Coval pisze:Znaleźć dobrą sztukę naprawdę ciężko. Większość zadowolonych właścicieli robi dobrą minę do złej gry, auto się sypie, ale po co się tym chwalić. Wiem bo sam tak robię...
Zgadza się ale jest to wykonalne Można znaleźć dobrą sztukę.
Mój ojciec znalazł ostatnio mojej mamie Forda Ka rok 2010, przebieg 2300km, lekko uderzony. Po naprawie i z zarejestrowaniem wyszedł go 13000zł. W salonie za takiego dałby 36000zł. Zresztą ojciec większość aut jakie miał to właśnie takie okazje bo lubi je wyszukiwać.
Ja jak widać również wyszukałem okazję... idąc do salonu i kupując nowego TFU Fiata...
Jery pisze:will napisał/a:
Ej takiego jeszcze nie piłem
Ja też nie Emmer ma możliwość wykazania się Administratorze
Oj chłopaki... to co Wy wiecie o piwie... Trzeba zacząć trenować ! Generalnie polecam piwo z browaru Lwówek, a dokładniej: Lwówek Śląski -> http://www.browar-lwowek.com.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
krakus02 pisze:Lwówek to jedno z moich ulubionych na zmianę z Ciechanem ciechan , piwkaq tylko regionalne
krakus02, Witaj w klubie Tylko regionalne, koncernom mówimy stanowcze NIE Pierwsze miejsce to Ciechan a dalej to: Lwówek, Konstancin, Amber, Zawiercie, Nakło I pewnie jeszcze kilka by się znalazło
I po przeglądzie. oczywiście nie dziś tylko w ubiegłą środę- troszkę brak czasu na wpis-sorki.
i tak: kosztowało mnie to 620 zł
czyli wymiana oleju na selenia
filtr oleju
filtr kabinowy
uzupełnienie czynnika chłodzącego , odgrzybianie
i przegląd ogólny
narazie wszystko ok. Chyba poziom zadowolenia z auta przestawię na 100%. 0 awari od roku, czyli od kupna
Kurcze... drogo (620 PLN). Syn (niezależny warsztat) za wymianę oleju, wszystkich filtrów i przegląd ogólny zapłacił 240 PLN. Odgrzybianie, uzupełnianie czynnika itp. To faktycznie podnosi koszt ogólny. pytanie czy aż o trzysta złotych. Za taki zestaw czynności, w zakładzie specjalizującym się w klimie płaciłem dla Cromy 160 PLN.
Dodatkowy koszt dla Linei, 80 PLN to poprawa zbieżności,. Usterka zdiagnozowana w trakcie "przeglądu". Wprawdzie moja była ma już pięć lat, ale mimo wszystko... zrobiono to samo co u Ciebie. W Cromie, gdzie samego oleju silnikowego "wchodzi" 5 litrów i jest to 5W30, czyli droższy niż w Linei, również z "przeglądem" i wymianą wszystkich filtrów, zapłaciłem 480 PLN.
ASO się ceni... niestety, jak długo "masz gwarancję" będziesz zmuszony płacić haracz.
Podstawowym składnikiem ceny będzie "roboczogodzina" na poziomie 90 PLN netto...
Linea 1.4 8v & LPG r.2007 wersja Dynamic 85 KKm (Syn)
Linea 1.4 Turbo r.2009 wersja Dynamc 56 KKm (To ja)