Dokladnie popieramsmak56 pisze:Jak zamulisz turbo i EGR-a, to oszczędności będą bardzo iluzoryczne.lukkash pisze:We wrześniu szykuje się znów długa trasa, postaram się zejść poniżej 4dm3/100km

Dokladnie popieramsmak56 pisze:Jak zamulisz turbo i EGR-a, to oszczędności będą bardzo iluzoryczne.lukkash pisze:We wrześniu szykuje się znów długa trasa, postaram się zejść poniżej 4dm3/100km
Masz jakiś patent na czyszczenie? Może znasz sposób łatwego wyjęcia? Na forum, EGR to chyba najtrudniejszy temat. Turbina to przy nim ponoć pikuś.lukkash pisze:Zamuleniem EGR się nie martwię, zawsze można wyczyścić
jeszcze tego nie robiłem, ale ze szwagrem nie takie rzeczy się naprawiało...smak56 pisze:Masz jakiś patent na czyszczenie? Może znasz sposób łatwego wyjęcia? Na forum, EGR to chyba najtrudniejszy temat. Turbina to przy nim ponoć pikuś.lukkash pisze:Zamuleniem EGR się nie martwię, zawsze można wyczyścić
Pewnie, że się da. Ale jak piszę ponoć nie jest to proste:lukkash pisze: jeszcze tego nie robiłem, ale ze szwagrem nie takie rzeczy się naprawiało...
Ciekawi mnie ile spali w drodze powrotnejmarcin24 pisze:dziś trasa skoczów - modła koło ustki 692 km i spalanie 4,4/100