a czemu? "buty" muszą być takie same na jednej osi, także na razie możesz wymienić tylko dwie. z czasem druga oś i po sprawie. na zapasie nic nie robisz bo i tak masz zapewne kółko z oponą 185, także zostaje. niestety przesiadka na 17" wiązę się ze zmianą felg a to już boli.
zapas mam fabryczny jeszcze, czyli nie ma znaczenia jak na przodzie będą 205 a z tyłu 195?
Właśnie cena alu 17' już generuje koszty, posiadanie ich to moim zdaniem zbytek
Podoba mi się bardzo linka wrzucona fb przez LKP ale czy nadaje się na nasze drogi???
[ Dodano: |15 Maj 2012|, o 13:28 ]
Ok idziemy gdzie trzeba :D
Przepraszam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
daro70 trochę mnie pogonił, ale jak mus to mus. Chodzi o znaczek - logo FIAT na przód. Miałem wymienić w sobotę, ale żeby nie było zrobiłem to dziś. Jest taki sam jak oryginalny (B632, fi 95 mm). Tutaj nie będzie niestosowne umieszczenie kilku zdjęć, gdyż wymontować znaczek można jedynie po podniesieniu maski i wyjęciu grila. Sposób wymiany podałem na zdjęciach, jedyna uwaga dotyczy wyjęcia grila. Jeżeli gril nie był nigdy wyjmowany, może pojawić się problem. Po odkręceni czterech wkrętów - nie chce się wysunąć do góry (stawia duży opór). To wina czterech dolnych zaczepów, które mają fabryczne nieobrobione nadlewy! One trzymają. Trzeba cienkimi wkrętakami te zaczepy wysunąć (nie szarpać!). Po wyjęciu grila, nożykiem poodcinać te nadlewy. Przed złożeniem nasmarować np. towotem. Ja zrobiłem to w zeszłym roku (z ciekawości) a dziś cała operacja trwała 5 min.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2012, 12:42 przez smak56, łącznie zmieniany 1 raz.
smak56, Niekoniecznie trzeba zdejmować atrapę żeby wymienić emblemat na pewno łatwiej ale i bez zdejmowania da się radę, na tyle miejsca tam jest że da się rękę z kluczem włożyć.
[ Dodano: |16 Maj 2012|, o 17:17 ]
a gdyby tak środek zrobić trochę bardziej w granat?
[ Dodano: |16 Maj 2012|, o 17:22 ] Sebastian a czy jak patrzysz na swój samochód z przodu to czy nie przypomina Ci sympatycznego zwierzątka jakim jest STICH ? Te oczyska
"Kiedyś dla ludzi byłam zawsze miła, teraz traktuję ich z wzajemnością"
Znaczki same w sobie są fajne i bardzo ładnie zrobione. Ale tak szczerze, moim zdaniem niebieska ramka nie pasuje do niczego. Zostawiłbym chrom, a niebieski środek zrobił zaprawką, żeby kolor był taki jak karoserii.
Tara 78 masz rację z tymi oczyskami Co do loga Coval myślałem o tym i wydaje mi się że ciemniejszy kolor zlałby się z całością co do pozostawienia chromu sam nie wiem może i masz rację ale mnie się podoba jest inaczej a zawsze mogę wrócić do opcji z chromem.
Spoko Sebastian, wszystko to kwestia gustu Mi się akurat w ogóle to nie widzi, ale co kto lubi O gustach się nie dyskutuje Najważniejsze, że Tobie się podoba