emmer - jak to zrobiłeś, że masz manetkę i włącznik świateł w tej samej płaszczyźnie wzgl. kierownicy? Też bym tak chciał

Zauważ, że emmer ma inną manetkę niż większość z nas (od AR 147). Pewnie ma też inny kształt stopki, który pozwala na dowolne ustawienie jejleszek1234 pisze:emmer - jak to zrobiłeś, że masz manetkę i włącznik świateł w tej samej płaszczyźnie wzgl. kierownicy? Też bym tak chciałna zdjęciu mało co widać sposób mocowania
U mnie zaczęła świecić przy odpaleniu po pierwszym odpaleniu tempomatu. Sprawdzałeś czy w czasie jazdy działa tempomat, czy tylko przekręciłeś manetkę? Może sterownik nie dostał jeszcze napięcia na właściwy pin i nie wie że ma "węzeł tempomatu".slawek007 pisze:Ja u siebie popodpinałem wszystko i niestety nie działa (zwracałem uwagę na kierunkowość konektorów), nurtuje mnie jedna rzecz w opisie uaktywnienia kontrolki mwas napisał, że po włączeniu zapłonu powinna się kontrolka tempomatu zaświecić po czym zgasnąć. Zrobiłem wszystko wg instrukcji i przy testowaniu przez interfejs zaświeci się, ale jak ją uaktywniłem to niestety po przekręceniu zapłonu nie testuje jej (po wł tempomatu też nie świeci). Czy ktoś montował tempomat do linei po lifcie (2010 rok) - może tu się nie da tak prosto. Będę musiał sprawdzić jeszcze raz instalację i te konektory - ale nurtuje mnie to czy Wam testuje kontrolkę po przekręceniu zapłonu?
I to mnie myliło, poza tym kostkę którą dorabiałem miałem 6-cio pinową, a do tempomatu trzeba 5 przewodów i nie wiem jak to zrobiłem ale podpiąłem zasilanie w ten pusty pin w kostce który mi zbywałU mnie zaczęła świecić przy odpaleniu po pierwszym odpaleniu tempomatu.
slawek007 pisze:podpiąłem zasilanie w ten pusty pin w kostce który mi zbywał![]()
Nie wiem jak żeś to zrobił, ale jesteś magikslawek007 pisze:nie wiem jak to zrobiłem ale podpiąłem zasilanie w ten pusty pin w kostce który mi zbywał
No to superancko, że się udałoslawek007 pisze:Teraz wszystko działa jak należy, w weekend wrzucę zdjęcia.
Nie ma sprawyslawek007 pisze:Wielkie dzięki mwas za instrukcję podpięcia tempomatu.
Uwierz, że sam jak to zobaczyłem to z jednej strony się cieszyłem, bo wiedziałem, że przez to nie działa ale z drugiej pomyślałem jak mogłem takiego faula strzelić.Nie wiem jak żeś to zrobił, ale jesteś magik