Ja właśnie szukam jakiegoś miejsca w Chorwacji, ale zależy mi na tym aby na plaży był żwirek, a nie kamienie czy skały. Wiem, że takiego piaseczku jak na polskich plażach długo szukać, ale może choćby żwirek. Słyszałem, że są takie miejsca w Chorwacji, a zależy mi na tym ze względu na córkę. No i jeszcze jedno – chciałbym aby kwatery nie były gdzieś wysoko na stromym zboczu... Czy możecie coś polecić? A jakie plaże są na wyspie Hvar?
„Śmiej się, śmiej, ale mój model to ferrari wśród Fiatów, oczywiście kiedy ja prowadzę"
Atka35 pisze:węgry nie polecam - miałam być tydzień
Ja byłem w zeszłym roku w Egerze. Bardzo ładna kraina, tanie winom, baseny termalne. Odwiedziłem węgierską pusztę i zjeździłem trochę po węgierskich okolicach. Polecam zobaczyć Budapeszt. Nie padało więc Węgry polecam z całego serca
PS. A jeśli pada deszcz to wybieram się na baseny termalne lub organizuje konkurs mokrego podkoszulka ;)
no właśnie jesli pada ......... to wszyscy są na basenach termalnych zakrytych, nie ma nawet gdzie usiąć, ani nie ma czym oddychać ....... więc jesli pada to jest padaka
Atka35 pisze:no właśnie jesli pada ......... to wszyscy są na basenach termalnych zakrytych, nie ma nawet gdzie usiąć, ani nie ma czym oddychać ....... więc jesli pada to jest padaka
Więc pozostaje konkurs mokrego podkoszulka Oczywiście ja pozostaje po stronie organizatorów a nie uczestniczek, ma się rozumieć
jak by to było jakie 20 lat i kg temu to pewnie tez bym była za udziałem w mokrym podkoszulku, no ale dzisiaj to pewnie co najwyżej załapałabym się na ostatni rząd widzów
Słyszałem o piaszczystych plażach w Chorwacji, ale tam gdzie planowałem jechać (Sucuraj, wyspa Hvar) nie ma takich i wcześniej o tym wiedziałem. Trochę szkoda, że nie ma piasku, ale są też plusy - zawsze wszystko było zapiaszczone, tu na tych małych kamyczkach nie ma tego problemu . Miejscowi albo inni turyści np. z Bośni czy Serbii, chodzą po tym boso, my mieliśmy takie specjalne buty do wody - i po problemie .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dzięki za informacje o plaży w Chorwacji, ale mam jeszcze pytanie (o ile nie jest to tajemnica) ile średnio wychodzi tydzień lub dwa tygodnie pobytu w Chorwacji? Koszt całościowy uwzględniający kwatery, jedzenie, paliwo itp. Wiem, że wszystko zależy od standardu jaki się wybierze, ale chciałbym poznać jakieś widełki. Potrzebuję zorientować się w kosztach i porównać z kosztami pobytu nad Bałtykiem (które będę obecnie podliczał). Pod analizę poddaję polskie wybrzeże, chorwackie plaże lub północne zakole Włoch. Taka analiza na przyszły rok.
„Śmiej się, śmiej, ale mój model to ferrari wśród Fiatów, oczywiście kiedy ja prowadzę"
Włochy:
kwatery ok 25-35 EU
pizza 6 -10 EU
namiot 7 - 10 EU + osoba 7 - 10 EU
ceny w marketach ok 20 % drożej niż u nas, choć niektóre towary takie jak u nas
np piwo 0,66 - 0,8 EU
transport miejski 1 - 1,2 EU