Otóż nie

W T-Jet standardowo nie ma osłony pod silnikiem! Prawa osłona (mniejsza) jest w każdej Linei. Obecnie tylko 1,6 M-Jet ma fabrycznie obie osłony pod silnikiem.
Oryginalna osłona pod silnik (będąca w opcji->przynajmniej u mnie po wpisaniu nr nadwozia w ASO była jako opcja a nie standard) jest tak wyprofilowana, że przycieram nią na głębszej dziurze, przy wjeżdżaniu na miejsce parkingowe (zahaczam o złożony płotek) i w 100 innych miejscach... Już przestałem słyszeć głos przycierania osłony tak częste to jest
Stuki w zawieszeniu u mnie są chyba przez ciągłe rozkręcanie zawieszenia przez serwis gdy próbowali na chybił-trafił usunąć usterkę ściągania w prawo przy przyspieszaniu. Dopiero gdy ustaliłem, że to usterka fabryczna przestali grzebać w zawieszeniu (bo i tak to nic by nie dało). Zmieniłem serwis i teraz oni poprawiają poprzedników...
Co do poprawy konserwacji... Wszystkie Linee mają braki w konserwacji w miejscach montażowych i wewnątrz elementów podwozia (patrząc od dołu) ale nie ma się czym przejmować bo blachy ocynkowane a mimo iż brakuje baranka to jest gruba warstwa wosku, więc rdza jej niestraszna

Ja podobnie jak Ty poprawiłem ubytki dla swojego spokoju.