OC+AC ile płacicie?

Informacje ogólne
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Przebieg: 131000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Podziękował: 287 razy
Otrzymał podziękowań: 304 razy

Re: OC+AC ile płacicie?

Post autor: Tomek »

cichy pisze: Troszeczkę mnie Pani zmartwiła, do tej pory wystarczył rok bezszkodowej jazdy żeby nie tracić zniżek a teraz trzeba jeździć 7 lat bez szkody a że ja miałem 4 lata temu szkodę to mam drożej :smutny i tak jeszcze przez 3 lata :zły
Ojojoj... ale jak to...
Mówimy tu o OC czy AC???
Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Podziękował: 104 razy
Otrzymał podziękowań: 70 razy
Kontakt:

Post autor: cichy »

Tomek szczerze mówiąc to nie wiem, myślałem że ogólnie. W piątek będę miał chwilę czasu to zajrzę do niej i się podpytam.
Sympatyk forum :-)
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator

cichy napisz mi tylko proszę, czy ta szkoda którą miałeś 4 lata temu była likwidowana z OC czy z AC ?
Troszkę mnie zaniepokoiło to co napisałeś, bo nade mną też wisi szkoda likwidowana z AC w zeszłym roku, ale z informacji jakie ja uzyskałem, to ma być jednorazowy wzrost składki AC o 40%, a w kolejnym roku ma już składka wrócić do normy.
Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Kontakt:

Tomek pisze:z informacji jakie ja uzyskałem, to ma być jednorazowy wzrost składki AC o 40%, a w kolejnym roku ma już składka wrócić do normy.
o to się podpytam i zobaczymy czy mi to potwierdzi. Szkodę likwidowałem z AC
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator

O.K.
To czekam na info.
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Przebieg: 98000
Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
Rocznik: 2010
Podziękował: 344 razy
Otrzymał podziękowań: 957 razy
Kontakt:

Post autor: mwas »

Przyszedł czas i na mnie. W zasadzie mam czas do 26 lutego, ale już wiem co i jak. W Benefii pełny pakiety OC/AC/NW/Assistance wyjdzie 1430 zł (bez Assistance - 1302 zł). Jeśli chciałbym zrezygnować z pełnego pakietu, to samo OC w Proama wychodzi mi 355 zł. Biję się z myślami, ale chyba święty spokój na kolejny rok wygra :ink
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
Awatar użytkownika
marcin24
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 175000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2008
Podziękował: 44 razy
Otrzymał podziękowań: 46 razy

Post autor: marcin24 »

Gother OC/AC/NW 1165 zł na cały rok.
Pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Kontakt:

Tomek pisze:cichy napisz mi tylko proszę, czy ta szkoda którą miałeś 4 lata temu była likwidowana z OC czy z AC ?
Troszkę mnie zaniepokoiło to co napisałeś, bo nade mną też wisi szkoda likwidowana z AC w zeszłym roku, ale z informacji jakie ja uzyskałem, to ma być jednorazowy wzrost składki AC o 40%, a w kolejnym roku ma już składka wrócić do normy.
Tomek już wiem, Kobietka powiedziała mi że te zniżki Traci się na OC i niestety przez siedem lat od szkody a na AC nie ale tylko w Benefi i w niektórych firmach ubezpieczeniowych bo są też firmy ubezpieczeniowe które obligatoryjnie na OC i AC to już w tedy klienci takich firm mają mniej fajnie. Całe szczęście Benefia jest przyjazna klientowi.
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator

Dzięki :pivo
Awatar użytkownika
mpsfc
klubowicz
klubowicz
Podziękował: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 19 razy

Post autor: mpsfc »

Cichy, jak sie traci zniżki przez 7 lat to firma raczej jest średnio przyjazna :zlośnik
Piszę poprawnie po polsku. Ortograficznym ofermom, pseudodyslektykom i innym patentowanym leniom mówimy stanowcze nie :)
Awatar użytkownika
alvaro
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 205000
Silnik: 1.4 8v + LPG BRC
Podziękował: 51 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: alvaro »

cichy pisze:
Tomek pisze:cichy napisz mi tylko proszę, czy ta szkoda którą miałeś 4 lata temu była likwidowana z OC czy z AC ?
Tomek już wiem, Kobietka powiedziała mi że te zniżki Traci się na OC i niestety przez siedem lat od szkody a na AC nie ale tylko w Benefi i w niektórych firmach ubezpieczeniowych bo są też firmy ubezpieczeniowe które obligatoryjnie na OC i AC to już w tedy klienci takich firm mają mniej fajnie. Całe szczęście Benefia jest przyjazna klientowi.
Czyli jak szkoda w Benefii była z AC to nie stracę zniżek w następnym roku na AC? ;)
Wiem że jak w tamtym roku podpisywałem to mi mówili że mam mieć 5 lat bezszkodowej jazdy.
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator

