Zgadzam się z Tobą i bije się w pierś aż dudni, ale nie do końca. Jak kupowałem Linee, to w domu już była Fobia 60KM i wydawało się, że 77KM to będzie hulało, aż miło. No i nie hulało. Zgadzam się, że jest ładna i prosta, ale czasem potrzeba jeszcze tej iskierki, która daje przyjemność z prowadzenia auta. W Linei z 77KM trudno o tą iskierkę.sylwku pisze:to zabrzmiało trochę jak "ja-ja-ko-były zawiedziony" użytkownik Linea 1.4 8v
kupno linea
-
- klubowicz
- Przebieg: 61000
- Silnik: 1,4 8v
- Rocznik: 2009
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Re: kupno linea
Octavia 3 1,4 TSI Elegance Brąz Topaz
rozumiem ze nie ma co sobie tym silnikiem glowy zawracac z tego co piszecie to jeszcze pod gorke bym musial ja pchac!!!t-jet odpada nie jestem zwolenikiem turbo.jak kolega pisze mial fabie 60KM ijezdzil tak ja mam siene 73KM i tez jezdze daje rade wydawalo mi sie ze linea nie bedzie odbiegac z osiagami od sieny,ale z tego co piszecie to sie myle
-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1,4
- Rocznik: 2011
- Podziękował: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
"nie jestem zwolennikiem turmo" bo może się psuć?
- kwestia zadbanego egzemplarza.
ja szukałbym 1,3 M-jet 90 KM
kupiłbym tego (o ile jest zadbany i etc)
http://otomoto.pl/fiat-linea-multijet-s ... 45354.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- kwestia zadbanego egzemplarza.
ja szukałbym 1,3 M-jet 90 KM
kupiłbym tego (o ile jest zadbany i etc)
http://otomoto.pl/fiat-linea-multijet-s ... 45354.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Enter
jak kolega pisze turbo lubi sie psuc ja juz widzialem ladne zadbane samochoody ktore po pol roku siadaly turbiny albo sprzegla a wtedy plac i placz.siena pali 9lpg po miescie 9x2.30=21 1,3 M-jet 90 KM 6x5.5=33 dlatego jestem zwolenikiem zagazowac auto nie kupic auto z gazem tylko samemu zalozyc nowy gaz wtedy wiem ze to bedzie chodzic.dlatego wybor padl na linea 1.4 prosty silnik wrecz idealny do gazu no i ten wyglad linea jest pieknym samochodem
-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1,4
- Rocznik: 2011
- Podziękował: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
na naszym forum ludzie skarżyli się na różne usterki, ale nikt nie skarżył się na turbinę, przynajmniej ja nie pamiętam. co do ON i BP plus LPG - można by długo dyskutować. ja bym benzyny nie brał. twój wybór
z jednym się zgadzam - wygląd piękny

Pozdrawiam Enter
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
Jeśli chcesz sedana do 20 tyś, obejrzyj Renault Megane II z bardzo trwałym, lubiącym LPG 1.6 110KM, bez turbo. Można też poszukać Focusa II 1.6 100KM.
myslalem o octavi z silnikiem 1.6 102km ale za 18tys to dostane co najwyzej octavie tour z 2005r z przebiegiem grubo ponad 200tys szkoda gaz zakladac.dlatego pomyslalem o fiacie kupic samochod z niskim przebiegiem i smigac ale teraz rozczarowaliscie mnie tym silnikiem 1.4 8v myslalem ze gdy silnik 8zaworowy ciagnie od dolu to jakos da rade rozbujac.w octavi tez jest silnik 1.4 75KM i wazy 1250kg
- Tomek
- Moderator
- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 304 razy
mlody przejedź się gdzieś 1,4 8V i sam oceń.
Wielu ludziom ten silnik nie pasuje, a ja nie wymienił bym go na inny.
Wielu ludziom ten silnik nie pasuje, a ja nie wymienił bym go na inny.
-
- Moderator
- Przebieg: 120000
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 127 razy
- Otrzymał podziękowań: 61 razy
Według mnie jeśli nie jeździłeś wcześniej niczym mocniejszym to do 8v przywykniesz, jeśli jeździłeś będzie trudno
Na moje potrzeby wystarcza 10 km do pracy
Na moje potrzeby wystarcza 10 km do pracy
LINEA 1.4 8V DYNAMIC
Astra K 1.4
Astra K 1.4
- Rincewind
- klubowicz
- Przebieg: 42000
- Silnik: 1.6 Diesel
- Rocznik: 2016
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
Ja też mam 10 km i średnie spalanie w t-jet też ok 10. Za to średnia prędkość 2 razy lepsza lepsza, bo ze 20. A wcale nie gazuję, bo mi się do pracy nie spieszy, więc włączam audioksiążkę i jadę jak dziadek.
- mwas
- Prezes
- Przebieg: 98000
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 344 razy
- Otrzymał podziękowań: 957 razy
- Kontakt:
Ludzie, co Wy pier... chrzanicie ! Weź zwykłego8V, przejedź się nim i sam oceń, czy będzie Ci pasował... takie pierdzielenie to jak wróżenie z fusów ! Prawda jest taka: jednym odpowiada, dla innych jest za słaby, do póki sam się nie przejedziesz, to nie będziesz wiedział, a gadanie: NIE, bo definitywnie ZA SŁABY jest bez sensu. Sprawdź sam i oceń - dla niektórych (tak jak dla Tomka) nie ma lepszej opcji, więc po prostu weź go przetestuj
Potem można dyskutować 

