Na pewno trzeba wyciąć trochę gumy przy drzwiach samemu lub w serwisie, chyba że nowe modele mają to poprawione

no i przede wszystkim zalogować się na L K P
Przesmarowałbym tłoczyska amortyzatorów pod bałwankamiWysłany: Wczoraj 20:31
Zwłaszcza przed zimą koniecznie przesmarować zamki, zawiasy, wszystkie rygle także te w bagażniku i masce.
Można również nasmarować "zawias" wycieraczek, bo u mnie po zimie zapiekły się przez sól.
Nasmarować zamek klapki wlewu paliwa.
Osłonić przed kamieniami krawędź tylnych drzwi i tylnego błotnika.
Polecam także chlapacze z przodu bo kamienie potrafią obić progi do blachy (bardzo miękki lakier)
Dbać o skore na kierownicy bo może się złuszczyć.
A po roku jazdy obite od kamieni tylne drzwi, pozdzierany od gumy lakier na przednich, a jak ktoś często odwiedza drogi nieutwardzone to rdza na progach. Wtedy to jest sama radość z posiadania takiego auta i słuchania ciepłych słów życzliwych sąsiadów.ENDRIU pisze:No powiem tak Panowie nie straszcie przyszłych właścicieli bo jak przeczytają te wszystkie rady to![]()
na pewno dadzą nogę w kierunku wyjścia a nie kasy i z zakupu Linki nic nie wyjdzie,ja wiem że wszyscy tu piszący mają dobre intencje ale.......nie wszystko od razu
.
Tak ja buhert napisał po zakupie:jazda z salonu zatankować do pełna i cieszyć się nowym nabytkiem,po powroćie do domu pokropić lakier![]()
co by nie rdzewiało a reszta sama wyjdzie w użytkowaniu,może nowsze modele już są bezawaryjne
![]()
![]()
Co do śrub w tylnych lampach to w zestawie narzędzi w kole zapasowym jest klucz do ich odkręcenia, niedawno się o tym dowiedziałem i tak naprawdę problem znika.KILLHIM pisze:wymienić za wczasu śrubki od tylnych lamp na zwykłe
będzie szybsza wymiana żarówek gdyby się przepaliła
Do Linei