Ha ha mam to samo.rafcio082 pisze:a i jeszcze zamarzł mi bolec który odbija klapkę wlewu paliwa- dobrze że w pozycji zamkniętej
Dzisiaj tankowałem i miałem fart że już parę dni paznokci nie obcinałem

Byle do wiosny...
To nie linka (nie mylić z Linka) tylko rygle. To samo przeżyłem w poprzednim roku, kiedy jechałem do domu z drzwiami związanymi sznurówkami. Jak odtają to napsikaj tam dużo WD40, nie smaruje najlepiej, ale wypiera wodę. Docelowo jakiś rzadki smar lub olej. W tym roku takich problemów już nie mam. W Turcji nadal nie wiedzą, że ruchome elementy się smaruje.Sebi pisze:Wczoraj przeżyłem identyczną historię - lewe tylne drzwi, elegancko się otworzyły i już nie chciały się zamknąć. Ewidentnie zamarzła stalowa linka w drzwiach która powinna odbić żeby zblokować zamek. Jak linka przymarznie i zamek nie odbije to efekt jest dokładnie taki jakby miało się naciśnięta klamkę. Zamiast wiązać drzwi od środka wsadziłem na tylne siedzenie szwagra, kazałem trzymać drzwi i pojechałem zagrzać auto. Po 10 min jazdy drzwi odtajały i zamknęły się jakby nigdy nic
to samo miałem w ubiegłym sezonie, związałem drzwi sznurkiem po przejechaniu kilku kilometrów pościło, w domu przesmarowałem wszystkie zamki smarem w silikonie i już się więcej nie powtórzyło. W tym sezonie wszystkie zamki przesmarowane, uszczelki w drzwiach i kufrze również, przez te ostatnie dni auto mam oblodzone i nie mam z niczym problemuCoval pisze:To samo przeżyłem w poprzednim roku
no widzisz ile w klubie mozemy sie wzajemnie nauczyc jeszczepawe1_c pisze:a co to takiego, nie jestem za bardzo w temacie