Czyli jak szkoda w Benefii była z AC to nie stracę zniżek w następnym roku na AC? ;)
Ja takie informacje właśnie uzyskałem.
Szkoda z AC likwidowana w 2012. Jednorazowy wzrost składki o 40% na AC w 2013. W 2014 składka wraca do pełnych zniżek.
Zanim likwidowałem szkodę miałem maksymalne zniżki na AC.
OC nic się nie zmieniło, i nadal obowiązują mnie maksymalne zniżki, jakie miałem.
CrazyKetchup
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 0
Silnik: kijanka :)
Rocznik: 2018
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Post autor: CrazyKetchup »

Zadzwoniłem sobie do salonu gdzie brałem auto bo kończy mi się za miesiąc OC i AC.
Pani wyliczyła mi wartość auta 37 000 ewentualnie 38 000 zł (co daje 100 zł różnicy później w cenie końcowej pakietu).
Na przygotowanej symulacji wyszło jej 1780 zł ewentualnie 1880 zł ale tak :
- pakietu szyb nie ma, jak coś strzeli (tfu tfu) to z AC idzie po zniżkach (w poprzednim aucie 2x miałem pękniętą szybę dzięki czystości na polskich drogach).
- poprosiłem o to żeby nie były zaznaczony jakiś wkład własny czy amortyzacja, na co zaczęła coś tłumaczyć że wkładu nie ma tylko do 600 zł szkody nie jest wypłacane, a amortyzacja jest w automacie zaznaczona ale przysługują mi np. nowe części blacharskie jakbym musiał wymieniać itp. Nie bardzo ją rozumiałem albo ona mnie nie rozumiała ja mówiłem że nie chcę takich haczyków jak dopłacanie ze swojej kieszeni do usunięcia szkody, czy zaniżania wartości części żeby stosować zamienniki.
- później na pytanie czy jak mi ukradną to jaka wartość będzie mi wypłacona usłyszałem że nie ta np. 38 tys. tylko wartość z jakiś tam tabel na dany dzień, jak chcę tą stałą wartość to muszę dopłacić jeszcze jakieś 200 zł czyli robi się już ponad 2080 zł przy max zniżkach na OC i roku bezszkodowej jazdy na AC .

Tak się zastanawiam czy nie zmienić Benefii na inną firmę np. PZU czy Wartę - kwestię kosztów jeszcze sprawdzę, ale bardziej mi chodzi gdyby tfu tfu coś się stało czy mając np. PZU czy Warcie można podobnie bez problemowo wykonać usunięcie szkody za pomocą ASO. Miał ktoś jakieś przejścia/doświadczenie w takich sytuacjach, bo podobno ponieważ Benefia jest w jakiś sposób powiązana z Fiatem takie naprawy są bezproblemowe ? Żeby nie zamienić siekierki na kijek jak mówi staropolskie porzekadło :) - w sumie najbardziej to bolą mnie te szyby bo z tego co wyczytałem na gwarancji jakby się coś stało to przez ASO trzeba robić i zniżki idą, no i mętne tłumaczenie Pani na temat tego wkładu własnego i amortyzacji.

ps. i zaciekawiło mnie to :
adamola pisze: Autko nowe odebrane w styczniu zniżki 60% w Oc oraz 60% w Ac ( wartosc auta 41000 PLN )
Koledze wyliczyli droższe auto o 3 tys a taniej ubezpieczenie niż mi gdzie jak niby mam o 2 miesiące jeszcze młodsze auto :ryczy .
Awatar użytkownika
sylwek
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 48000
Silnik: 1.4 8V + LPG
Rocznik: 2008
Podziękował: 25 razy
Otrzymał podziękowań: 95 razy

Post autor: sylwek »

Czytam ile płacicie - to mi się wydaje że ja chyba płacę najwięcej :zmieszany
Brak zniżek AC, OC na max, zero szkód. Jak kupiłem autko to na drugi dzień wygasło ubezpieczenie - nie było czasu i komfortu rozeznania się w ofertach, do tego święta itd... To na szybko wparowałem do agenta Warty i wybrałem pakiet "komfort". Nie znałem autka i (nie)dostępności części, to chciałem mieć przynajmniej na początku względny spokój. W "komforcie" dają all risks, naprawy ASO od minimum, bez udziałów, bez utraty wartości, pełna suma ubezpieczenia z polisy, assistance itd.. Takie all inclusive. Tyle że drogo :zmieszany Ja wybuliłem za palkiet AC/OC/NNW/Szyby - 1800 zł (2 raty) od wartości 25,5 tyś. Na plus - że w Warcie pełne zniżki bonus malus ponoć już po 3 latkach. Znajomi mówią że szkody załatwiane szybko, stały kontakt z agentem, nie robią problemów. Za 2 mies. zrobię rekalkulację. Tu tak w skrócie: http://www.warta.pl/ubezpieczenia/samoc ... porownanie
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 285000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Podziękował: 368 razy
Otrzymał podziękowań: 621 razy

Post autor: smak56 »

sylwku; musisz wziąć pod uwagę region (województwo i miasto) przy wysokości składki (Twój do tanich chyba nie należy).
smak56
* * * *
Obrazek
ODPOWIEDZ