Termometr
- mwas
- Prezes
- Przebieg: 98000
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 344 razy
- Otrzymał podziękowań: 957 razy
- Kontakt:
Ta pólka to jeden element razem z kratkami nawiewu. Żeby go zdemontować, napierw trzeba wymontować fabryczne radio lub kieszeń na niefabryczne radio (w zależności co kto posiada). Cały element jest mocowany na śruby TORX, nie pamiętam rozmiaru i po wyjęciu radia/kieszenia na radio powinny być one widoczne. Po ich odkręceniu zostaje tylko odciągnąć cały element w naszą stronę a na końcu odpiąć wtyczkę z tyłu (od sterowania światłami awaryjnymi, ogrzewaniem tylnej szyby i otwieraniem bagażnika, o ile ktoś taki przycisk posiada). Obawiam się tylko, że w mniejscu za tą półeczką nie będzie za bardzo miejsca na zamontowanie tego urządzenia, ale pamięć może mnie mylić.
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 8v 77KM
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Co do konsoli nawiewu to coś takiego znalazłem - może się przyda.
A swoją drogą ponad 100 za termometr to sporo..
Najtańsze kosztują od 20 zł - http://www.moto-mix.pl/kat/termometry-zegarki.htm" onclick="window.open(this.href);return false; - a dopłacać 80 za automatyczny komunikat o oblodzeniu gdy temp. spadnie poniżej +4C i ustawiane powitanie - co kto lubi..
A swoją drogą ponad 100 za termometr to sporo..
Najtańsze kosztują od 20 zł - http://www.moto-mix.pl/kat/termometry-zegarki.htm" onclick="window.open(this.href);return false; - a dopłacać 80 za automatyczny komunikat o oblodzeniu gdy temp. spadnie poniżej +4C i ustawiane powitanie - co kto lubi..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- cichy
- klubowicz
- Przebieg: 217000
- Silnik: 2.0 110KM HDi
- Podziękował: 104 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
- Kontakt:
Nie wiem czy tobie będzie tak łatwo zamontować termometr w tym miejscu w którym chcesz. Zdemontować półkę żaden problem, wyciągasz radio odkręcasz kilka śrubek i wyszarpujesz ją do siebie względu na zatrzaski przy półeczce , to nie jest półeczka a cały element czyli łącznie z kratkami nawiewu jest to jedna całość, resztę jak to wygląda zamieszczam foty, myślę ze Ci tak najlepiej zobrazuje. W tym miejscu na pewno by ładnie się prezentował ja osobiście bym został przy miejscu na dole, termometr można ładnie obudować i okleić czymś ładnym żeby to ładnie wyglądało.AKI pisze:Termometr mam zamiar wmontować w pionową ściankę półeczki nad nawiewem jak pokazuje to przykład poniżej
[img]http://img39.imageshack.us/img39/1236/termometr.jpg]Obrazek[/URL][/img]
Na razie nie wiem jak zdemontować tą półkę i czy jest tam dość wolnego miejsca za nią na upchanie elektroniki termometru. Ale i tak muszę poczekać na ciepłe wiosenne dni z tą przeróbką, może do tego czasu wyjaśni się sposób demontażu tego elementu, a może ktoś z forum już to robił
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2011, 19:01 przez cichy, łącznie zmieniany 7 razy.
Sympatyk forum :-)
- AKI
- klubowicz
- Przebieg: 42000
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy

Q dzięki za fotki dyfuzoraQ pisze:A swoją drogą ponad 100 za termometr to sporo..