nie pamiętacie

Straciliśmy przez to co zrobił poza publicznym forum. Mniejsza.KILLHIM pisze:proszę się nie stresować i nie kłócić![]()
![]()
![]()
nie pamiętacieniedawno dwóch kolegów też tak delikatnie zaczynało się kłócić aż w końcu jednego z nich straciliśmy z forum
Napisałeś, że DACIA zaleca a to nie jest prawdą. To, że warto zmienić wcześniej nikt nie kwestionuje ale Dacia tego nie zaleca. Tak jak wymiany co 12 msc bo zaleca co 24 msc. O nic więcej mi nie chodzi.kylo pisze:Też nie rozumiem o co spór. Tak mi powiedział sprzedawca na jeździe próbnej, że po dotarciu warto wymienić olej, żeby po 2000-3000 km usunąć z silnika to co powstało przy docieraniu itd itp. To samo piszą użytkownicy Dacii na forum Dacii. A tu od razu "piszesz nieprawdę", bo w instrukcji jest inaczej. Instrukcja jest ogólnym zbiorem wskazówek a nie postępowaniem którego trzeba się sztywno trzymać, podobnie jak specyfikacja i wyposażenie pojazdu - to słowa konsultanta z FAP jak napisałem dlaczego mam aku 40Ah a wg INSTRUKCJI powinien być 50Ah.
Chyba, że masz coś do mnie prywatnie???
wiem wiem, juz byla na forum dluga dyskusja co ile przeglad, glosy sa rozne, ja mialem w ksiazeczce gwarancyjnej jak byk napisane co 30 kkm lub 12 m-cy , olej i tak wypadalo zmienic wiec przy okazji byl przeglad.Tomek pisze:Przeglądy mamy co dwa lata lub 30kkm
A ja bym mu powiedział aż sobie ten przegląd włoży w d.pespawacz pisze:rok temu byłem na przeglądzie (504 zł)
wczoraj pojechałem z zamiarem wymiany oleju i filtra przy przebiegu 21 000 km .
a kierownik ASO grzecznie mnie poinformował że musze zrobic przegląd co rok za tą przyjemnośc skasowali mnie 540 zł.
Nigdzie nie znalazłem informacji że przegląd jest co roku. Moje auto ma 14 miesięcy i właśnie wczoraj byłem w serwisie gdzie wymieniono mi łącznik stabilizatora w ramach gwarancji. Wymiana oleju, czy innych filtrów to nie przegląd gwarancyjny. W ASO by chcieli żebyśmy przyjeżdżali nawet co tydzień na przegląd gwarancyjny. A w instrukcji na stronie 178 wyraźnie pisze 30tyś i ani słowa o miesiącach.Fish pisze:ja mialem w ksiazeczce gwarancyjnej jak byk napisane co 30 kkm lub 12 m-cy
Jasne ja to rozumiem, to jest przeglad techniczny ale mnie w ksiazeczke gwarancyjnej facet wyraznie zaznaczyl 12 m-cy wiec z tym nie dyskutuje i wolalem to zrobic (pewnie, ze co tydzien by chcieli). Ksiazeczka obslugi nie mowi nic o czasokresie (jedynie przy oleju i plynie hamulcowym chyba - mam ja w samochodzie wiec nie mam jak sprawdzic).Coval pisze:A w instrukcji na stronie 178 wyraźnie pisze 30tyś i ani słowa o miesiącach.