Światła Dzienne by Ślimak
-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 8v 77KM
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Tu masz takie o długości 12cm tylko nie wiem czy nie za szerokie żeby nad halogenem zmieścić http://moto.allegro.pl/swiatla-dzienne- ... 40529.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Co do znaczka T-Jet to ktoś montował i stwierdził że znaczek można bez problemu przesunąć tak aby był poza obrysem okrągłego światła.
Co do znaczka T-Jet to ktoś montował i stwierdził że znaczek można bez problemu przesunąć tak aby był poza obrysem okrągłego światła.
Odrzucam Waszą rzeczywistość i tworzę sobie własną 

- adamson
- klubowicz
- Przebieg: 41000
- Silnik: 1.4 16V Turbo
- Rocznik: 2018
- Podziękował: 267 razy
- Otrzymał podziękowań: 158 razy
Mi się ten pomysł ze światłami dziennymi okrągłymi schowanymi za atrapą chłodnicy bardzo podoba, żadnego wiercenia i niszczenia ramek od halogenów. Tylko ta cena
, najtańsze na Allegro 217 zł z przesyłką, fi 70 mm
[ Dodano: |17 Maj 2011|, o 16:10 ]
http://moto.allegro.pl/swiatla-dzienne- ... 40530.html" onclick="window.open(this.href);return false;

[ Dodano: |17 Maj 2011|, o 16:10 ]
http://moto.allegro.pl/swiatla-dzienne- ... 40530.html" onclick="window.open(this.href);return false;
FIAT TIPO HB Lounge 1.4 T-jet 120 KM
- Tomek
- Moderator
- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 304 razy
Uuu.. silnie podrożały te światełka. Dobrze że się nie gmerałem i zakupiłem wcześniej taniej.
ślimak Twój patent z igiełką świetnie się sprawdził. Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za podsunięcie tego pomysłu. Wszystko już zamontowane i świetnie działa.
Jak umyję autko to wrzucę parę fotek
P.S. Dzisiaj rozmawiałem ze znajomymi panami z Warszawskiej Drogówki, i przy okazji pogadaliśmy o umiejscowieniu dziennych za atrapą. Powiedzieli że jeżeli tylko przepisowe wymiary ich umiejscowienia się zgadzają, to oni nie widzą żadnych przeciwwskazań.
U siebie mierzyłem i wyszło mi 59 cm. Myślę że o ten jeden centymetr nikt nie będzie kopii kruszył.
ślimak Twój patent z igiełką świetnie się sprawdził. Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za podsunięcie tego pomysłu. Wszystko już zamontowane i świetnie działa.
Jak umyję autko to wrzucę parę fotek

P.S. Dzisiaj rozmawiałem ze znajomymi panami z Warszawskiej Drogówki, i przy okazji pogadaliśmy o umiejscowieniu dziennych za atrapą. Powiedzieli że jeżeli tylko przepisowe wymiary ich umiejscowienia się zgadzają, to oni nie widzą żadnych przeciwwskazań.
U siebie mierzyłem i wyszło mi 59 cm. Myślę że o ten jeden centymetr nikt nie będzie kopii kruszył.
- SZAMAN
- klubowicz
- Przebieg: 102000
- Silnik: 1,4 T-Jet 16v
- Rocznik: 2010
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Witam
dzięki za podpowiedzi postaram się teraz rozejrzeć za lampami ,a znaczek spróbuje przesunąć znaczek wg podpowiedzi.W weekend powalczę z tym tematem. Na razie muszę podpiąć się do zapalniczki światłami , ponieważ autko na gwarancji i nie mogę ingerować w instalacje ,a do gniazda zapalniczki mogę podpiąć co chcę.Później przerobie na normal jak powinno być,.
Pozdrawiam i dzięki
dzięki za podpowiedzi postaram się teraz rozejrzeć za lampami ,a znaczek spróbuje przesunąć znaczek wg podpowiedzi.W weekend powalczę z tym tematem. Na razie muszę podpiąć się do zapalniczki światłami , ponieważ autko na gwarancji i nie mogę ingerować w instalacje ,a do gniazda zapalniczki mogę podpiąć co chcę.Później przerobie na normal jak powinno być,.
Pozdrawiam i dzięki
szaman
-
- klubowicz
- Przebieg: 163000
- Silnik: 1.3 IMA
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 35 razy
Podłączenie do gniazda zapalniczki Ci nic nie da. Najważniejsze jest podpięcie pod światła postojowe które sterują automatem świateł dziennych. Zasilenie możesz wziąć z akumulatora a to nie powoduje utraty gwarancji.SZAMAN pisze:Na razie muszę podpiąć się do zapalniczki światłami , ponieważ autko na gwarancji i nie mogę ingerować w instalacje ,a do gniazda zapalniczki mogę podpiąć co chcę.
Henia ;-) red milano
- SZAMAN
- klubowicz
witaj
Ale jest to ingerencja w układ elektryczny auta i boję się ,by nie stracić gwarancji.Już przy montażu spojlera straciłem gwarancję na klapę bagażnika.Na gwarancji nawet blokadę skrzyni musiałem robić w ASO . Nie wolno montować jakichkolwiek włączników wyłączników w układ bo określają to jako ingerencja w elektrykę , pomijając gniazdo zapalniczki.Dzisiaj przejadę sie do sklepu i zobaczę jakie maja lampy dzienne.
Ale jest to ingerencja w układ elektryczny auta i boję się ,by nie stracić gwarancji.Już przy montażu spojlera straciłem gwarancję na klapę bagażnika.Na gwarancji nawet blokadę skrzyni musiałem robić w ASO . Nie wolno montować jakichkolwiek włączników wyłączników w układ bo określają to jako ingerencja w elektrykę , pomijając gniazdo zapalniczki.Dzisiaj przejadę sie do sklepu i zobaczę jakie maja lampy dzienne.
szaman
- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
SZAMAN, to zamontuj sobie ledy sam podciągnij kabel do akumulatora a do ASO tylko podjedź podpiąć te kable do akumulatora, wtedy gwarancji nie stracisz a myśle że za podpięcie 2 kabelków więcej nie wezmą jak 20-30zł
Kabel od CB do bezpieczników przeciągli i podłączyli mi w ASO za darmo
Kabel od CB do bezpieczników przeciągli i podłączyli mi w ASO za darmo
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

