Przepraszam, że zapytam a co ma piernik - (auto w leasingu), do wiatraka - (brak zniżek)? Chyba, że to Twoje pierwsze auto, ale po roku i tak powinno być 10% zniżki. Mnie chciała Benefia skubnąć w tym roku (3 rok użytkowania) - ponad 2tys za full service plus 250zł za wykup polisy nie u firmy wskazanej przez firmę leasingową.piaskun pisze:2540 pln (Hestia) autko w leasingu (więc bez zniżek)
OC+AC ile płacicie?
-
- klubowicz
- Przebieg: 61000
- Silnik: 1,4 8v
- Rocznik: 2009
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Octavia 3 1,4 TSI Elegance Brąz Topaz
- krakus02
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 16V TJet
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
Jestem na etapie analizowania ofert ubezpieczycieli, ponieważ chcę ubezpieczyć się jeszcze w tym roku z uwagi na prawdopodobne podwyżki ubezpieczeń i w związku z powyższym przedstawiam kilka spostrzeżeń.
W wielu kalkulatorach Liberty Direct plasuje się w czołówce co w głównej mierze zawdzięcza temu, że standardowo daje udział własny 1000zł w przypadku szkody i 10% w przypadku kradzieży. O ile ten pierwszy można znieść (oczywiście kosztem podwyższenia składki), o tyle udział w przypadku kradzieży jest obligatoryjny. Wprawdzie Linek nie kradną, lecz dla mnie nie jest to akceptowalne.
I od dwóch agentów dostałem info, że w wielu przypadkach jest tak, że przedłużając umowę w obecnym towarzystwie dostaje się mniej korzystną ofertę (z tzw. zniżkami za lojalność), niż jako nowy klient (ze zniżkami dla nowego klienta). Jedyne co trzeba zrobić to wymówić ubezpieczenie u obecnego ubezpieczyciela, aby móc podpisać atrakcyjniejszą umowę (jeżeli oczywiście nie znajdziemy lepszej oferty u konkurencji).
W wielu kalkulatorach Liberty Direct plasuje się w czołówce co w głównej mierze zawdzięcza temu, że standardowo daje udział własny 1000zł w przypadku szkody i 10% w przypadku kradzieży. O ile ten pierwszy można znieść (oczywiście kosztem podwyższenia składki), o tyle udział w przypadku kradzieży jest obligatoryjny. Wprawdzie Linek nie kradną, lecz dla mnie nie jest to akceptowalne.
I od dwóch agentów dostałem info, że w wielu przypadkach jest tak, że przedłużając umowę w obecnym towarzystwie dostaje się mniej korzystną ofertę (z tzw. zniżkami za lojalność), niż jako nowy klient (ze zniżkami dla nowego klienta). Jedyne co trzeba zrobić to wymówić ubezpieczenie u obecnego ubezpieczyciela, aby móc podpisać atrakcyjniejszą umowę (jeżeli oczywiście nie znajdziemy lepszej oferty u konkurencji).
„Śmiej się, śmiej, ale mój model to ferrari wśród Fiatów, oczywiście kiedy ja prowadzę" 

- krakus02
- klubowicz
22 styczniapawe1_c pisze:Marcin a kiedy Ci się kończy ubezpieczenie że już chcesz wykupić nowe
na chwilę obecną najlepsze oferty otrzymałem od Aviva i AXApawe1_c pisze:mam nadzieję że napiszesz co korzystnego wybrałeś.
„Śmiej się, śmiej, ale mój model to ferrari wśród Fiatów, oczywiście kiedy ja prowadzę" 

- krakus02
- klubowicz
pawe1_c, jeżeli będziesz przedłużał w towarzystwie, w którym jesteś obecnie, to masz rację – najwcześniej miesiąc przed końcem ubezpieczenia, ale w każdym innym przypadku możesz otrzymać ofertę na 3 miesiące wcześniej z terminem płatności na jeden dzień przed upływem obecnego ubezpieczenia.

- cichy
- klubowicz
- Przebieg: 217000
- Silnik: 2.0 110KM HDi
- Podziękował: 104 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
- Kontakt:
w lecie mojej żony siostra miała pogryziony zderzak przedni w Dacii Logan owczarek niemiecki gonił kota, zgłosiła szkodę do Benefi, ubezpieczyciel zażądał od niej zaświadczenie z iluś tam lat o bezszkodowej jeździe ( nie wiem co ma piernik do wiatraka ) szkodę uwzględnili i wypłacili odszkodowanie. Rok temu na kolegę najechał facio który miał ubezpieczenie w Benefi, Filip miał problem z dogadaniem się z faceta ubezpieczycielem, z wielkim bólem po kilku miesiącach odzyskał kasę na naprawę swojego auta. Ja osobiście dwa lata temu miałem stłuczkę w zimie, najechałem na inne auto, moja linka nieźle pokiereszowana a Mazdzie nic, naprawiona Linke miałem w dwa tygodnie a we wrześniu dzwonili do mnie z Fiata że od Benefi jeszcze nie otrzymali wszystkich pieniędzy (ponad pół roku) a jak bym chciał kasę na naprawę we własnym zakresie to ciekawe ile bym czekał na pieniądze, kto to wie. Wiec przyszedł czas na zmianyTomek pisze:A czemu to???
[ Dodano: |6 Gru 2011|, o 09:06 ]
Marcin dzisiaj jak zawiozłem córkę do przedszkola spotkałem tam dziewczynę która pracuje w ubezpieczeniach, zapytałem się jak to jest z tymi podwyżkami ona mówi że już powoli są jakieś zmiany. Zapytałem się co teraz jest korzystnego , mówi że Liberty Direct bije konkurencję i tu się zaczęła rozmowa z jeszcze jednym gostkiem który miał ubezpieczenie w Liberty Direct cytuje" broń Boże" miał w tej firmie i miał u nich problemy z wyegzekwowaniem ubezpieczenia jeszcze dodał zeby się jeszcze bardzo dobrze zastanowić czy na pewno Liberty. Ja myślę że tutaj trzeba poczytać na ten temat na forach jak to jest z odszkodowaniem bo może być rożnie, jedna osoba mogła uzyskać bez problemu a druga już nie.
Sympatyk forum :-)
-
- klubowicz
- Przebieg: 61000
- Silnik: 1,4 8v
- Rocznik: 2009
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
W tym roku przeniosłem się z Benefii do Hestii, bo jest tam ubezpieczony samochód żony (max zniżki) i agent zaproponował, że jeśli moja lepsza połowa zgodzi się na użyczenie jej zniżek to mogę z nich skorzystać, to obniżyło składkę o około 800zł. A więc jak ktoś ma żonę, która ma samochód i zniżki (większe od naszych) to warto popytać czy w innych towarzystwach też tak jest.
Octavia 3 1,4 TSI Elegance Brąz Topaz
- krakus02
- klubowicz
poniżej artykuł mówiący o sprawach poruszanych kilka postów wcześniej, a który wpłynie na podwyżki w towarzystwach ubezpieczeniowych
Uszkodzili ci auto? Bierz zastępcze, masz prawo!
Uszkodzili ci auto? Bierz zastępcze, masz prawo!

- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy