Ten "otwór" to służy raczej do opuszczania.Szulcik74 pisze:wewnątrz klapy zauważyłem otwór służący do podnoszenia
Rdza na klapie bagażnika/uszkodzone zawiasy
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz

- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 220 razy
- Otrzymał podziękowań: 376 razy
U darcyna brałem chyba 100zł szt, nie pamiętam dokładnie bo to były większe zakupy.rafcio082 pisze:A tak z ciekawości ile kosztuje para zawiasów? Coval Ty chyba kupowałeś?
Zawias oczywiście niepomalowany. Z lakiernikami lepiej sobie dać spokój, bo za 2 lata znowu trzeba będzie robić. Bordowy Lanos w sprayu jak się przykurzy, to nie odróżnia się od naszego red flamenco.
Stary zawias rozkłada się w powietrzu, a nowy ciężko rozłożyć używając sporej siły( w mojej skali
Prawy, który też już lata najpierw tak poreperuje, a jak się to nie sprawdzi to kupię nowy. Oczywiście jak każdy Turecki wyrób, należy nasmarować, bo tam takiego specyfiku nie znają.
Po czym poznać, że zawias trzeba robić, pisałem kilka stron wcześniej
Jak zwykle zdjęcia z akcji, które wtedy zapomniałem wkleić.
-
duskap
- klubowicz

- Przebieg: 113000
- Silnik: 1,4 T-Jet+LPG
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
rafcio082, no bo mi to lotto przy mojej częstotliwości otwierania bagażnika (po miesiącu już były wyrobione->do dziś stan wyrobienia się nie zmienił) ale przed końcem gwarancji niech wymienią na nowe
Podobnie jak lusterko prawe, które od roku nie grzeje.
PS>Dzisiaj przy mrozie -13 stopni wysiadł centralny zamek w prawych przednich drzwiach. Nie mogłem zamknąć auta bo drzwi zostawały otwarte i "centralka" otwierała pozostałe. Musiałem przez tylne drzwi wcisnąć klamkę przednich prawych drzwi i wyleźć z auta bo inaczej nie szło. Po ogrzaniu usterka odpuściła. Jednak jest to nowość w tym aucie.
PS>Dzisiaj przy mrozie -13 stopni wysiadł centralny zamek w prawych przednich drzwiach. Nie mogłem zamknąć auta bo drzwi zostawały otwarte i "centralka" otwierała pozostałe. Musiałem przez tylne drzwi wcisnąć klamkę przednich prawych drzwi i wyleźć z auta bo inaczej nie szło. Po ogrzaniu usterka odpuściła. Jednak jest to nowość w tym aucie.
-
duskap
- klubowicz

- Przebieg: 113000
- Silnik: 1,4 T-Jet+LPG
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
Ten Mercedes "mieszka" 100 metrów obok mnie. Fabrycznie nowy z salonu kupiony i zaraz zaczął rdzewieć. Właściciel chyba olał sprawę bo przerejestrował go na zwykłe rejestracje a rdzę ma dalej jak miał. Naklejki też zdjął.lynyrd pisze:Dla pocieszenia , rdza jest bezlitosna
" onclick="window.open(this.href);return false;
Odnośnie mojej Linei. Nówki zawiasy wraz z siłownikami dostałem
- stanley750
- klubowicz

- Przebieg: 7000
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2011
- Podziękował: 3 razy
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz

- stanley750
- klubowicz

- Przebieg: 7000
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2011
- Podziękował: 3 razy
Sprawdziłem jak jest u mnie/Linka z 2011/ i w czasie otwierania bagażnika rogi klapy w pewnym momencie są blisko szyby.Po zmierzeniu jest około 7 mm.Jeśli klapa by się obniżyła na zawiasach może ocierać,ale stwierdziłem,że takiego obniżenia i takich luzów być nie może.Byłby to już złom,a nie auto.Być może to w moim egzemplarzu już to poprawili.Coval pisze:No cóż. Zawiasy niewnikające do wnętrza to fajny bajer, ale nie każdy potrafi je zrobić. Fiat nie potrafi.
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz

-
helletic