Zalali Ci zły olej... Półsyntetyk.pawe1_c pisze:OLEJ SILNIKOWY CASTROL 10W40 1L
Przegląd gwarancyjny
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
- cichy
- klubowicz
- Przebieg: 217000
- Silnik: 2.0 110KM HDi
- Podziękował: 104 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
- Kontakt:
jak bym nie poprosił o wbicie do książki gwarancyjnej przeglądu nadwozia to by nawet jego nie robili, na koniec przeglądu technicznego jak już samochód wyprowadzili z hali, kierownik ASO ze mną przeszedł pod auto i go przejrzał i wbił stempel. Jak bym o tym przeglądzie nie wspomniał to bym nawet nie miał wzmianki w książce gwarancyjnej, a założenie ich jest takie (mówię o Fiacie) że przy każdym przeglądzie technicznym to robiąCoval pisze:pod warunkiem że masz robiony przegląd blach.
Sympatyk forum :-)
-
- klubowicz
- Przebieg: 61000
- Silnik: 1,4 8v
- Rocznik: 2009
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Tego, ze Ci wlali 10W zamiast 5W nie udowodnisz. Miałem to samo w Autobialu, chyba nawet o tym pisałem na forum. Najpierw stwierdzili, że zalali 10W potem się z tego wycofali (po telefonie do i z firmy leasingowej) twierdząc, że to pomyłka bo z magazynu na moje konto zeszło 5W i takie zostało zalane. Więc żyję w przeświadczeniu że mam zalany dobry olej. Okazało się też, że wcale nie musi być Selenia, bo może być Castrol. Jednym słowem bajzel.
Octavia 3 1,4 TSI Elegance Brąz Topaz
- cichy
- klubowicz
- Kontakt:
na fakturze miałem wpisany ten olej, byłem u nich w środę, odszukał f-rę i przyznali się do błędu, bardzo mnie przepraszali za to zdarzenie, tematu już nie roztrząsałem, obiecali mi za to: cytuję "solidny rabat przy montażu świateł do jazdy dziennej bo chcę sobie zamontować, a olej na właściwy wymieniam jutro, szwagier pracuje w łączności więc wymieni mi na Mobil za darmochę. Odnośnie AUTOBIALU, rok temu zimą byłem u nich i więcej do nich nie pojadę, wolę mój PZM przynajmniej są konkretni w słowach, a na Mełgiewskiej tylko czarują, jeździłem z przepustnicą jeszcze na gwarancji czaru maru tylko było , samochód zamiast dać mechanikowi to dali elektrykowi który tylko się skupiał na resetowaniu parametrów komputera. Jeszcze Ci powiem co mi wpisali w uwagach na fakturze: samochód zabłocony, dodatkowo na rezerwie, moje pytanie po co takie rzeczy pisać, w PZMocie nikt czegoś takiego nie napisze. Napisałem pismo do centrali Autobialu w Zamościu 4 m-ce temu cisza do dzisiaj.kylo pisze:Tego, ze Ci wlali 10W zamiast 5W nie udowodnisz.
- cichy
- klubowicz
- Kontakt:
emmer W PZMocie wynajmuję parking, troszkę mnie już znają, jak by co zawsze mogę pójść do dyrektora od spraw technicznych z którym mam kontakt
Ostatnio zmieniony 04 lut 2011, 19:56 przez cichy, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- klubowicz
- Przebieg: 61000
- Silnik: 1,4 8v
- Rocznik: 2009
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
A to miło z ich strony, co nie zmienia faktu, że mają u siebie burdel. Odstającej listwy progowej w PZM-cie nie chcieli wymienić, w Autobialu zamówili i wymienili. Tak na dobra sprawę to i jeden i drugi serwis jest cieniutki. W Autobialu nie wiedzą ile jest gwarancji na moją Linee, w PZM twierdzą, że półka odpada bo jest w niej za dużo płyt itd, itp. Kontakty z ASO mają sens na gwarancji, bo później jest drożej (albo tak samo jak w nie-ASO) i niekoniecznie lepiej.pawe1_c pisze:przyznali się do błędu
Octavia 3 1,4 TSI Elegance Brąz Topaz