No i mnie dopadło - gumy przy drzwiach
-
- Moderator
- Przebieg: 120000
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 127 razy
- Otrzymał podziękowań: 61 razy
Helletic śmiem twierdzić że regulacja drzwi w tym przypadku na nic. Pianka to element ruchomy i przesuwa się tam i z powrotem więc albo ją przykleić co jest trudniejsze, albo wyciąć wgłębienie jak już pisałeś. Trzeba oczywiście uważać żeby nie uszkodzić lakieru bo mało miejsca i to najlepsze rozwiązanie
Jak drzwi zaczną popiskiwać przy otwieraniu to będzie znak zlosnik

LINEA 1.4 8V DYNAMIC
Astra K 1.4
Astra K 1.4
- kk25
- klubowicz
- Przebieg: 150650
- Silnik: 1.4 8V
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Najprościej to odkręcić śruby ze sworzni zawiasów (13), odkręcić śrubę ( imbus) ogranicznika otwarcia drzwi, otworzyć całkowicie drzwi, opuścić szybę ( będzie łatwo chwycić drzwi za pałąk), wypiąć wtyczkę i drzwi podnieść do góry. Potem bez problemu wyjmujemy piankę i dowolnie ją wycinamy. Po włożeniu pianki na swoje miejsce klejem montażowym przyklejamy ją do karoserii i problem z głowy. Montaż drzwi w odwrotnej kolejności demontażu. U mnie zadziałało.
P.S.Ja dodatkowo miejsce wycięcia przygrzałem opalarką aby ograniczyć w tych miejscach nasiąkanie pianki wodą. (Pianka lekko się przytopiła)
P.S.Ja dodatkowo miejsce wycięcia przygrzałem opalarką aby ograniczyć w tych miejscach nasiąkanie pianki wodą. (Pianka lekko się przytopiła)
- sebastianc78
- klubowicz
- Przebieg: 47800
- Silnik: 1.4 T-Jet+LPG
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
Masz rację, nowe to powinno się nic nie grzebać a tu co chwile coś trzeba zrobić lub na serwis :/sebastianc78 pisze:kk25 fajny i przydatny opis, tylko cholera przynajmniej w moim przypadku kupiłem po to nowy samochód żeby w nim nie grzebać, tylko jeździć, czasem się zastanawiam czy nie trzeba było zostać jednak przy poldolocie. :/
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

- wally007
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
też to kiedyś przerabiałem, tylko dojrzałem to zanim ta guma zdąrzyła mi zedrzeć lakier, z obu stron to samo, więc do ASO, i wymienili mi te gumy na nowe i są teraz głębiej osadzone, jak otwieram drzwi to mam tak jeszcze 3-5 mm. luzu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
1.4 8V błękitny fox-trot ACTIV-comfort
-
- klubowicz
- Przebieg: 113000
- Silnik: 1,4 T-Jet+LPG
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
Nr lakieru jest naklejony na drzwiach tylnich. Widoczne jest po otwarciu drzwi przednich i spojrzeniu na słupek drzwi tylnich. Jeśli dobrze pamiętam to na prawych drzwiach.marpo101 pisze:Hej ja mam to samo z tymi gumami, a tak apropos to gdzie podaja nr lakieru , w ktorym miejscu dokladnie ,bo obszukalem i nie moge znalezc???
-
- Nowy
- Przebieg: 56000
Niewiem co robic,bo ostatnio zglosilem do ASO usterke pianek przy dzrzwiach obcierajacych lakier,powiedziano mi ze zajma sie tym ale bedzie trzeba zostawic samochod na 2 dni,bo musza pomalowac cale drzwi prawe i lewe.Zastanawia mnie fakt po co malowac cale drzwi?, a nie wystarczy tylko naprawic te pianki i zamalowac jakies 4 cm lakieru,tylko od razu cale drzwi???