Jakie koszty rozrządu i klocków i gdzie robiłeś? Tarcz nie musiałeś zmieniać?krakus02 pisze:wymieniłem rozrząd, drążek stabilizatora, bo zaczynał stukać oraz klocki przódMożna pakować się na urlop i w drogę
![]()
![]()
Co dzisiaj zrobiłem w swoim samochodzie
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: kijanka :)
- Rocznik: 2018
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Dzisiaj naszła mnie chęć zajrzenia w różne zakamarki Linei o których piszecie na forum.
Samochód wyjechał z salonu równo 5 miesięcy - przebieg 4800 km :
filtr kabinowy :
odpływy w lampach :
Uszkodzenie zderzaka pod kloszem lampy - chyba coś spawali jeszcze na założonym zderzaku bo wg. mi to wygląda na uszkodzenie termiczne, albo źle polakierowane :
Do tego jeszcze sobie naprawiłem radio z którym ASO walczyło 4 godziny i oprócz demolki podsufitki nic nie zdziałało (http://www.lineaklubpolska.pl/viewtopic ... 0585#60585" onclick="window.open(this.href);return false;).
Do tego gruntowne odkurzanie i mycie
.
ps. Jak widać nie ma co się sugerować przebiegiem i do filtra oraz odpływu zaglądać częściej niż na przeglądach
.
Samochód wyjechał z salonu równo 5 miesięcy - przebieg 4800 km :
filtr kabinowy :

odpływy w lampach :

Uszkodzenie zderzaka pod kloszem lampy - chyba coś spawali jeszcze na założonym zderzaku bo wg. mi to wygląda na uszkodzenie termiczne, albo źle polakierowane :

Do tego jeszcze sobie naprawiłem radio z którym ASO walczyło 4 godziny i oprócz demolki podsufitki nic nie zdziałało (http://www.lineaklubpolska.pl/viewtopic ... 0585#60585" onclick="window.open(this.href);return false;).
Do tego gruntowne odkurzanie i mycie

ps. Jak widać nie ma co się sugerować przebiegiem i do filtra oraz odpływu zaglądać częściej niż na przeglądach

- krakus02
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 16V TJet
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
wczoraj wyczyściłem tapicerkę w specjalistycznym zakładzie (zakup na gruponie, w pakiecie z ozonowaniem 89zł). Wygląda na to, że plamy z tylnego siedzenia zniknęły, ale z ostateczną opinią muszę jeszcze poczekać, bo te plamy lubią „wychodzić” po pewnym czasie.
p.s. …ale, żeby w życiu nie było za wesoło to: po myciu tapicerki zostawiłem Linkę z otwartymi szybami w garażu podziemnym, aby dobrze wyschły siedzenia. …a tutaj okazało się, że między 17 a 20 było włamanie do garażu. Podałem złodziejowi „auto na talerzu”… na szczęście złodziej „pożyczył” sobie tylko odtwarzacz mp3
p.s. …ale, żeby w życiu nie było za wesoło to: po myciu tapicerki zostawiłem Linkę z otwartymi szybami w garażu podziemnym, aby dobrze wyschły siedzenia. …a tutaj okazało się, że między 17 a 20 było włamanie do garażu. Podałem złodziejowi „auto na talerzu”… na szczęście złodziej „pożyczył” sobie tylko odtwarzacz mp3
„Śmiej się, śmiej, ale mój model to ferrari wśród Fiatów, oczywiście kiedy ja prowadzę" 

- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Tara78
- klubowicz
- Przebieg: 230000
- Silnik: TDI
- Podziękował: 55 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
- Kontakt:
Przejrzałam dział "Zrób to sam" i postanowiłam pozaglądać wszędzie tam gdzie jeszcze nie zaglądałam. Dzisiaj na pierwszy ogień poszedł filtr powietrza. Poszło sprawnie dzięki waszym super foto relacjom. Jedyna rzecz która mnie wkurzyła to obejma mocująca gumową rurę łączącą silnik z filtrem. Łatwo było ją rozpiąć, ale zapiąć nie było łatwo. Po kilku minutach mocowania się z obejmą stwierdziłam, że szkoda moich nerwów. Wsiadłam na rower i pojechałam kupić obejmę regulowaną za pomocą śrubki.
A ponieważ dzień się jeszcze nie skończył postanowiłam wygiglać Linkę w środku.
W ramach relaksu pojedziemy obie na basen. Linka na myjnię a ja do Aqua Parku
)
Dziękuję wszystkim za cenne rady i foto-manual
[ Dodano: |2 Sie 2012|, o 14:35 ]
Kuzyn_z_Sosnowca, czasami człowiek sam sobie na robi.... ja tak zarysowałam lakier jak wyjmowałam lampę z tyłu wrrrrrrrrr ale co tam trudno
)
Miłego dnia!!

A ponieważ dzień się jeszcze nie skończył postanowiłam wygiglać Linkę w środku.
W ramach relaksu pojedziemy obie na basen. Linka na myjnię a ja do Aqua Parku

Dziękuję wszystkim za cenne rady i foto-manual

[ Dodano: |2 Sie 2012|, o 14:35 ]
Kuzyn_z_Sosnowca, czasami człowiek sam sobie na robi.... ja tak zarysowałam lakier jak wyjmowałam lampę z tyłu wrrrrrrrrr ale co tam trudno

Miłego dnia!!

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Kiedyś dla ludzi byłam zawsze miła, teraz traktuję ich z wzajemnością"
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
Ryski są niewielkie i oczywiście widzę je tylko ja. Takie zboczenie. Spoko to wypoleruję, ale gdybym uważał, to nie musiałbym się martwić. Gorzej z kaskiem, w ruch pójdzie papier ścierny.Tara78 pisze:Kuzyn_z_Sosnowca, czasami człowiek sam sobie na robi.... ja tak zarysowałam lakier jak wyjmowałam lampę z tyłu wrrrrrrrrr ale co tam trudno )
Przechodzę na to rozwiązanie gdzie tylko się da.Tara78 pisze: pojechałam kupić obejmę regulowaną za pomocą śrubki.
- Tara78
- klubowicz
- Przebieg: 230000
- Silnik: TDI
- Podziękował: 55 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
- Kontakt:
Ja swój kask na skuter zamierzam pomalować w jakieś fajne wzorki bo mam czysto srebrny. Zakupiłam już flamastry sharpie i lakier bezbarwny.
Kask do enduro mam off road'owy już pomalowany fabrycznie i wygląda świetnie ale niestety nie nadaje się na skuter bo wyglądałabym śmiesznie.
Kask do enduro mam off road'owy już pomalowany fabrycznie i wygląda świetnie ale niestety nie nadaje się na skuter bo wyglądałabym śmiesznie.

"Kiedyś dla ludzi byłam zawsze miła, teraz traktuję ich z wzajemnością"