Pokrowce na siedzenia

Awatar użytkownika
drmaciek
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 30
Silnik: 1.4 T-Jet
Rocznik: 2008

Post autor: drmaciek »

A już myślałem że zostanę tu zjechany ostro za te pokrowce. Cieszę się że jest ktoś kto podziela moje zdanie, choć - uwaga - żona ostatnio napomknęła, że widziała ładne pokrowce do samochodu ;)
Awatar użytkownika
Rafcio
Moderator
Moderator
Przebieg: 130000
Silnik: 1.4 Turbo 120KM
Rocznik: 2013
Podziękował: 332 razy
Otrzymał podziękowań: 164 razy

Post autor: Rafcio »

No to Ci się zaczęło- teraz będziesz musiał kupić :)
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna :jazda
will
Moderator
Moderator
Przebieg: 120000
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Podziękował: 127 razy
Otrzymał podziękowań: 61 razy

Re: ;)

Post autor: will »

drmaciek pisze:Nie wydaje Wam się, że pokrowce służą jedynie temu, by kolejny właściciel miał oryginalne pokrycie siedzeń jak nowe? Bo nie powiecie chyba, że wzór oryginalnych obić Wam się nie podoba i chcecie je zakryć? ;)
To mi przypomina używanie pilota od sprzętu RTV w folii ;)
Mi się nie wydaje ja jestem pewien, chyba że dzieci :)
LINEA 1.4 8V DYNAMIC
Astra K 1.4
Awatar użytkownika
M
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 40500
Silnik: 1,3 MultiJet
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kontakt:

Post autor: M »

drmaciek wiesz ja np mam ta najjaśniejszą tapicerkę i powiem wprost często i gęsto jeżdżę w jensach i tydzień po kupieniu linki zobaczyłem odbarwienia spodni na tapicerce a wiadomo ze przy jasnej tapicerce wiele o brud nie trzeba dlatego na swoje kupiłem pokrowce
Awatar użytkownika
emmer
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 32000
Silnik: 1.5
Rocznik: 2017
Podziękował: 39 razy
Otrzymał podziękowań: 101 razy

Post autor: emmer »

Coval pisze:Mam kilku znajomych którzy maja auta z przebiegiem ponad 200tys km różnych marek i nie używają pokrowców. Fotele są mocno zmechacone, ale nie przetarte. Z moim przebiegiem rocznym 10-15tys km, o fotele raczej martwic się nie muszę. Po za tym nie jem, nie pije i nie pale w aucie. Mnie bardziej rozsądne wydało się kupienie gumowej wykładziny do bagażnika.
mam taką z allegro. powiem ci szczerze zakup w 100% udany. to jest takie korytko gumowo-plastikowe, na środku jest można powiedzieć taki grzebień gumowy. jak coś postawisz to nie ma siły żeby się przesunęło. wyjmujesz - myjesz pod kranem i można wkładać spowrotem.
Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 144000
Silnik: T-Jet z gazem
Podziękował: 219 razy
Otrzymał podziękowań: 375 razy

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca »

emmer pisze: mam taką z allegro. powiem ci szczerze zakup w 100% udany. to jest takie korytko gumowo-plastikowe, na środku jest można powiedzieć taki grzebień gumowy. jak coś postawisz to nie ma siły żeby się przesunęło. wyjmujesz - myjesz pod kranem i można wkładać spowrotem.
Pewnie mamy to samo. Oryginalna jest chyba guma 100%, ale kosztuje 300zł. Też jestem bardzo zadowolony.
Awatar użytkownika
drmaciek
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 30
Silnik: 1.4 T-Jet

Post autor: drmaciek »

M (admin) pisze:drmaciek wiesz ja np mam ta najjaśniejszą tapicerkę i powiem wprost często i gęsto jeżdżę w jensach i tydzień po kupieniu linki zobaczyłem odbarwienia spodni na tapicerce a wiadomo ze przy jasnej tapicerce wiele o brud nie trzeba dlatego na swoje kupiłem pokrowce
Jesteś w pełni wytłumaczony ;)
1.4 T-Jet Dynamic
Awatar użytkownika
M
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 40500
Silnik: 1,3 MultiJet
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kontakt:

Post autor: M »

haha okej :)
Awatar użytkownika
Krysia

Post autor: Krysia »

wally007 pisze:jak usłyszałem cenę w ASO to mi ręce opadły - 280 PLN, w innym ASO powiedzieli, że nie mają i mi nie sprowadzą "bo oni się w pokrowce nie bawią"
To jakieś dziwne ASO, wybacz...nie zależy im na klientach!

