Co dzisiaj zrobiłem w swoim samochodzie
- Bernardito
- klubowicz
- Przebieg: 102000
- Silnik: 1.4 8V
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
To może i moją Linkę byś sportowo "przeleciał" karcherem:) - Sorki nie mogłem się powstrzymać. Już nie mogę na nią patrzeć taka brudna. Najgorzej jest z przednimi alusami - te nowe klocki tak cholernie brudzą, pylą, że ręce opadają:). Niestety nie mam za bardzo czasu się za to wziąć osobiście. Chyba pozostaje jakaś myjnia. PozdrawiamTomek pisze:bodzioc, no troszkę przykurzone było.
Ja to robię tak bardziej dla sportu, bardzo lubię takie zabawy i relaksuję się przy tym.
A to że czasami myję w miarę czysty jeszcze samochód, no cóż... no nie wiem, taką głupią głowę już mam i nie potrafię się powstrzymać :zlośnik
LIVE TO RIDE, RIDE TO LIVE
- krakus02
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 16V TJet
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
a ja w ubiegły weekend miałem trochę czasu wolnego (wreszcie
) więc przy kilku piwkach pieściłem Niunie... I tak zostało wykonane: mycie zewnętrzne, czyszczenie wewnętrzne z odkurzaniem, czyszczenie alusów, czyszczenie silnika, naklejanie folii, malowanie czujników, zaprawki lakiernicze... ufff. Teściu pytał mnie czy auto sprzedaję, bo tak czystej to dawno nie widział...? 

„Śmiej się, śmiej, ale mój model to ferrari wśród Fiatów, oczywiście kiedy ja prowadzę" 

- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
A mi dzisiaj w serwisie Linę umyli
A poza tym wymiana całego szkieletu siedziska i gąbki siedzenia kierowcy cena tych dwóch części ok 2500zł
(fotel miał duży luz i sypała się gąbka)
Jeszcze śruby w ogranicznikach przednich drzwi oraz w zaczepach tylnych drzwi bo były prawie całkowicie skorodowane
A następnym razem ( bo dzisiaj przyszły złe części i muszą zamówić ponownie ) :
Wymiana atrapy przód -gril chromowany (dziwne ślady na chromie- nie mechaniczne)
Plastik nad radiem z nawiewami (wyłamany zaczep który trzymie przyciski nad radiem)
Odma (cała zaolejona)
Folie na słupki drzwi 3x (bardzo mocno zmarszczone)
a i jeszcze coś skrzypi w zawieszeniu
Dzisiaj muszę stwierdzić iż Fiat na części i robociznę mojej Linki która oczywiście jest na gwarancji wydał połowę wartości samochodu
Dobrze że jeszcze ponad rok gwarancji

A poza tym wymiana całego szkieletu siedziska i gąbki siedzenia kierowcy cena tych dwóch części ok 2500zł

Jeszcze śruby w ogranicznikach przednich drzwi oraz w zaczepach tylnych drzwi bo były prawie całkowicie skorodowane
A następnym razem ( bo dzisiaj przyszły złe części i muszą zamówić ponownie ) :
Wymiana atrapy przód -gril chromowany (dziwne ślady na chromie- nie mechaniczne)
Plastik nad radiem z nawiewami (wyłamany zaczep który trzymie przyciski nad radiem)
Odma (cała zaolejona)
Folie na słupki drzwi 3x (bardzo mocno zmarszczone)
a i jeszcze coś skrzypi w zawieszeniu
Dzisiaj muszę stwierdzić iż Fiat na części i robociznę mojej Linki która oczywiście jest na gwarancji wydał połowę wartości samochodu

Dobrze że jeszcze ponad rok gwarancji

OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

- Rincewind
- klubowicz
- Przebieg: 42000
- Silnik: 1.6 Diesel
- Rocznik: 2016
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
Po raz drugi w tym tygodniu czyściłem wnętrze. Niestety w niedzielę miałem niefajną przygodę. Parkowałem koło torów i jak wsiadałem to jakiś debil z przejeżdżającego pociągu rzucił w samochód serkiem wiejskim. W efekcie niewielkie wgniecenie na tylnych drzwiach, a rozbryzg poszedł częściowo do wnętrza z przodu. Tak że ostatnio spędziłem parę godzin na czyszczeniu. Jest już w miarę w porządku.
Rzuciłem na tego dupka klątwę
żeby ktoś mu narzygał do plecaka
, więc sprawa załatwiona.
Rzuciłem na tego dupka klątwę

- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
- Tomek
- Moderator
- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 304 razy
Kupiłem w sklepiku z gadżetami motoryzacyjnymi, dałem za to 20zł.krakus02 pisze:Tomek, ciekawy jestem tych kapselków które kupiłeś bo jak czyscilem "kapcie" to zobaczyłem, że śruby rdzewieją więc albo wymienię je albo kupię kapsle jak Ty. Dużo dałeś? Kupowałeś przez internet?
Wrzucę zdjęcia gdzieś pod koniec tygodnia, jak to będzie wyglądać na aucie.