Światła dzienne - modułowe
- SZAMAN
- klubowicz
- Przebieg: 102000
- Silnik: 1,4 T-Jet 16v
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Sorry , ale wcześniej ktoś pisał tez o miejscu na diody nawet było zaznaczone na zderzaku i stad moja uwaga,a jesli chodzi o montaż sterownika to na zlocie w Olsztynie/Częstochowy pokazywałem gdzie swój umieściłem tj z przodu za grillem nad chłodnica .
Patrząc z przodu pod klapę to po lewej stronie przy mechanizmie zamykania klapy.Tam jest niezłe miejsce bo i nie pada ani od dołu ,ani z góry.
Patrząc z przodu pod klapę to po lewej stronie przy mechanizmie zamykania klapy.Tam jest niezłe miejsce bo i nie pada ani od dołu ,ani z góry.
szaman
- krakus02
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 16V TJet
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
u mnie swiatla gasna bez zwloki, a modul mam przykrecony, chyba podobnie jak SZAMAN, czyli od wewnatrz za grilem z lewej strony zamka pokrywy silnika, do plastiku od grila ( czyli jak otworze maske to widze koncowki srub mocujacych modul)
Tomek, posluzylem sie Twoim zdjeciem
Tomek, posluzylem sie Twoim zdjeciem

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Śmiej się, śmiej, ale mój model to ferrari wśród Fiatów, oczywiście kiedy ja prowadzę" 

- AKI
- klubowicz
- Przebieg: 42000
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Miałem to samo po 2 miesiącach użytkowania, wykonałem telefon do sprzedawcy i w ramach gwarancji wymienili mi automat bez żadnych oporów, teraz jeżdżę na nim prawie 2 lata bez awarii. Jeżeli połączenia masz pewne to automat do wymiany lub naprawy jeżeli po gwarancji.emmer pisze:dzienne nie rozłączają się w momencie załączenia postojowych/mijania. świecą razem.
- emmer
- klubowicz
- Przebieg: 32000
- Silnik: 1.5
- Rocznik: 2017
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
a kto by znalazł od kogo to było brane
w weekend porozbierałem wszystko związne z dziennym, przyglądałem się temu F24 ale zdecydowałem że nie będę tam nic rzeźbił. na razie samochód stoi w rozsypce bo nie zdązyłem poskładać, bo była śliczna pogoda i zająłem się
. poza tym zdjąłem dekiel, porozpinałem węże, przewody i szukam przyczyn falowania obrotów.
a więc rozebrałem - złozyłem i śmiga. cosik mam dziwne wrazenie że nie lubi automat podłączenia pod aku. będę szukał teraz + po kluczyku ale nie f24 - chyba ze wymysle jakis patent na dostanie sie tam

a więc rozebrałem - złozyłem i śmiga. cosik mam dziwne wrazenie że nie lubi automat podłączenia pod aku. będę szukał teraz + po kluczyku ale nie f24 - chyba ze wymysle jakis patent na dostanie sie tam
- cichy
- klubowicz
- Przebieg: 217000
- Silnik: 2.0 110KM HDi
- Podziękował: 104 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
- Kontakt:
Re: Światła Dzienne by Ślimak
Znalazłem na YouTube filmik o koncepcji jaką prezentował Smak na jednym ze swoich zdjęć po obu stronach środkowej atrapy. Jak widzimy na filmiku są one pod lekkim skosie, w naszych autkach były by również pod skosem, powiedzcie czy by to nie było na bakier z naszym prawem, przepisy tego nie precyzują dokładnie,precyzują tylko to iż maja być na równej wysokości i muszą być zamontowane symetrycznie względem osi pojazdu. Jak elektryk w ASO podłączał mi czujniki cofania zapytałem go o tym miejscu i o światłach modułowych i czy by to nie przeszkadzało że świeciły by pod skosem to odpowiedział mi że nie miało by to wielkiego znaczenia tylko co ważne to zachowanie odpowiednich odległości przy montażu w zderzaku zgodnie z przepisami prawa, myślę że z tymi odległościami w tym miejscu by nie było problemu.. Co o tym myślicie?
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Sympatyk forum :-)