Poduszka (airbag) pasażera
-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: kijanka :)
- Rocznik: 2018
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
-
- klubowicz
Sąd Apelacyjny w Rzeszowie podtrzymał wyrok Sądu Okręgowego. Importer i dealer forda będą musieli zapłacić 200 tysięcy złotych zadośćuczynienia, ponad 30 tysięcy złotych odszkodowania oraz rentę dziewczynce, która została kaleką po wybuchu poduszki w samochodzie
Wczoraj Sąd Apelacyjny w Rzeszowie podtrzymał wcześniejszy wyrok Sądu Okręgowego. - Jestem szczęśliwy, że wreszcie, po blisko trzech latach zapadł wyrok w tej sprawie. Moja córka zostanie zabezpieczona finansowo na przyszłość. Wysokość zadośćuczynienia jest dla nas satysfakcjonująca -powiedział Ryszard W - ojciec Moniki po zakończeniu procesu. Przyznano w nim najwyższe w polskim sądownictwie zadośćuczynienie. W grudniu 1998 roku w fordzie mondeo wybuchła poduszka powietrzna....
http://rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,246959.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.rmf24.pl/fakty/news-ford-zap ... nId,154949" onclick="window.open(this.href);return false;
- wally007
- klubowicz
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
całkiem przypadkowo od jakiegoś czasu coś mi brzęczało pod deską rozdzielczą, ale nie mogłem tego zlokalizować, dopiero parę dni temu zlokalizowałem to miejsce i zgadnijcie gdzie to jest...? nad poduszką powietrzną, a dzisiaj przeczytałem tego posta i ręce mi opadły... muszę zobaczyć czy jest tam jakieś dojście jak się wyciągnie schowek i coś dalej z tym robić
1.4 8V błękitny fox-trot ACTIV-comfort
-
- klubowicz
- smak56
- klubowicz
- Przebieg: 285000
- Silnik: 1.3 multijet
- Podziękował: 368 razy
- Otrzymał podziękowań: 621 razy
Byłem dzisiaj w ASO /nabijałem klimę/ i mając dużo czasu pogawędziłem o tym i o owym. Rzuciłem temat poduszki w schowku. Jeden z panów /kumaty/ natychmiast wszedł w FAP i nie znalazł podobnego przypadku. Stwierdził jedynie, że "albo odkręciły się, albo ktoś nie przykręcił śrub mocujących poduszkę"?. Nie mogłem pociągnąć dalej tematu, gdyż gość musiał wyjść.
smak56
* * * *

* * * *
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
- ślimak
- Administrator
- Przebieg: 7000
- Silnik: 2.0 HYBRID
- Rocznik: 2022
- Podziękował: 553 razy
- Otrzymał podziękowań: 441 razy
- Kontakt:
U mnie co jakiś czas występowały stuki i właśnie w tym rejonie. Cały czas tłumaczyłem sobie to,że mam bu...l w schowku. Niestety będzie trzeba się poświęcić i sprawdzić temat. Może ta podusia sobie tam swobodnie leż na jakiejś półce wewnątrz deski. W momencie wystrzału powinna być jak ładunek kierunkowy i skierowana w przeznaczone miejsce. Jak sobie skacze na dziurach to w razie wystrzału może np otworzyć się w kierunku mało odpowiednim. I wtedy na h... tak poducha, ale... to moje zdanie. Jak znajdę chwilę podjadę do kolegi do ASO i sprawdzi mi ułożenie i stan mojej poduchy. Niestety trzeba dmuchać na zimne...wally007 pisze:całkiem przypadkowo od jakiegoś czasu coś mi brzęczało pod deską rozdzielczą, ale nie mogłem tego zlokalizować, dopiero parę dni temu zlokalizowałem to miejsce i zgadnijcie gdzie to jest...?
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
- smak56
- klubowicz
- Przebieg: 285000
- Silnik: 1.3 multijet
- Podziękował: 368 razy
- Otrzymał podziękowań: 621 razy
Nie, było sympatycznie. Pan powiedział mi ciekawe rzeczy o zaworze turbo /jakaś literówka/ w T-jecie, który powoduje utrzymanie obrotów turbiny, dowiedziałem się o czyszczeniu kolektora ssącego jakąś innowacyjną metodą /bez konieczności rozbierania/, podyskutowaliśmy o przekaźniku, który u Ciebie kupiłem itd. No a przede wszystkim nabita klima i dobra cena. Owocny pobyt.darcyn pisze:pewnie nie mógł cię słuchać. aso nienawidzi "forumowiczów"

smak56
* * * *

* * * *