MP3 w Dynamicu ???

Gra muzyka
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Przebieg: 131000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Podziękował: 287 razy
Otrzymał podziękowań: 304 razy

Post autor: Tomek »

lineanna pisze:Mam radio bez mp3, i przełączając SOURCE na kierownicy nie wykakuje wogóle pozycja AUX (a kabelek włączony)
To może być kłopot.
Spróbuj jeszcze nacisnąć parę razy klawisz CD na radioodtwarzaczu, może się jednak ten napis AUX ukaże.
Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 144000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Podziękował: 219 razy
Otrzymał podziękowań: 375 razy

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca »

U mnie napis aux pokazuje sie zawsze, bez względu na to czy jest kabelek czy nie. Koleżanka ma tegoroczną Linee i może to być specjalna zagrywka Fiata, zamiast dopłacać 400zł za mp3 każdy woli kupić kabelek. A teraz jest blokada.
Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Podziękował: 104 razy
Otrzymał podziękowań: 70 razy
Kontakt:

Post autor: cichy »

Coval pisze:Koleżanka ma tegoroczną Linee i może to być specjalna zagrywka Fiata, zamiast dopłacać 400zł za mp3 każdy woli kupić kabelek. A teraz jest blokada.
to by było zagranie poniżej pasa.
Sympatyk forum :-)
Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 144000
Silnik: T-Jet z gazem
Podziękował: 219 razy
Otrzymał podziękowań: 375 razy

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca »

Jeżeli naciskając przycisk CD, nie pojawia się napis AUX na wyświetlaczu, to nic nie zrobisz.
lineanna
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 20000
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2011
Podziękował: 1 raz

Post autor: lineanna »

Dzięki za odpowiedź, nic nie zrobię, niestety.
dynamic 1.4 red Flamenco.....
Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Podziękował: 104 razy
Otrzymał podziękowań: 70 razy
Kontakt:

Post autor: cichy »

Coval pisze:zamiast dopłacać 400zł

lineanna można zainwestować niewielkie pieniądze w transmiter MP3, nie jest to samo co mp3 z radia ale zawsze jakaś tańsza alternatywa do droższych rozwiązań i co najważniejsze dzięki temu urządzeniu możemy się cieszyć swoimi zbiorami w mp3. Więcej na temat transmitera mp3 znajdziesz tutaj http://www.auto-swiat.pl/1-szukamy-najl ... mitera-mp3" onclick="window.open(this.href);return false;
Sympatyk forum :-)
lineanna
klubowicz
klubowicz

dzięki, muszę przemyśleć sprawę, czy faktycznie mam aż taki zasób ulubionej muzy, żeby się tym dalej bawić.
Choć mąż mówi że jeszcze z radio nie skończył.
Awatar użytkownika
Rincewind
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 42000
Silnik: 1.6 Diesel
Rocznik: 2016
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Post autor: Rincewind »

Ja mam transmiter FM ale jakość jest dosyć marna, a czasami w innym mieście okazuje się jeszcze że mają na wybranej częstotliwości lokalne radio i trzeba zmieniać nastawy. W dodatku okazało się że zakłóca GPS. Na szczęście GPS ma swój transmiter, więc na dłuższych trasach słucham z GPSa, ale też jest bez szału. Tyle że ja słucham głównie audiobooków więc jakość nie jest dla mnie kluczowa i daję radę. Jak będziesz chciało to możemy się zamienić transmiter za kabelek :)
lineanna
klubowicz
klubowicz

UDAŁO SIĘ!! Mąż dał radę z mp3
Opis podłączenia odtwarzacza MP3 do radia fabrycznego bez MP3 i bez AUX - modele Bosch D232 (2011)

Potrzebna będzie wtyczka mini-iso najlepiej ta zielona bo wtedy nic nie trzeba docinać, 4 kołki połączeniowe do wtyczki
i mikroprzełącznik. Gniazdo mini-iso składa się z 3 sekcji: zmieniarki (lewa strona na rysunku), telefonu (środkowa) i wejść/wyjść
(strona prawa). Sekcja telefonu jest 6 pinowa, przy czym 2 piny są niepodłaczone - NC. Do pinu TEL AF- podłączamy masę z MP3, do
TEL AF+ sygnał (L+R, no niestety ale będzie mono), natomiast dwa pozostałe piny TEL MUTE i GND łączymy ze sobą przełącznikiem. W momencie
zwarcia przełącznika na wyświetlaczu pojawi sie PHONE a dźwięk z odwarzacza MP3 usłyszmy w głośnikach.
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Przebieg: 98000
Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
Rocznik: 2010
Podziękował: 344 razy
Otrzymał podziękowań: 957 razy
Kontakt:

