smak56 pisze:Zakupiłem Dunlopy j.w. ale odbiór dopiero w drugim tygodniu marca. Mają to być nówki, które dopiero się produkują
Dzisiaj zadzwonili, że opony już są. Zawiozłem koła i założyli nowe; Dunlop SP Sport Bluresponse 195/55 R16. Okazało się, że nie bujali z tą datą produkcji /DOT 0615/ . Teraz czekają na wiosnę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niektóre rzeczy kupuję w necie, ale są takie, które tylko na miejscu. Tak jest m. innymi z oponami.
Firma rodzima "GUMAR", koszt 356.50 /szt. Do tego: nowe wentyle /chrom/, demontaż/montaż, wyważenie /klejone/ i geometria zawieszenia. Razem 1600 zł. Gwarancja i asistance jw.
Jeżeli kupić na największej aukcji oponiarskiej, koszty będą zbliżone. Ale u siebie widzę co kupuję i w każdej chwili mogę podjechać z ewentualną reklamacją.
A to ciekawe http://moto.wp.pl/kat,89554,title,To-pi ... omosc.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak dla mnie to ta opona jest zwykłą oponą całoroczną (all seasons )
pytanie za 100 punktow: jakie opony calosezonowe do Linei?
mam daleko do gor wiec kopny snieg to nie dla mnie i zastanawiam sie nad zakupem calorocznych w rozmiarze 15" - 185 albo 195 ... jakies polecacie?
akutalnie auto stoi na zimowych wiec 185/60/R15 wiec naturalnie byłoby kupic letnie, ale juz mi sie znudzily zmiany co pol roku ... wole podjechac i tylko wywazyc ;)
Phyt0n pisze:pytanie za 100 punktow: jakie opony calosezonowe do Linei?
mam daleko do gor wiec kopny snieg to nie dla mnie i zastanawiam sie nad zakupem calorocznych w rozmiarze 15" - 185 albo 195 ... jakies polecacie?
akutalnie auto stoi na zimowych wiec 185/60/R15 wiec naturalnie byłoby kupic letnie, ale juz mi sie znudzily zmiany co pol roku ... wole podjechac i tylko wywazyc ;)
To jakiś dziwny masz rozmiar ,przed liftingiem linki miały 16-tki ,ja mam po liftingu fabryczne 185/65/R15 i najlepszym zamiennikiem za nie jest 195/60/R15 i takie sobie kupiłem na lato goodyeary w promocji.
Piękna kobieta to niezbędny element wyposażenia pięknego auta
Fiacik chodzi Ci o te Goodyeary: http://www.oponylux.pl/ceneo/opony-osob ... 21904.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;?
Na czym polega promocja? W okolicach 250 PLN/szt. to jest dobra cena?
Właśnie zdjąłem UNIROYALE takie jak pokazujesz i mogę powiedzieć jedno : są bardzo dobre i maja dobrą cenę , ale jak założyłem GOODYEARY to dopiero odczułem różnicę - jest ogromna,przede wszystkim błoga cisza.Parametry i promocje jaka była opisałem kolegom wcześniej.
Przy okazji rozmiar,który proponujesz nie jest za bardzo właściwy bo są za duże -sprawdź sobie zamienniki.Jak poczytasz więcej to zauważysz ,że opony o bardzo zbliżonych rozmiarach różnią się ceną zasadniczo,a wynika to z zapotrzebowania producentów .
O,key - 25 listopada opisałem opony Goodyeara,które kupiłem i za ile oraz ich parametry .Zerknij bo to naprawdę była ciekawa propozycja , a gwarancja to 3 lata assistance producenta w całej europie.