OC+AC ile płacicie?
- Tomek
- Moderator
- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 304 razy
Re: OC+AC ile płacicie?
Ja również byłem dzisiaj ubezpieczyć auto na kolejny rok.
Liczyłem się z tym że z uwagi na szkodę likwidowaną z AC będzie drogo... no i jest 1742 zł.
Mogłem szukać taniej, i na pewno znalazł bym taniej, lecz Benefia tak bezproblemowo zlikwidowała mi szkodę, że doszedłem do wniosku, że nie ma co zmieniać ubezpieczyciela.
Jednorazowo przełknę tą podwyżkę, a w przyszłym roku składka wróci do normy.
Liczyłem się z tym że z uwagi na szkodę likwidowaną z AC będzie drogo... no i jest 1742 zł.
Mogłem szukać taniej, i na pewno znalazł bym taniej, lecz Benefia tak bezproblemowo zlikwidowała mi szkodę, że doszedłem do wniosku, że nie ma co zmieniać ubezpieczyciela.
Jednorazowo przełknę tą podwyżkę, a w przyszłym roku składka wróci do normy.
- mwas
- Prezes
- Przebieg: 98000
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 344 razy
- Otrzymał podziękowań: 957 razy
- Kontakt:
I tego Ci życzęTomek pisze:Jednorazowo przełknę tą podwyżkę, a w przyszłym roku składka wróci do normy.

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
- emmer
- klubowicz
- Przebieg: 32000
- Silnik: 1.5
- Rocznik: 2017
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
ja już dostałem propozycję kontynuacji z AXA i jestem po porównaniu kilku firm. wybór po raz kolejny padł na AXA
wartośc samochodu 23.500 - pakiet OC + AC (full opcja, bez udziału własnego, bez amortyzacji, naprawa według kosztorysu w ASO), fuul zniżek, - 5% za kontynuację i - 5 % za drugi samochód = 1.162 zł
wartośc samochodu 23.500 - pakiet OC + AC (full opcja, bez udziału własnego, bez amortyzacji, naprawa według kosztorysu w ASO), fuul zniżek, - 5% za kontynuację i - 5 % za drugi samochód = 1.162 zł
- cichy
- klubowicz
- Przebieg: 217000
- Silnik: 2.0 110KM HDi
- Podziękował: 104 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
- Kontakt:
Tomek ja z podobnego założenia wyszedłem jak Ty, również maiłem kilka lat temu likwidowaną szkodę z AC w Benefi ich reakcja natychmiastowa autko w kilka dni naprawione i tak ciągnę do tej pory w Bnefi. Przede mną również jest wykupienie ubezpieczenia na kolejny rok i na początku lutego się będę rozglądał jak Benefia będzie konkurencyjna bądź zbliżona do innych firm pewnie ją wybiorę, natomiast jak coś będzie lepszego to pewnie nie będzie sentymentu. Jak już wykupię to na pewno nie omieszkam napisać u kogo i w jakiej cenie.
Sympatyk forum :-)
- Fish
- klubowicz
- Przebieg: 145000
- Silnik: 1.4 16V T-Jet (LPG)
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
cena porownywalna do mDirect w BREUbezpieczenia.emmer pisze:ja już dostałem propozycję kontynuacji z AXA i jestem po porównaniu kilku firm. wybór po raz kolejny padł na AXA
Ja od pewnego czasu ubezpieczam tylko tam przez mBank i jestem zadowolony. Likwidacja szkody takze przebiegla OK.
Wg mnie dokladnie ciezko porownywac ubezpieczenia bo kazdym sa jakies male roznice i ciezko znalezc 2 identyczne produkty, a kto sie tam w kazdy szczegol regulaminu wszystuje.
-- 16 sty 2013, o 20:18 --
Dzisiaj uslyszalem ciekawa sprawe, wiadomo w lutym 2012 zmienily sie przepisy odnosnie OC, niby na korzysc. Ja teraz rozeznaje z AC, poniewaz stracilem ostatnio znizke ubezpieczajac Linke bo zozna skasowala Punto a bylem wspolwlascicielem, o dziwo strata ta byla nieduza.
Teraz ja glowilem sie czy zglosic drobna stluczke do AC czy robic sam, w koncu zdecydowalem, ze nie mam czasu sie bawic sam i szukac warsztatow itd, po to place tyle lat to ubezpieczenie zeby z niego skorzystac a jak skalkulowalem utrata znizki nie przekroczy tego co musialbym wydac. Ale kaplem sie, ze niedlugo konczy mi sie ubezpieczenie w Pandzie zony (taki prezent za rozbite Punto)

Szukam tego w necie ale nic nie znalazlem, ale kolezanka zapewnila mnie, ze na 100% tak jest.
Dla mnie bomba, wiec nie kombinuje. Tak powinno byc, dlaczego ja mam cierpiec za bledy zony i odwrotnie (tylko teraz ktos moze powiedziec, dlaczego zona na dzien dobry dostala 60% znizki za moja ostroznosc)

-- 16 sty 2013, o 20:50 --
aaaa lipa, wcale tak jest niewszedzie okazuje sie, zadzwonilem do takiej kobitki z PZU, ktora dawno zawsze ubezpieczala nas i zdementowala to, sa teraz dodatkowe ubezpieczenia, ktora chronia to aby szkody nie szly, ale przepisu zadnego nie ma. Echhh.
<<FISH>>
-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: kijanka :)
- Rocznik: 2018
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Roczna Linka ? Ile zniżek miałeś ?adamola pisze:Auto ubezpieczyłem w Benefi u dilera całosc 1720 zł
- halkowsky
- klubowicz
- Przebieg: 8500
- Silnik: 1.4 8V
- Rocznik: 2012
- Podziękował: 11 razy
Heyka! Ja w sierpniu w Hestii zapłaciłem 1860 zł za full pakiet ( fura nowa - wartość 43000 PLN )
- adamola
- klubowicz
- Przebieg: 132000
- Silnik: 1.4 8V+LPG
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Autko nowe odebrane w styczniu zniżki 60% w Oc oraz 60% w Ac ( wartosc auta 41000 PLN )CrazyKetchup pisze:Roczna Linka ? Ile zniżek miałeś ?adamola pisze:Auto ubezpieczyłem w Benefi u dilera całosc 1720 zł
- halkowsky
- klubowicz
- Przebieg: 8500
- Silnik: 1.4 8V
- Podziękował: 11 razy
Nie ubezpieczałem u dealera( płatność gotówką), tylko tam gdzie mam już ubezpieczony pierwszy samochód. Zniżka na OC 60% za AC 40%.will pisze:halkowsky nie dostałeś pakietu dilerskiego?
- cichy
- klubowicz
- Przebieg: 217000
- Silnik: 2.0 110KM HDi
- Podziękował: 104 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
- Kontakt:
Dalej ciągnę w Benefi, wyszło 1243 zł. pakiet dilerski, Full Opcja z ssistance. Troszeczkę mnie Pani zmartwiła, do tej pory wystarczył rok bezszkodowej jazdy żeby nie tracić zniżek a teraz trzeba jeździć 7 lat bez szkody a że ja miałem 4 lata temu szkodę to mam drożej
i tak jeszcze przez 3 lata 

Ostatnio zmieniony 06 lut 2013, 19:16 przez cichy, łącznie zmieniany 1 raz.
Sympatyk forum :-)