Można śmigać dalej za 2,57zł/litr

Trzeba by było może już też wymienić świece (wymieniane 15tyś km temu) bo na LPG trzeba trochę częściej ale na razie brak funduszy także musi poczekać do Września
Powiem prosto jasno i konkretnie - won od ASO! bierz Stag 300 w tym warsztacie! A gwarancja raczej i tak CI się nie przydapeku pisze:Jak w temacie zamierzam w najbliższym czasie zagazować swoją linke i do wyboru mam dwie opcje:
Pierwsza
- instalacja Tartanini montowana w salonie Fiata Auto-Hit Tychy cena 3500. Plusem jest to że zachowaną miałbym gwarancję która jest ważna jeszcze do końca grudnia (3 rok gwarancji wydłuzonej) minus to nie mogę znależć żadnych opini na temat jakości i fachowaści montażu ich gazownika.
Druga
- instalacja sterownik Stag 300 4 plus, Reduktor AC R01, wtryskiwacze Hana 2000, montowana w jednym z lepszych warsztatów niezależnych w regionie. Koszt takiej instalacji to 2900 zł. Plusem jest popularnośc i dobra opinia na temat w/w podzespołów a co za tym idzie łatwiejszy i tańszy serwis w przyszłości a także dobre rekomendacje warsztatu monterskiego oraz niższa cena montażu , minusem oczywiście utrata wspomnianej gwarancji.
Pytanie moje jest takie na którą opcję byście sie zdecydowali biorąc pod uwagę że samochód posiadam dopiero od półtorej miesiąca , i jak jest rzeczywiście z tą wydłużoną gwarancją mechaniczną , bo słyszałem że w tym trzecim roku są podobno jakieś obostrzenia.
Z góry wielkie dzięki za wszelkie sugestie.