Macie w planach zagazować auto ?
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
- emmer
- klubowicz
- Przebieg: 32000
- Silnik: 1.5
- Rocznik: 2017
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
takalvaro pisze: mając LPG ja muszę robić co rok przegląd techniczny auta
- nie rozumiem. po co po 15 tys?alvaro pisze:oprócz tego przegląd żeby nie utracić gwarancji przez pierwsze 2 lata co 15 tys. km
[ Dodano: |13 Lip 2012|, o 11:25 ]
zakładając gaz pierwszy przegląd rejestracyjny robisz wtedy kiedy wynika z dowodu rejestracyjnego. potem już co rok.
- alvaro
- klubowicz
- Przebieg: 205000
- Silnik: 1.4 8v + LPG BRC
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 51 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
No nie wiem co to za przegląd, bo techniczny jest co rok, a tutaj jest coś o przeglądzie co 10-15 tys. km i też mi coś takiego mówili jak dzwoniłem do Fiata.chromek pisze:Jeśli ma to być BRC Sequent24 to bierz śmiało - w fabii zrobiłem ponad 120tys km i nie trzeba było nic robić, tylko standardowe przeglądy z wymianą filterków co 15tys.. Do tego dwa lata gwarancji bez limitu kilometrów. W linei mam założony Zenit Pro OBD, ale trochę żałuję, bo przeglądy są co 10tys. więc ciut drożej wychodzi eksploatacja.
- alvaro
- klubowicz
No to tak, zadzwoniłem do ASO i powiedzieli że jak założe w obcej firmie to tracę gwarancję na cały samochód, jak założę u nich to tracę gwarancję na poszczególne elementy silnika... W ASO BRC 2800 zł + gwarancja na samochód pozostaje (jeszcze rok), a w Auto Gaz Śląsk tylko Tartarini za 3000 zł (w ASO 3500 zł).
Chyba się skuszę na to BRC, bo chyba takie złe nie jest, a gwarancja mi pozostanie na auto... kto wie co mi może siąść przez ten rok... Co Wy na to?
No chyba że poczekać rok i brać Tartarini jak jest o niebo lepsze od BRC?
Chyba się skuszę na to BRC, bo chyba takie złe nie jest, a gwarancja mi pozostanie na auto... kto wie co mi może siąść przez ten rok... Co Wy na to?
No chyba że poczekać rok i brać Tartarini jak jest o niebo lepsze od BRC?
- sylwek
- klubowicz
- Przebieg: 48000
- Silnik: 1.4 8V + LPG
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 25 razy
- Otrzymał podziękowań: 95 razy
Ale BRC Sequent 24 to jedna z lepszych instalacji gazowych ! Dobra gwarancja i sieć serwisowa w całym kraju. Jeśli ma być w cenie którą podałeś (porównywalna do warsztatów sieciowych) to moim zdaniem byłby dobry wybór - tym bardziej że ASO podtrzymuje gwarancję na auto.alvaro pisze: Chyba się skuszę na to BRC, bo chyba takie złe nie jest, a gwarancja mi pozostanie na auto...
Zwróć uwagę tylko na to, czy aby nie proponują Ci BRC Sequent w wersji "Light". To trochę okrojona wersja - tańsza listwa wtrysków Zavoli (zamiast BRC) i brak czujnika temperatury na reduktorze.
Sam właśnie przerabiam temat, bo też zamierzam zagazować autko

- Tomek
- Moderator
- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 304 razy
alvaro, ja "na mieście" dałem za BRC 2500, więc Ty jeżeli masz możliwość w ASO za 2800 to ją bierz, i będziesz zadowolony.
Tak jak wyżej już napisano, ważne jest aby była to BRC Sequent 24, a nie wersja Light.
Mnie w moim ASO chcieli zakładać Zenita, i to jeszcze za jakieś chore pieniądze, to im podziękowałem.
Podkreślam "chyba", bo sami nie wiedzieli.
Tak jak wyżej już napisano, ważne jest aby była to BRC Sequent 24, a nie wersja Light.
Mnie w moim ASO chcieli zakładać Zenita, i to jeszcze za jakieś chore pieniądze, to im podziękowałem.
Co ASO to inna interpretacja, i inaczej gadają... mnie powiedzieli że jak gaz poza ASO, to tracę gwarancję na silnik i "chyba" elektrykę.alvaro pisze: zadzwoniłem do ASO i powiedzieli że jak założe w obcej firmie to tracę gwarancję na cały samochód,
Podkreślam "chyba", bo sami nie wiedzieli.
- alvaro
- klubowicz
Zmówione i założone. Jeździ się elegancko, tylko że dzisiaj jadąc wyskoczyła mi żółta kontrolka "check engine" no i dupa... a jutro nad morze.... mieliście tak? Może to się samo wyłączy? Żadnych ekscesów w pracy auta na gazie nie zauważyłem, przyspieszenie w normie, także nie wiem czy panikować i jechać do ASO czy myknąć nad to morze i spowrotem?