Gorąco witam!
- Tara78
- klubowicz
- Przebieg: 230000
- Silnik: TDI
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 55 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
- Kontakt:
Re: Gorąco witam!
Trochę mnie nie było... a tutaj tyle się dzieje i to same niemożliwe rzeczy
Wręcz nie do uwierzenia, że ktoś kupił drugi raz Linę
Brawa za odwagę i powodzenia.

Brawa za odwagę i powodzenia.
Ostatnio zmieniony 16 lut 2015, 18:26 przez Tara78, łącznie zmieniany 1 raz.
"Kiedyś dla ludzi byłam zawsze miła, teraz traktuję ich z wzajemnością"
-
- klubowicz
- Przebieg: 312000
- Silnik: 1.4 8V +LPG
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
-
- klubowicz
- Przebieg: 72000
- Silnik: 1.4 16v Turbo
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 46 razy
-
- Nowy
- Przebieg: 115000
- Silnik: 1.4 16V Turbo
- Rocznik: 2007
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Ha. ha - kumple z pracy też się ze mnie deko śmieją.mwas pisze:Witamy serdecznieOpowiedz coś więcej o tej historii, bo widzę, że wzbudziłeś nie lada zainteresowanie
Co miałeś, dlaczego się tego pozbyłeś i czemu zdecydowałeś się na powrót i czemu (chociaż pewnie każdy to wie
) zdecydowałeś się przy powrocie na T-Jeta
Tak ogólnie to szukam Bravo (ewentualnie AR), ale że zachcialo mi się idealnego egzemplarza, z max wyposażeniem, niskim przebiegiem i w najmocniejszej wersji (diesel do tuningu lub multiair), a to nie jest łatwo znaleźć - no to jak trafiła się (tak przypadkiem w zasadzie) Linka w wersji Emotion z jeszcze akceptowalnym przebiegiem (104tys) - no to kupiłem tak powiedzmy "tymczasowo".
Poprzednio miałem Dynamica 8V ale też z tą samą co w Emotionie tapicerką i tym samym wyposażeniem (oprócz tylnej rolety i chromów) i pod względem zarówno jakości wykonania jak i wyposażenia byłem megazadowolony. Niestety - silnik - TRAGEDIA (stało a nie jechało). Tyle, że ten poprzedni Dynamic był kupiony za 32tys z przebiegiem 18tys km (prawie nówka) a sprzedany za 33,5tys z przebiegiem 27tys km (tez prawie nówka). W czasie tego roku eksploatacji nie dołożyłem ani złotówki. Potem, zaraz po sprzedaży miałem okazję jeździć testowo T-jetem w wersji Emotion ale cena była kosmiczna a auto mimo młodego wieku było w kiepskim stanie (demonstracyjne) - dlatego nie kupiłem. Zapamiętalem jednak z tych jazd jedno - świetną dynamikę T-jeta (po przesiadce z 8V to była jak rakieta kosmiczna, choć jeżdżę też na 2oo i przyspieszenia do 100km/h rzędu ok 3s nie są mi obce)
Minęło 3 latka z innym autem, które po prostu było nudne - a, że udalo się go sprzedać - to i trzeba było coś kupić.
Powiem Wam tak - kupiłem od pierwszego wlaściciela i owszem - może miał trochę napraw (bez nadmiernej tragedii) ale obecnie uważam, że awaryjność będzie na podobnym poziomie jak większość aut w tym wieku i z tym przebiegiem. Przy zakupie odjąłem to co mniej więcej trzeba zrobić by spokojnie jeździć, a ponieważ kupilem jak wspomnialem "tymczasowo" to i mnie nie boli, że stoi w garażu - mogę sobie spokojnie w międzyczasie szukać tego co docelowe. I chcę Wam powiedzieć, że stosując ecodriving - auto pali 7l gazu na 100km. Ostatnio tankowałem za 1,71zł/l - trzeba lepiej?
Do tego Emotion dzieli przepaść jeśli chodzi o jakość np tapicerki z innymi wersjami - a przecież chyba milo mieć coś dobrej jakości z czym się często stykamy?
- mpsfc
- klubowicz
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 19 razy
Witam i jestem pod wrażeniem
Gratuluję w odróżnieniu od malkontentów, np. Michała 

Piszę poprawnie po polsku. Ortograficznym ofermom, pseudodyslektykom i innym patentowanym leniom mówimy stanowcze nie