Co dzisiaj zrobiłem w swoim samochodzie
- mwas
- Prezes
- Przebieg: 98000
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 344 razy
- Otrzymał podziękowań: 957 razy
- Kontakt:
Ładować tego aku nie mam zamiaru, zwłaszcza, że... już kupiłem Centrę
Umówmy się: oryginał miał 40 Ah i prąd 200A. Nie dziwię się, że w końcu odmówił posłuszeństwa 
mireks, podczas wymiany aku specjalnie przyjrzałem się, jak to wygląda u mnie z tą chłodnicą, no i niestety... muszę Cię rozczarować, ale (odpukać w niemalowane) do klubu Chłodnica 2012 na razie nie wstąpię, ale dzięki za zaproszenie i w razie co, będę liczył na ciepłe przyjęcie
Niestety, podczas zabawy z aku okazało się, że padła mi żarówka mijania z przodu. Niby normalka, ale... nobla temu, komu uda się odkręcić te cholerne dekle w kloszach przy takim mrozie
Poddałem się, czekam na bardziej dogodne warunki do wymiany 

mireks, podczas wymiany aku specjalnie przyjrzałem się, jak to wygląda u mnie z tą chłodnicą, no i niestety... muszę Cię rozczarować, ale (odpukać w niemalowane) do klubu Chłodnica 2012 na razie nie wstąpię, ale dzięki za zaproszenie i w razie co, będę liczył na ciepłe przyjęcie

Niestety, podczas zabawy z aku okazało się, że padła mi żarówka mijania z przodu. Niby normalka, ale... nobla temu, komu uda się odkręcić te cholerne dekle w kloszach przy takim mrozie

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
- mwas
- Prezes
- Kontakt:
Teraz to już po ptokach... poza tym kto o tym pamięta, jak zaglądam tam dopiero, jak żarówka padnie, tylko że z reguły jest to właśnie w okresie zimowymCoval pisze:Gumy w deklach trzeba posmarować silikonem. Tym co smarujemy uszczelki w drzwiach. Oczywiście przed zimą.

- mireks
- klubowicz
- Przebieg: 159000
- Silnik: 2.0 Multijet
- Rocznik: 2012
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
- Kontakt:
Świetny pomysłsmak56 pisze:mireks,klub już założyłeś, to może by tak jakąś ofertę do portalu aukcyjnego ..... np "Większą ilość chłodnic do Fiata Linea - kupię"? Byłoby taniej?

Dodałbym jeszcze "... co roku w lutym. Kontakt http://www.lineaklubpolska.pl" onclick="window.open(this.href);return false;. Pytać dowolnego użytkownika"

mwas miejsce w loży zarezerowano

- smak56
- klubowicz
- Przebieg: 285000
- Silnik: 1.3 multijet
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 368 razy
- Otrzymał podziękowań: 621 razy
mwas pisze:nobla temu, komu uda się odkręcić te cholerne dekle w kloszach przy takim mrozie
Nie obraź się ale........ w dobrą stronę kręciłeś?

[ Dodano: |6 Lut 2012|, o 18:03 ]
Jaki masz samochód?_wa_ pisze:często zmieniać żarówki Moje palą się na potęgę, więc minimum raz w miesiącu wymieniam na nowe.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2012, 18:51 przez smak56, łącznie zmieniany 1 raz.
smak56
* * * *

* * * *
-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 8v 77KM
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Albo macasz bańki paluchami przy zmianie?mpsfc pisze:Masz za wysokie napięcie ładowania._wa_ pisze:minimum raz w miesiącu wymieniam na nowe
Generalnie jeśli nie używasz jakichś wysilonych żarówek typu +90% (choć przy nich miesiąc to też bardzo krótko) i nie używasz linki jako taxi jeżdżąc po 10h dziennie z zaświeconymi światełkami to przy średniej żywotności żarówki 300h (moje ostatnie wytrzymały ponad 600h i wymieniłem je zanim się przepaliły) coś jest nie tak z żarówkami ze źródła w którym kupujesz albo z instalacją (tak jak pisze mpsfc)
Ostatnio zmieniony 06 lut 2012, 21:21 przez Q, łącznie zmieniany 2 razy.
Odrzucam Waszą rzeczywistość i tworzę sobie własną 

- mwas
- Prezes
- Kontakt:
Nie obrażam sięsmak56 pisze:Nie obraź się ale........ w dobrą stronę kręciłeś?

_wa_, nie jest to normalne. Albo używasz żarówek do bani, albo masz niesprawną instalację elektryczną, albo może za bardzo obciążasz te żarówki ! Odpalasz auto przy włączonych światłach ? W momencie rozruchu żarniki strasznie dostają po d..ie i zwyczajnie wytrzymują krócej. Ja poprzednim razem żarówy zmieniałem na dokładnie 6 listopada 2010, czyli wytrzymały rok i 3 miesiące (datę pamiętam baaardzo dokładnie, bo to było w dzień urodzenia mojego syna_wa_ pisze:Moje palą się na potęgę, więc minimum raz w miesiącu wymieniam na nowe.

- mwas
- Prezes
- Kontakt:
To może u nas jest lepiej, bo w Punciaku II to była masakra z tymi żarówkami i właśnie z tamtego auta zostało mi to przyzwyczajenie, żeby odpalać na wyłączonych światłach.emmer pisze:tu akurat nie powinno być problemu. ja zawsze tak robiłem i zmieniałem tylko raz żarówki.