[Inne] Olej
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
-
- klubowicz
- Przebieg: 113000
- Silnik: 1,4 T-Jet+LPG
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
Silniki Fiata po 100 tys km i po rozebraniu na czynniki pierwsze wyglądają jak nowe. Wszelkie wymiary cylindrów, gładzi i innych mają wymiary identyczne jak fabrycznie nowe części. Silnik 1,3 M-Jet miał po rozebraniu jeszcze ślady fabrycznej obróbki. Zresztą większość silników nie ma śladów zużycia po przebiegu 100 tys km.
Z wielu T-Jetów jakie znam Twoja służbówka z przebiegiem 95 tys km jest jedynym T-Jetem, który bierze olej.
Dziwne nieprawdaż?
Z wielu T-Jetów jakie znam Twoja służbówka z przebiegiem 95 tys km jest jedynym T-Jetem, który bierze olej.
Dziwne nieprawdaż?
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
-
- klubowicz
Tym postem chyba już wszystkich pozbawiłeś złudzeń co do swojej osoby i znajomości motoryzacji.prymek pisze:a pokaz mi tu kogos z takim przebiegiem?
przeciez realnie wiekszosc nawet do polowy tego w 10 lat nie dojdzie - zdazy zardzewiec:)
a gdzie chciales znalezc? u producenta jako zalete?
zajrze na forum bravki albo fiata moze tam znajde uzytkujacych te auta a nie. :( i jakies opinie bedzie mozna wymienic bo tu niestety jedzie schematem:
kupic i patrzec jak stoi i scigac sie w 1000 postach kto ma mniejszy przebieg i komu mniej pali (z gorki na luzie) :(
co do ceramizera - polecam ich stronke - testy na jazdach bez oleju itp
jak myslisz kto produkuje oleje i co by bylo jakby nie trzeba by bylo ich wymieniac?
albo kto paliwo i czemu nadal jezdzimy na tym malo efektywnym srodku podczas gdy juz dawno moznaby na czyms innym?
pzdr
Czy uważasz, że forum to jedyne miejsce gdzie się zna użytkowników aut? Bo ja znam wielu innych użytkowników w realu a na forum ich nie ma (brak czasu, brak chęci itd). Znam osobiście taksówkarza, który ma więcej niż Ty przejechane w Bravo T-Jet 150KM i nie bierze mu grama oleju. Nie da się? DA SIĘ.
Tutaj nikt nie ściga się na ilość postów. Tutaj jest jakość ważna. A Ty swój limit na tym forum raczej już wyczerpałeś...

PS>Na forum Bravo lepiej żebyś się nie pojawiał. Znając tamtego admina wylecisz szybciej niż tutaj nabiłeś 20 postów.
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- kazgas
- klubowicz
- Przebieg: 85000
- Silnik: 1,4 8V
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Takich pierduł to już dawno nie czytałem.prymek pisze:a pokaz mi tu kogos z takim przebiegiem?
przeciez realnie wiekszosc nawet do polowy tego w 10 lat nie dojdzie - zdazy zardzewiec:)
a gdzie chciales znalezc? u producenta jako zalete?
zajrze na forum bravki albo fiata moze tam znajde uzytkujacych te auta a nie. :( i jakies opinie bedzie mozna wymienic bo tu niestety jedzie schematem:
kupic i patrzec jak stoi i scigac sie w 1000 postach kto ma mniejszy przebieg i komu mniej pali (z gorki na luzie) :(
co do ceramizera - polecam ich stronke - testy na jazdach bez oleju itp
jak myslisz kto produkuje oleje i co by bylo jakby nie trzeba by bylo ich wymieniac?
albo kto paliwo i czemu nadal jezdzimy na tym malo efektywnym srodku podczas gdy juz dawno moznaby na czyms innym?
pzdr
[ Dodano: |4 Paź 2010|, o 21:42 ]
dawaj te 100 tys T-Jety:)
Ty wiesz wogole ktory pedal sluzy do przyspieszania?
pzdr
Bez komentarza szkoda słów
- mwas
- Prezes
- Przebieg: 98000
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 344 razy
- Otrzymał podziękowań: 957 razy
- Kontakt:
Widzę, że kolega prymek prymuje... we wkurzaniu użytkowników naszego forum
Apropos oleju - nie wiem jak T-Jety, bo takowego nie posiadam, ale mój silnik niestety pociąga sobie olej co jest nawet określone w instrukcji obsługi samochodu jako norma
Czy w takim układzie T-Jet różni się aż tak bardzo w konstrukcji, że on nie bieże oleju ?
I mam przy okazji pytanie: co sądzicie o oleju Castrol Edge Sport 0W-40 (taki, jaki poleca strona Castrola do naszych autek -> http://www.castrol.com/castrol/iframe.d ... Id=7060743" onclick="window.open(this.href);return false;) ? Ma ktoś może jakieś doświadczenia ? Bo w październiku czeka mnie wymiana oleju a nie bradzo już chcę inwestować w Selenię, skoro można taniej dorwać teoretycznie lepszy olej (patrząc na parametry). Co o tym sądzicie ?

Apropos oleju - nie wiem jak T-Jety, bo takowego nie posiadam, ale mój silnik niestety pociąga sobie olej co jest nawet określone w instrukcji obsługi samochodu jako norma

I mam przy okazji pytanie: co sądzicie o oleju Castrol Edge Sport 0W-40 (taki, jaki poleca strona Castrola do naszych autek -> http://www.castrol.com/castrol/iframe.d ... Id=7060743" onclick="window.open(this.href);return false;) ? Ma ktoś może jakieś doświadczenia ? Bo w październiku czeka mnie wymiana oleju a nie bradzo już chcę inwestować w Selenię, skoro można taniej dorwać teoretycznie lepszy olej (patrząc na parametry). Co o tym sądzicie ?
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
-
- klubowicz
Dobry olej. Pół mojej rodziny stosuje ten olej i nie ma z nim żadnych problemów. Co do brania oleju... Tak silniki te różnią się. Jakością materiałów zapewne też.mwas pisze:co sądzicie o oleju Castrol Edge Sport 0W-40
1,4 77KM zazwyczaj oleju nie biorą ale zdażają się przypadki co auta zupełnie nowe i biorą spore ilości oleju. T-Jeta biorącego olej nie znam (oprócz egzemplarza prymka).