2007 wersja Dynamic 85 KKm (Syn)
Linea 1.4 Turbo r.2009 wersja Dynamc 56 KKm (To ja)
aixen, zdaje sobie sprawę że każdy może mieć inne zdanie, inny samochód, inne pieniądze na to. ja głównie opieram sie na wiedzy zaczerpniętej z Auto Świat i TVN Turbo, bo głównie to moja wiedzy o motoryzacji. ja osobiście poprzednie samochody miałem wszytskie na LPG i zero problemów. ale instalacje były sekwencyjne, zakładane w typowo "gazowych" warsztatach no i nie tanie . Ale robiłem mnóstwo kilometrów co się opłacało. t-jeta nie zamierzam gazować, bo na moje przebiegi to się nie kalkuluje, a zresztą zrobiłem to umyślnie biorąc benzynę turbo, a nie diesla, czy samochód do zagazowania.
W sumie często mówimy że mało jeździmy... wynika to pewnie z tego, że cieżko nam sie wsiada do auta i gna w nieznane mijając stacje benzynowe gdzie benzynka kosztuje pod 5 zł.
Mając gaz nie mamy tego problemu... wtedy jazda dopiero sie rozpoczyna
PS - jakie sprawdzone instalacje jakich firm polecacie do Linki 1.4 8V 77KM? Sekwencja BRC?
przy tych cenach benzyny gaz pozwala na jazde bez ograniczeń szczególnie dla rencisty na megance którą kupiłem w salonie rocznik 97 zrobiłem 160 tys. bez żadnych problemów polecam a osiągi chyba że ktoś ma dużo pieniędzy na mandaty POZDRAWIAM :
[ Dodano: |15 Mar 2011|, o 00:00 ]
zapomniałem : w obu autach gaz zakładałem w Bachorzynie koło łasku cena sekwencij 2500 na raty dla zainteresowanych moge podac adres.
1. Instalacje "polskie"...
a/ KME... ogromne możliwości elektroniki, przeciętne wtryski, łatwość montażu i autoadaptacji, niska cena (od 2200)
b/ STAG... prostsza konstrukcyjnie (co nie oznacza, że gorsza), wymaga sporo wiedzy od instalatora przy ustawianiu "pod auto", niska cena (od 2000)
2. Instalacje "zagraniczne"
a/ BRC... przeciętne opinie, miałem wersję Yust... bez uwag, działało, wysoka cena....
b/ Tartarini... nadworny dostawca instalacji LPG dla Fiata, bardzo dobra jakość, bardzo wysoka cena... miałem w CC900... 250 Kkm... polecam
c/ Landirenzo vel Omegas.... włoszczyzna... ponoć niezła, dosyć drogo... nie miałem, nie wiem jak z działaniem...
d/ Viale i Prince... ponoć naj... najlepsze, nadroższe... itp... nie znam nikogo kto by miał, opinie w necie... przeciętne w relacji do cen zestawów
3. Instalacje V generacji... znowu Viale i Prince... drogo... bardzo drogo... ponoć nie ma różnicy do PB... może kiedyś się przekonam...
Linea 1.4 8v & LPG r.2007 wersja Dynamic 85 KKm (Syn)
Linea 1.4 Turbo r.2009 wersja Dynamc 56 KKm (To ja)