Żarówki
- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
Wiem, ale przy niedzieli nie będę się z tym bawił, a na stacji zapewne będą po 3 zł a wymieniał będę wszystkie 5szt. A tak wogule to muszę zobaczyć do instrukcji jakie tam sąpawe1_c pisze:rafcio082, za żarówkę do pozycji przedniej dawałem 1,50 zł. w sklepie Fiatowskim, są to małe pieniądze
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

- Rafcio
- Moderator
Dzięki już znalazłem w instrukcji ale mam takie pytanie żarówki np. stopu czy przeciwmgielnych oznaczenie żarówki jest P21W a kierunkowskazów tylnych jest Y21W jaka jest między nimi różnica? Bo mi się wydaje że to chyba to samoTomek pisze:rafcio082, Cię proszę bardzo klik
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

- Rafcio
- Moderator
Kur.. tego ch..a co zaprojektował wymianę żarówek w tylnych lampach powinni zaj...ć
Wymieniłem postojówkę ale zajęło mi to dobrą godzinę ponieważ 1 nakrętka zamiast zejść ze śruby to wykręciła się cała śruba z klosza
no i potem był problem żeby to wykręcić, normalnie szkoda słów.
Klucz miałem rurkowy ale wykładzina utrudnia wykręcanie górnej śruby, trochę pomogłem sobie tym plastikowym badziewiem co jest w tym plastiku w kole zapasowym do odkręcania lamp
Dobrze że te śruby nie zrobili jeszcze ze 2cm dłuższe
No ale jakoś poszło, uffffffffff

Wymieniłem postojówkę ale zajęło mi to dobrą godzinę ponieważ 1 nakrętka zamiast zejść ze śruby to wykręciła się cała śruba z klosza

Klucz miałem rurkowy ale wykładzina utrudnia wykręcanie górnej śruby, trochę pomogłem sobie tym plastikowym badziewiem co jest w tym plastiku w kole zapasowym do odkręcania lamp
Dobrze że te śruby nie zrobili jeszcze ze 2cm dłuższe

No ale jakoś poszło, uffffffffff
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 8v 77KM
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Zakładając że pozostałe żarówki nie są wieczne i prawdopodobieństwo ich przepalenia wzrasta wraz z ich wiekiem to po dwóch latach jest duża szansa że niedługo ponownie będziemy odkręcać lampę (pół biedy jak na własnym parkingu - gorzej jeśli podczas kontroli drogowej aby uniknąć mandatu). Jeśli dla kogoś zaoszczędzone na ponownym rozkręcaniu lampy czas i nerwy są warte więcej niż te kilka złociszy za komplet żarówek to wymienia na spokojnie wszystko za jednym zamachem 
Podejrzewam że jak mi którąś żarówkę szlaczek trafi to także potraktuję kompleksowo daną lampę..

Podejrzewam że jak mi którąś żarówkę szlaczek trafi to także potraktuję kompleksowo daną lampę..
Odrzucam Waszą rzeczywistość i tworzę sobie własną