- SZAMAN
- klubowicz
To nie tak do końca wygląda.kazda operacje przy autku odnotowuja i maja swoje cenniki roboczogodzin.jeśli byłoby to 20-30 zł no problem , ale jak znam życie podciągna to pod ingerencje w układ elektryczny i nie wiadomo czy tak mozna ,ale zaryzykuje i sam sie podepne ,bom przeciez elektronik .jak bedę na przegladzie ( dopiero mam 3,500 km) to usune podłaczenie i juz.Dzieki za porade .
Pozdrawiam
Pozdrawiam

szaman
- SZAMAN
- klubowicz
czekam do jutra bo ma być dostawa świateł dziennych .Poluje na te okrągłe . Jeśli nie będzie takich to zamówię na allegro.
Muszę zobaczyć dzisiaj jak odpina się u mnie grill ,by je założyć.Nówka to zawsze...ciasno.
Pozdrawiam
[ Dodano: |20 Maj 2011|, o 12:44 ]
Witam.
No niestety w dostawie do sklepu nie było takich świateł i wybrałem zestaw by Ślimak czyli okrągłe 70 SJ 288E.
Teraz czekam na przesyłkę.
Pozdrawiam
Muszę zobaczyć dzisiaj jak odpina się u mnie grill ,by je założyć.Nówka to zawsze...ciasno.

Pozdrawiam
[ Dodano: |20 Maj 2011|, o 12:44 ]
Witam.
No niestety w dostawie do sklepu nie było takich świateł i wybrałem zestaw by Ślimak czyli okrągłe 70 SJ 288E.
Teraz czekam na przesyłkę.
Pozdrawiam
szaman
- kk25
- klubowicz
- Przebieg: 150650
- Silnik: 1.4 8V
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Szaman, jak robią Ci problemy w Łodzi z gwarancją, i chcą niebotyczną kasę, to ich "olej" i przyjedź do ASO Auto Krak do Krakowa na ul. Radzikowskiego 160. Jest tam elektyk o imieniu Krzysiek, który profesjonalnie za sensowne pieniądze podepnie Ci bez utraty gwarancji światełka. Jak Jesteś zainteresowany, to zadzwonię do niego i zapytam, ile takie podpięcie koszuje.
- AKI
- klubowicz
- Przebieg: 42000
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Szaman ja na twoim miejscu zmieniłbym ASO jak robią takie problemy. Ja mam od samego początku wpięty termometr pod skrzynkę bezpieczników i światła mijania dodatkowo podłączone radiopowiadomienie do alarmu, nawet poprosiłem serwisanta o przeprogramowanie jednego wyjścia z centralki alarmu do podpięcia się z radiopowiadomieniem (20zł bez żadnych wpisów w gwarancji). I zero problemów na przeglądach.
PS. Światełka dzienne zamówione czekam na przesyłkę
link
PS. Światełka dzienne zamówione czekam na przesyłkę