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
- mpsfc
- klubowicz
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 19 razy
Poczytaj forum i się przejedź, sam zdecydujesz. Mi odpowiada 77 KM.
Oczywiście, że Linea się odmienia. Zasady języka polskiego pozwalają na to, spróbujcie nie odmieniać żadnych obcojęzycznych wyrazów, których jest w naszym języku w p.p
Oczywiście, że Linea się odmienia. Zasady języka polskiego pozwalają na to, spróbujcie nie odmieniać żadnych obcojęzycznych wyrazów, których jest w naszym języku w p.p

Piszę poprawnie po polsku. Ortograficznym ofermom, pseudodyslektykom i innym patentowanym leniom mówimy stanowcze nie 

-
- klubowicz
- Przebieg: 61000
- Silnik: 1,4 8v
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Rozbujać da radę, ale trwa to lata świetlne. To że w Octavii było 75KM to nie znaczy że się sprzedawały. W Fobii było 60KM, ważyła prawie tyle co Linea a szła aż miło. Koń mechaniczny koniowi nie jest równy.mlody pisze: myslalem ze gdy silnik 8zaworowy ciagnie od dolu to jakos da rade rozbujac.w octavi tez jest silnik 1.4 75KM i wazy 1250kg
wsiądź, przejedź się, spróbuj jak się wyprzedza z włączoną klimatyzacją i bez, pomyśl i podejmij decyzję
Każdy na forum da Ci inną odpowiedź, jeden będzie wychwalał, że super i daje radę, inny powie, że absolutnie nie. Jak forum zaczęło działać była w miarę zgodna opinia, że 1,4 8v to strzał w kolano. Później jedni się przyzwyczaili, inni zmienili samochód.
Octavia 3 1,4 TSI Elegance Brąz Topaz
- leszek1234
- klubowicz
- Przebieg: 150000
- Silnik: 1.4 16V Turbo
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 339 razy
- Otrzymał podziękowań: 185 razy
A ja z racji rozbicia swojego T-jeta jestem zmuszony coś kupić za kasę, która dostanę. Co myślicie o M-jecie z takim przebiegiem ? Potraficie coś zasugerować? - to prośba do posiadaczy diesli .
http://otomoto.pl/fiat-linea-klima-alum ... 47133.html" onclick="window.open(this.href);return false;
sorry-przeniosłem do ogłoszeń z Linkami
http://otomoto.pl/fiat-linea-klima-alum ... 47133.html" onclick="window.open(this.href);return false;
sorry-przeniosłem do ogłoszeń z Linkami
Ostatnio zmieniony 07 sie 2013, 18:16 przez leszek1234, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tomek
- Moderator
- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 304 razy
Dlatego właśnie trzeba się przejechać, żeby świadomie kupować auto, i żeby potem nie było płaczu i zgrzytania zębami, i łolaboga... co ja kupiłem...Każdy na forum da Ci inną odpowiedź, jeden będzie wychwalał, że super i daje radę, inny powie, że absolutnie nie. Jak forum zaczęło działać była w miarę zgodna opinia, że 1,4 8v to strzał w kolano. Później jedni się przyzwyczaili, inni zmienili samochód.
Strzał w kolano zrobili sobie tylko Ci, co naiwnie sądzili że kupują sobie wyścigówkę