Jakie opony letnie do Linki
- Fiacik
- klubowicz
- Przebieg: 11000
- Silnik: 1,4 16V turbo mildhy
- Rocznik: 2024
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 109 razy
Re: Jakie opony letnie do Linki
A jaki rozmiar i koszt ?
Piękna kobieta to niezbędny element wyposażenia pięknego auta 

- adamson
- klubowicz
- Przebieg: 41000
- Silnik: 1.4 16V Turbo
- Rocznik: 2018
- Podziękował: 267 razy
- Otrzymał podziękowań: 158 razy
195/55 R16 czy 205/55 R16 a może jeszcze inne (17")mpsfc pisze:Tydzień temu założone Continental ContiEco 5 - miodzik, poprzednio jeździłem na ContEco 2

FIAT TIPO HB Lounge 1.4 T-jet 120 KM
- wazka
- klubowicz
- Przebieg: 56000
- Silnik: 1.4 T-Jet 16v + LPG
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 4 razy
Oponki na lato zakupione. wybór padł na NOKIAN LINE 205/55 R16 91 V. Cena 920zł, rok prod. 2015 

- adamson
- klubowicz
- Przebieg: 41000
- Rocznik: 2018
- Podziękował: 267 razy
- Otrzymał podziękowań: 158 razy
No to przepłaciłem
i do tego opony z 2014 r. za te same Nokiany 

FIAT TIPO HB Lounge 1.4 T-jet 120 KM
- mpsfc
- klubowicz
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 19 razy
195/55/16, prawie nówki z 2013 roku z zaprzyjaźnionego warsztatu gumiarskiego za 750 zeta 

Piszę poprawnie po polsku. Ortograficznym ofermom, pseudodyslektykom i innym patentowanym leniom mówimy stanowcze nie 

- Fiacik
- klubowicz
Cena do przyjęcia o ile już jest z montażem ,porównywać nie mogę z tym co kupiłem /goodyeary/ bo rozmiar mam 195/60/R15 ,ale generalnie mam satysfakcję z dobrze wydanych pieniędzy /1120zł z montażem + 3 lata gwarancji i assistance w całej europie/

-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
hmm ... ja dzis dostalem kupon z Allegro na -100zl przy zakupie opon za min. 600zl przez apke mobilna Allegro (do realizacji do konca marca'2015) wiec na pewno go wykorzystam bo jak by nie patrzec 100zl piechota nie chodzi ... 
ale chyba jednak uderze w opony calosezonowe ...

ale chyba jednak uderze w opony calosezonowe ...
Pozdrowienia!
Phyt0n
Linki affiliacyjne (jesli komus potrzeba): Hexcore.pl - hosting WWW juz od 20PLN rocznie | Microsoft OneDrive - darmowy dysk sieciowy 15GB+0.5GB za reflinka
Phyt0n
Linki affiliacyjne (jesli komus potrzeba): Hexcore.pl - hosting WWW juz od 20PLN rocznie | Microsoft OneDrive - darmowy dysk sieciowy 15GB+0.5GB za reflinka
- emmer
- klubowicz
- Przebieg: 32000
- Silnik: 1.5
- Rocznik: 2017
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
sporo tej kaski rozdają w tej apce. ja już wykorzystałem - 50 zł i - 10 zł 
ja w tym sezonie muszę dokupic cos , bo dwie kupiłem w zeszłym roku a dwie są takie sobie

ja w tym sezonie muszę dokupic cos , bo dwie kupiłem w zeszłym roku a dwie są takie sobie
- Arek
- klubowicz
- Przebieg: 150000
- Silnik: 1,4 16v T-jet + Gaz
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Ja w tym tygodniu kupiłem takie: opona letnia Continental ContiPremiumContact 5 185/65R15 88T
http://www.oponyplus.pl/index.php?p9410 ... awa-gratis" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Patrzyłem na kilka testów i jest w nich na pierwszym lub drugim miejscu. Cena chyba również przyzwoita. Niestety oferta Alle... na 100 zł przyszła za póżno.
Po niedzieli dostawa i chyba już zmienię na letnie.
http://www.oponyplus.pl/index.php?p9410 ... awa-gratis" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Patrzyłem na kilka testów i jest w nich na pierwszym lub drugim miejscu. Cena chyba również przyzwoita. Niestety oferta Alle... na 100 zł przyszła za póżno.
Po niedzieli dostawa i chyba już zmienię na letnie.
-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Re: Jakie opony wielosezonowe do Linki - Vredestein Quatrac
jestem wlasnie po zakupie - jednak zdecydowalem sie na opony caloroczne Vredestein Quatrac 5 .. byly tez Quatrac 3 w lepszej cenie, ale stwierdzielm ze wole nowszejsza technologie (zuzycie paliwa: klasa C, hamowanie: klasa C, glosnosc: 69dB) ...
kupon na allegro pozwolil mi kupic o 100zl taniej niz w polskihurtopon wiec jestem zadowolony
kupilem w oficjalnym sklepie tej marki na allegro, pod ktorego szyldem kryje sie firma MOTOHURT.com S.C. z Marek k. Wa-wy. u nich na strone opony sa w takiej samej cenie jak na allegro - ale magia kuponu zadzialala 
opony ktore kupilem byly zaprezentowane dopiero w ubieglym roku (bodaj polowa 2014) wiec starszych i tak nie dostane
ale wszystko sie okaze jak przyjda - pewnie w piatek albo w przyszlym tygodniu
potem tylko wymienic kominy, zalozyc, wywazyc i powinien byc spokoj na kilka sezonow z wymianami ... a wywazenie - profilaktycznie co jakis czas
kupon na allegro pozwolil mi kupic o 100zl taniej niz w polskihurtopon wiec jestem zadowolony

