tylna pozycja

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Przebieg: 131000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Podziękował: 287 razy
Otrzymał podziękowań: 304 razy

Post autor: Tomek »

emmer pisze:tylko puścił przewód od jednej lampy do drugiej
Tylko że wtedy nadal będzie się świecić kontrolka spalonej żarówki.
Trzeba walczyć.. ja nic nie podpowiem, bo pojęcia nie mam co się mogło stać z tą lampą.

Chociaż może spróbuj w miarę możliwości, tam gdzie się da, prześledzić wiązki... może to gdzieś w bagażniku.
Zdjęcie plastykowych osłon progu też nie jest problemem, a kabelki właśnie tamtędy (chyba ) biegną

Ty masz chyba subwoofer w bagarku, może coś się niechcący poluzowało podczas kładzenia instalki do niego, a potem wysypało się w najmniej odpowiednim momencie.
Awatar użytkownika
krzyspi
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 110250
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2008

Post autor: krzyspi »

na szczęście jeszcze rok gwarancji więc czeka wizyta w ASO..miało być w tym tygodniu ale niestety w pracy nie poszło tak jak trzeba no i nie zdążyłem :przykry ale teraz zostanie w domu i rodzice się przejadą a jak się czegoś więcej dowiem to oczywiście se tym podzielę...
"Będziemy wiecznie gnać.. ...nie próbuj nas zatrzymać... ...BO DROGA TO NASZ DOM"
pkans
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 87800
Silnik: 1.3 MULTI JET
Rocznik: 2007

Post autor: pkans »

Mam ten sam problem od paru dni. Tylna lewa pozycja nie świeci. Na wyświetlczu informacja o braku światła. Odkręciłem lampę. przejrzałem żarówki, wszystkie świecą. Na ścieżce żarówki pozycyjnej nie ma prądu. Jutro jestem u elektryka ale nie w ASO, zobaczymy co powie.
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Przebieg: 98000
Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
Rocznik: 2010
Podziękował: 344 razy
Otrzymał podziękowań: 957 razy
Kontakt:

Post autor: mwas »

Koledzy, dajcie znać co u Was zdiagnozują, bo bardzo mnie ciekawi czy jest jakiś kolejny feler naszych aut, na który trzeba zwracać uwagę.
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
pkans
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 87800
Silnik: 1.3 MULTI JET
Rocznik: 2007

Post autor: pkans »

Nie wiem już o co chodzi. Jak mi się pojawił komunikat o przepalonej żarówce pozycyjnej, to wykręciłem klosz i chciałem wymienić ale okazało się że żadna nowa żarówka którą wkręcam nie świeci, sprawdziłem miernikiem i wyglądało jak by nie dochodziło napięcie, popsikałem jakimś sprayem do elektryki ale też nie pomogło. Dzisiaj pojechałem do elektryka, rozkręciła lampę, zrobił to samo co ja i pozycyjna świeci. Kosztowało mnie to 20 zł. Powód takiego zachowania nieznany. Normalnie masakra.
Awatar użytkownika
jay_21
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 67000
Silnik: 1.4 T-Jet
Rocznik: 2008
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: jay_21 »

pkans, u mnie nie ma takich problemów jak opisujesz.
Linea 1.4 T-Jet Red Flamenco Dynamic
ODPOWIEDZ