ENDRIU pisze:Witam!!
Panowie może ktoś z Was wskazać które dokładnie miejsce jest smarowane przy tym nieszczęsnym bałwaku bo nic z tego nie rozumię zly /chyba mam ciężki dzień/
tak ja też chcę to wiedzieć
no i teraz wszystko jasne gdzie smarować ciekawe czy to pomoże? swoją drogą jeżeli to smarowanie będzie skuteczne to trzeba będzie się przygotować na taką operację kilka razy do roku,tak się składa że akurat te części cały czas pracują podczas jazdy to choć by nie wiem jaki ten smar był to na długo nie wystarczy :/will pisze:Trzeba przesmarować chromowany tłok smarem najlepiej jakimś lepkim po tłoku chodzi bałwanek
Albo ja załatwiłem łożysko tymi dwoma trzaśnięciami ;) Ale to chyba były zbyt drobne nierówności na taki łomot. Normalnie takie wyboje pokonuje bezszelestnie. Jestem umówiony w Ganinexie na sobotę, na razie się na nich nie zawiodłem, tylko muszę pilnować ramek na rejestracjęsebastianc78 pisze:Coval to może właśnie te dwa trzaśnięcia podczas drogi na spot były pierwszym objawem końca tego elementu.
Coval mam dokładnie to samo od samego początku- zgłaszałem to w serwisie powiedzieli mi że to robią hamulce, a tarcz smarować nie będąCoval pisze:Od wczoraj mam w mojej limuzynie taką dolegliwość: tuż po zahamowaniu, kiedy samochód wraca z pozycji nurka do horyzontalnej, towarzyszy mu skrzypienie dochodzące z tyłu. Na dziurach wybojach, czy jeśli ktoś lubi to może nazywać to drogami asfaltowymi, zawieszenie pracuje normalnie. Nie wiem za bardzo czy to zawieszenie, czy może hamulce.