opony ktore kupilem byly zaprezentowane dopiero w ubieglym roku (bodaj polowa 2014) wiec starszych i tak nie dostane

potem tylko wymienic kominy, zalozyc, wywazyc i powinien byc spokoj na kilka sezonow z wymianami ... a wywazenie - profilaktycznie co jakis czas

Pozdrowienia!
Phyt0n
Phyt0n
- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
Po ok 2 tygodniach użytkowania letnich Pirelli Cinturato P7 205/55R16 mogę powiedzieć że są o wiele cichsze niż fabryczne Bridgestony i zimowe Matadory.
Opony te jak przyklejone trzymią się asfaltu i przy mocniejszym ruszaniu nie mielą w miejscu jak opony wyżej wymienione ale nie wiem czy to zasługa opony Pirelli czy szerszej opony bo tamte były w rozmiarze fabrycznym
A tak dla uściślenia opony te kupiłem w zeszłym roku od znajomego, który sprzedał Golfa na zimówkach i letnie opony Pirelli Cinturato P7 zostały mu po niecałym jednym sezonie użytkowania. Kosztowały mnie 600zł, nie naprawiane, bieżnik - dwie opony 7,9mm a dwie 7,8mm.
Opony te jak przyklejone trzymią się asfaltu i przy mocniejszym ruszaniu nie mielą w miejscu jak opony wyżej wymienione ale nie wiem czy to zasługa opony Pirelli czy szerszej opony bo tamte były w rozmiarze fabrycznym
A tak dla uściślenia opony te kupiłem w zeszłym roku od znajomego, który sprzedał Golfa na zimówkach i letnie opony Pirelli Cinturato P7 zostały mu po niecałym jednym sezonie użytkowania. Kosztowały mnie 600zł, nie naprawiane, bieżnik - dwie opony 7,9mm a dwie 7,8mm.
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

- leszek1234
- klubowicz
- Przebieg: 150000
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 339 razy
- Otrzymał podziękowań: 185 razy
To ja napiszę o moich odczuciach. Mam nowe Nokiany Line 205/55R16. Kupiłem je ze względu na najlepszą przyczepność na mokrym ( kl.A) i powiem, że jest nieźle ale na tym mokrym to cudów nie ma, w sumie liczyłem, że będzie lepiej. Cóż, chyba silnik za silny;) Dzisiaj żałuję, że nie poszedłem w dobre całoroczne.
- emmer
- klubowicz
- Przebieg: 32000
- Silnik: 1.5
- Rocznik: 2017
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
no jest tych niutków trochę. nie trzeba specjalnie się wysilać żeby zerwać przyczepność. te opony o których rozmawiamy (nie biorę pod uwagę jakichś "chińczyków") niestety, za wiele nie zmienią.
- Fiacik
- klubowicz
Ponieważ do wiosny coraz bliżej :
Ponowienie promocji na opony letnie http://goodyearclub.pl/contacts - przy okazji ceny są bardziej przyjazne niż w ubiegłym roku
Jeżdżę na oponach tej firmy typu Efficient Grip Performance - , są znakomite , ciche ,miękkie , auto jedzie jak po sznurku - najlepsze jakie dotąd miałem .Ten model to opony asymetryczne co nie jest bez znaczenia przy różnych problemach głównie ze ściąganiem .
Dodatkowo 3 lata w promocji Assistance w całej europie .
Ponowienie promocji na opony letnie http://goodyearclub.pl/contacts - przy okazji ceny są bardziej przyjazne niż w ubiegłym roku
Jeżdżę na oponach tej firmy typu Efficient Grip Performance - , są znakomite , ciche ,miękkie , auto jedzie jak po sznurku - najlepsze jakie dotąd miałem .Ten model to opony asymetryczne co nie jest bez znaczenia przy różnych problemach głównie ze ściąganiem .

-
- klubowicz
- Przebieg: 100000
- Silnik: 1.4 16v Turbo
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Fiacik pisze:Ponieważ do wiosny coraz bliżej :
Dales linka do formularza kontaktowego ? Co mamy tam pisac ? Myslalem ze link bedzie do dobrej ceny opon a tu zonk ;]