Mi do poprzedniego auta miły pan z ASO osobiście doradzał w wyborze materiału na pokrowce, dzwonił żeby sprawdzić czy dostępny, wymusił szybkie uszycie oraz dobrowolnie doliczył 20% rabatu.

Pokrowce rzecz bardzo praktyczna.
welm2001
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 100000
Silnik: t-jet
Rocznik: 2009
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: welm2001 »

Krysia pisze:
wally007 pisze:jak usłyszałem cenę w ASO to mi ręce opadły - 280 PLN, w innym ASO powiedzieli, że nie mają i mi nie sprowadzą "bo oni się w pokrowce nie bawią"
To jakieś dziwne ASO, wybacz...nie zależy im na klientach!

Mi do poprzedniego auta miły pan z ASO osobiście doradzał w wyborze materiału na pokrowce, dzwonił żeby sprawdzić czy dostępny, wymusił szybkie uszycie oraz dobrowolnie doliczył 20% rabatu.

Pokrowce rzecz bardzo praktyczna.
Płcia piękna jesteś, to nie dziwota, że miły był. Ja też bym był miły. :zakochany:
Awatar użytkownika
kazgas
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 85000
Silnik: 1,4 8V
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: kazgas »

welm2001 pisze:Płcia piękna jesteś, to nie dziwota, że miły był. Ja też bym był miły.
A mi samochód sprzedawała Pani i też była bardzo miła.
Kazek
Awatar użytkownika
radek
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 0
Rocznik: 0

Post autor: radek »

Większość uroku tego auta to właśnie oryginalna tapicerka i miała ona u mnie niebagatelne znaczenie w wyborze auta.
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Przebieg: 131000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Podziękował: 287 razy
Otrzymał podziękowań: 304 razy

Post autor: Tomek »

Tapicerka faktycznie ma swój urok, ale co poradzić na dwójkę małych dzieci...
Ja tam założyłem pokrowce.
Awatar użytkownika
aixen
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 85555
Silnik: 1.4 8v
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: aixen »

radek pisze:Większość uroku tego auta to właśnie oryginalna tapicerka i miała ona u mnie niebagatelne znaczenie w wyborze auta.
88) to ja chyba nienormalny jestem... najtańszy materiał, bardzo podatny na zabrudzenia, o mocno przeciętnym wyglądzie, jedym słowem, taniość...
Ponadto gąbka użyta do wypełnienia siedzeń mocno się zapada, a ta dolna część (karbowana) rozpłaszcza... ale może tylko ja tak mam...
Acha... ani ja ani Żona nie jesteśmy grubasy, może nie za chude, ale... >
Linea 1.4 8v & LPG r.2007 wersja Dynamic 85 KKm (Syn)
Linea 1.4 Turbo r.2009 wersja Dynamc 56 KKm (To ja)
duskap
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 113000
Silnik: 1,4 T-Jet+LPG
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Post autor: duskap »

Ech aixen... Naprawdę Tobie to nic nie pasuje. Po prostu masakra. Chociaż może niektóre osoby z Łodzi tak mają... Mój ojciec jak i matka znajomej też pochodzą z Łodzi i dosłownie nic im w niczym nie pasuje.

Potwierdzam to co pisali poprzednicy, fotele świetne, wygodne i wygląd ma duże znaczenie. Są po prostu ładne i dlatego też nie chcę ich ukrywać pod pokrowcami :)
W aucie jeżdżą codziennie pracownicy, których wożę, od niedawna jeździ mój mały synek i fotele są czyste. Coś się ubrudzi to wystarczy przetrzeć szmatką z detergentem i są czyste jak nówka.
Z tym, że ja mam czarną tapicerkę a Dynamici od 2009 mają szarą, która podobno już taka fajna do czyszczenia nie jest...
ODPOWIEDZ