Pokrowce na siedzenia
-
- Moderator
- Przebieg: 120000
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 127 razy
- Otrzymał podziękowań: 61 razy
Re: ;)
Mi się nie wydaje ja jestem pewien, chyba że dziecidrmaciek pisze:Nie wydaje Wam się, że pokrowce służą jedynie temu, by kolejny właściciel miał oryginalne pokrycie siedzeń jak nowe? Bo nie powiecie chyba, że wzór oryginalnych obić Wam się nie podoba i chcecie je zakryć? ;)
To mi przypomina używanie pilota od sprzętu RTV w folii ;)

LINEA 1.4 8V DYNAMIC
Astra K 1.4
Astra K 1.4
- emmer
- klubowicz
- Przebieg: 32000
- Silnik: 1.5
- Rocznik: 2017
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
mam taką z allegro. powiem ci szczerze zakup w 100% udany. to jest takie korytko gumowo-plastikowe, na środku jest można powiedzieć taki grzebień gumowy. jak coś postawisz to nie ma siły żeby się przesunęło. wyjmujesz - myjesz pod kranem i można wkładać spowrotem.Coval pisze:Mam kilku znajomych którzy maja auta z przebiegiem ponad 200tys km różnych marek i nie używają pokrowców. Fotele są mocno zmechacone, ale nie przetarte. Z moim przebiegiem rocznym 10-15tys km, o fotele raczej martwic się nie muszę. Po za tym nie jem, nie pije i nie pale w aucie. Mnie bardziej rozsądne wydało się kupienie gumowej wykładziny do bagażnika.
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
Pewnie mamy to samo. Oryginalna jest chyba guma 100%, ale kosztuje 300zł. Też jestem bardzo zadowolony.emmer pisze: mam taką z allegro. powiem ci szczerze zakup w 100% udany. to jest takie korytko gumowo-plastikowe, na środku jest można powiedzieć taki grzebień gumowy. jak coś postawisz to nie ma siły żeby się przesunęło. wyjmujesz - myjesz pod kranem i można wkładać spowrotem.
- drmaciek
- klubowicz
- Przebieg: 30
- Silnik: 1.4 T-Jet
Jesteś w pełni wytłumaczony ;)M (admin) pisze:drmaciek wiesz ja np mam ta najjaśniejszą tapicerkę i powiem wprost często i gęsto jeżdżę w jensach i tydzień po kupieniu linki zobaczyłem odbarwienia spodni na tapicerce a wiadomo ze przy jasnej tapicerce wiele o brud nie trzeba dlatego na swoje kupiłem pokrowce
1.4 T-Jet Dynamic
To jakieś dziwne ASO, wybacz...nie zależy im na klientach!wally007 pisze:jak usłyszałem cenę w ASO to mi ręce opadły - 280 PLN, w innym ASO powiedzieli, że nie mają i mi nie sprowadzą "bo oni się w pokrowce nie bawią"
Mi do poprzedniego auta miły pan z ASO osobiście doradzał w wyborze materiału na pokrowce, dzwonił żeby sprawdzić czy dostępny, wymusił szybkie uszycie oraz dobrowolnie doliczył 20% rabatu.
Pokrowce rzecz bardzo praktyczna.
-
- klubowicz
- Przebieg: 100000
- Silnik: t-jet
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Płcia piękna jesteś, to nie dziwota, że miły był. Ja też bym był miły. :zakochany:Krysia pisze:To jakieś dziwne ASO, wybacz...nie zależy im na klientach!wally007 pisze:jak usłyszałem cenę w ASO to mi ręce opadły - 280 PLN, w innym ASO powiedzieli, że nie mają i mi nie sprowadzą "bo oni się w pokrowce nie bawią"
Mi do poprzedniego auta miły pan z ASO osobiście doradzał w wyborze materiału na pokrowce, dzwonił żeby sprawdzić czy dostępny, wymusił szybkie uszycie oraz dobrowolnie doliczył 20% rabatu.
Pokrowce rzecz bardzo praktyczna.
- aixen
- klubowicz
- Przebieg: 85555
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2007
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
88) to ja chyba nienormalny jestem... najtańszy materiał, bardzo podatny na zabrudzenia, o mocno przeciętnym wyglądzie, jedym słowem, taniość...radek pisze:Większość uroku tego auta to właśnie oryginalna tapicerka i miała ona u mnie niebagatelne znaczenie w wyborze auta.
Ponadto gąbka użyta do wypełnienia siedzeń mocno się zapada, a ta dolna część (karbowana) rozpłaszcza... ale może tylko ja tak mam...
Acha... ani ja ani Żona nie jesteśmy grubasy, może nie za chude, ale... >
Linea 1.4 8v & LPG r.2007 wersja Dynamic 85 KKm (Syn)
Linea 1.4 Turbo r.2009 wersja Dynamc 56 KKm (To ja)
Linea 1.4 Turbo r.2009 wersja Dynamc 56 KKm (To ja)
-
- klubowicz
- Przebieg: 113000
- Silnik: 1,4 T-Jet+LPG
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
Ech aixen... Naprawdę Tobie to nic nie pasuje. Po prostu masakra. Chociaż może niektóre osoby z Łodzi tak mają... Mój ojciec jak i matka znajomej też pochodzą z Łodzi i dosłownie nic im w niczym nie pasuje.
Potwierdzam to co pisali poprzednicy, fotele świetne, wygodne i wygląd ma duże znaczenie. Są po prostu ładne i dlatego też nie chcę ich ukrywać pod pokrowcami
W aucie jeżdżą codziennie pracownicy, których wożę, od niedawna jeździ mój mały synek i fotele są czyste. Coś się ubrudzi to wystarczy przetrzeć szmatką z detergentem i są czyste jak nówka.
Z tym, że ja mam czarną tapicerkę a Dynamici od 2009 mają szarą, która podobno już taka fajna do czyszczenia nie jest...
Potwierdzam to co pisali poprzednicy, fotele świetne, wygodne i wygląd ma duże znaczenie. Są po prostu ładne i dlatego też nie chcę ich ukrywać pod pokrowcami

W aucie jeżdżą codziennie pracownicy, których wożę, od niedawna jeździ mój mały synek i fotele są czyste. Coś się ubrudzi to wystarczy przetrzeć szmatką z detergentem i są czyste jak nówka.
Z tym, że ja mam czarną tapicerkę a Dynamici od 2009 mają szarą, która podobno już taka fajna do czyszczenia nie jest...