Nie sądzęMichał pisze:Jak zaladuje bagaznik walizkami, zabawkami czy bedzie chocby cien mozliwosci ze opona z tylu dobije do nadkola?

Nie sądzęMichał pisze:Jak zaladuje bagaznik walizkami, zabawkami czy bedzie chocby cien mozliwosci ze opona z tylu dobije do nadkola?
No i Kolego sam sobie odpowiedziałeś. Odsadzenie będzie tu odgrywało OGROMNĄ rolę - zbyt duze: przytrze Ci ranty, zbyt małe - utrze McPherosna.Michał pisze:6j r16. Et nieznam
Znalazłem: http://www.lineaklubpolska.pl/viewtopic ... nea+radeon" onclick="window.open(this.href);return false;smak56 pisze:Coś nie tak, nie chce mi się szukać; ale z tego co pamiętam radeon i messonline jeżdżą na 17" kołach, radeon ma chyba obniżoną Lineę i im nic nie obciera.
Tutaj ja też się zgadzam ET ma bardzo duże znaczeniekarollino pisze:Michał napisał(a):
Opona byla na ich feldze
No i Kolego sam sobie odpowiedziałeś. Odsadzenie będzie tu odgrywało OGROMNĄ rolę - zbyt duze: przytrze Ci ranty, zbyt małe - utrze McPherosna.Michał pisze:6j r16. Et nieznam
Nie możesz porównywać wpasowania opony w nadkole na felgach o różnych ET, nawet jeśli pozostałe parametry są identyczne. Upewnij się najpierw jakie ET ma felga oponiarza u którego przymierzałeś koło.
Skoro chłopaki mówią że jeżdżą na fabrycznych felgach i jest OK, to nie ma możliwości by nawet neifabryczna felga (ale o identycznych parametrach) powodowała że opona obciera.
Michał - luuuuuuuuuz. Weź głęboki oddech, podjedź jeszcze raz do gumiarza i obadaj na spokojnie sytuację. A w ogóle, to trochę już nas jest, więc może zobacz kto najbliżej Ciebie mieszka i może razem coś uradzicie. We dwóch zawswze raźniej
Specjalnie dla Ciebie zajrzałem do instrukcji. Wymiary obręczy podawane przez producenta (czyli takie jak mamy po wyjeździe z fabryki):
*felgi 15" 6Jx15, ET44
*felgi 16" 6Jx16 - ET41
*felgi 17* 6Jx17 - ET41
Skoro masz fabryczne alu, to są to 16"z ET41. I, najprościej, byłoby poszukać felgi z takim odsadzeniem.
A co pisał dwie strony wcześniej Kuzyn_z_Sosnowca?Michał pisze:
Co do turbiny to doznałem ogromnego szoku... na turbinie pisze IFI Turbo - zostałem najzwyczajniej oszukany przez dilera.
Ale również zauważ, że ma szerokość 215 mm, o 20 mm szerszą od 195 i 30 mm szerszą od 185 mm.Michał pisze:widzę że Radeon ma średnice koła 603,8mm (opona 215/40r17)
a jak ja założę 205/50r16 to będę miał średnicę 611,4mm
przy 205/55r16 średnica 631,9mm
195/55r16 ma ok 620mm
daje mi to znowu troszku do myślenia
Michał i jak się sprawdzają?Michał pisze:Podjąłem decyzje i zamowiłem 205/50r16. Yokohama s.drive as01 91w nie starsza jak styczeń 2012 w cenie ok 370zl brutto. Moze jeszcze jakis rabacik wpadnie, mam nadzieję.