Post autor: mwas »

lineanna, gratuluję, ale... sorki, ale dla mnie to totalna druciarnia... sposób podłączenia jako mono jest dla mnie kompletnie nie do zaakceptowania, no ale co kto lubi :ink
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
Q
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 8v 77KM
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: Q »

lineanna fajnie że dało się coś wykombinować - szkoda tylko że mono..
Ja co prawda mam wejście aux, ale z tym wejściem na telefon podsunęłaś mi pewien pomysł - aby komunikaty głosowe z nawigacji puszczać przez głośniki auta - musiałbym tylko wykombinować jakiś sprytny "automat" przełączający aby radio wchodziło w tryb "phone" tylko na czas komunikatu.
No i pytanie na ile irytujące by było przerywanie audycji komunikatem "Skręć w prawo" :zlośnik
Hmm.. muszę nad tym pomyśleć.. jak coś się "urodzi" to nie omieszkam się pochwalić :ink

mwas, jak się nie ma co się lubi...
Niestety jeśli rzeczywiście nie ma wejścia AUX w radiu to pozostało by tylko rozebranie radia, cięcie ścieżek i wmontowanie jakiegoś przełącznika źródła przed wzmacniaczem co dla zdecydowanej większości osób jest poza zasięgiem możliwości technicznych. Przy minimalizacji kosztów dodatkowych wpięcie w linię phone to chyba jedyne wyjście (kwestia tylko sprytnego ukrycia przełącznika), bo jak ktoś chce wydać 300zł to może kupić emulator zmieniarki albo radio z mp3 z grande punto i dodatkowo ma zarządzanie utworami w kierownicy..
Odrzucam Waszą rzeczywistość i tworzę sobie własną :ink
Awatar użytkownika
SZAMAN
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 102000
Silnik: 1,4 T-Jet 16v
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Nie odtwarza z pendriva

Post autor: SZAMAN »

Nie wiem czy to tylko mój problem czy ktoś inny miał to samo.
otóż chciałem posłuchać muzyczki ze " sztyfta " i nie udało się.Mam Dynamika T-Jet i oczywiście system Blue&Me.radio nie jest z mp3.Wstawiłem w port pendriva na kierownicy ustawiłem media player i odpowiedź usłyszałem " brak multimediów' .Czy zrobiłem gdzieś błąd ? na kompie sprawdzałem ,że nagrania sa w mp3 ,ale i tak nic nie odtworzyło.
Może cos innego powinienem uczynić???
Pozdrawiam
szaman
Awatar użytkownika
mpsfc
klubowicz
klubowicz
Podziękował: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 19 razy

Post autor: mpsfc »

SZAMAN pisze:Może cos innego powinienem uczynić???
Spróbuj jeszcze raz, jak nic to nie da zostaje odpiąć klemę "-" zapalić fajkę i zapiąć. powinno śmigać :)
Piszę poprawnie po polsku. Ortograficznym ofermom, pseudodyslektykom i innym patentowanym leniom mówimy stanowcze nie :)
Awatar użytkownika
SZAMAN
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 102000
Silnik: 1,4 T-Jet 16v
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: SZAMAN »

dzięki ,popróbuję.
trzeba bedzie wszystko chyba od nowa ustawiać mam na myśli blue&me z blutem telefonu.
Pozdrawiam
szaman
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Przebieg: 98000
Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
Podziękował: 344 razy
Otrzymał podziękowań: 957 razy
Kontakt:

Post autor: mwas »

SZAMAN, pisałeś, że masz zwykłe radio i Blue&Me. Orientujesz się, czy Blue&Me było fabrycznie zamontowane w Twoim samochodzie, czy może ktoś je później sobie dostawiał ?
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
ODPOWIEDZ