No ale koledzy... chyba trochę z tematu zjechasliśmy

Odnośnie lodu na wycieraczkach - lak, jest strasznie wkur... denerwujący, ale niestety sposobów na niego nie mam, oprócz ręcznego oczyszczania piór wycieraczek z drobinek lodu.
Też miałem problem z klapą . Okazało się , że powoli i systematycznie wykręca się odbojnik - nie zauważyłem tego - a klapę trzeba coraz mocniej zamykać . Przy którymś zamknięciu usłyszałem że coś wpada do bagażnika , ale na szczęście nic się nie pogięło ani nie złamało . Wystarczyło go tylko wkręcić .pawe1_c pisze: a wiecie co, czasami mam problem z zamknięciem kalpy bagażnika
Plastikową skrobaczką można szybę porysować, a tutaj mosiądz. Ja bym się bał tego użyć.NRG pisze:Ja natomiast zastanawiam się nad czymś takim:
http://allegro.pl/skrobac...1338891979.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Miał ktoś do czynienia z podobnymi skrobaczkami?
Słyszałem wiele dobrych opinii o tych skrobaczkach, ale sam nie używałem.NRG pisze:Ja natomiast zastanawiam się nad czymś takim:
http://allegro.pl/skrobaczka-finska-mur ... 91979.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Miał ktoś do czynienia z podobnymi skrobaczkami?
Niestety to prawda.aixen pisze:Nawiew na przednia szybę mistrzostwem świata nie jest... głównie dlatego, że jest zbyt oddalony od dołu szyby i niedostatecznie ogrzewa szybę i wycieraczki.
Ja gdy ustawie temperaturę na max, to czuję się jak bym otworzył bramy piekieł. Jeszcze nigdy przy maksymalnym grzaniu nie włączyłem wentylatora na więcej niż 2.aixen pisze:Zresztą, samo ogrzewanie oraz ocieplenie do nazbyt wydajnych nie należy... przynajmniej w mojej.
Coval pisze:Plastikową skrobaczką można szybę porysować, a tutaj mosiądz. Ja bym się bał tego użyć.
Co do wycieraczek, to ja mam garaż. I co z tego? Wycieraczki są mokre i po wyjeździe natychmiast zamarzają. Trzeba dać nadmuch gorącego powietrza na szybę i po kilku minutach jest po problemie.
Skrobaczka w akcji:Tomek pisze:Słyszałem wiele dobrych opinii o tych skrobaczkach, ale sam nie używałem.
Generalnie stosuję tylko odmrażacz, a Linka nigdy nie była skrobana, podobnie jak wcześniej Panda.