smak56 pisze: 25 sie 2020, 20:05 Po raz drugi w krótkim czasie (hamulce) porównujesz dwa różne modele. Moje 1.3 i Twoje 1.6. Do tego włączyłeś jeszcze 1.4 77KM. Jeżeli nie zauważasz różnicy między 77 KM (Pb), 90 KM (ON) a 105 KM (ON), momentu obrotowego, to taka trochę lipaPojedź do elektryka i sprawdź jaki masz alternator.
Ja tego NIE potwierdzam - mam Linea i GP i klima w obu samochodach szału nie robi. Już się przyzwyczaiłem, że najlepsza klima to...w DobloPhenix pisze: 28 sie 2020, 22:06 Ja porównanie mam z fiatem grande punto z tym samym silnikiem co moja linea 1.4 8v 77km i różnica jest ogromna. W punto jak dam na maxa czuje się jak w zamrażarce nie da się oddychać takim zimnym powietrzem. A w linei to na maxa jest tak jak w punto na troszkę mniej niż połowa. W punto dmucha po nogach z tyłu dla pasażerów bardzo mocno zimnym a w linei nie czuć wcale. W linei klima dzisiaj zobaczyłem zaczyna jako tako pracować jak trzyma się obroty powyżej 4 tyś (ale kto takjeździ po mieście na 2 biegu 50km/h). Niby te same silniki te same rozwiązana a klimy różne. Może zmienili coś po latach ? Nie wiem ale wytrzymałem 13 lat z lineą to dam radę dłużej, planuje jeździć nią aż do końca ile się da bo nic lepszego nie kupię do 15 tyś a ona jest warta 9 tyś.
Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Szukaj używanego z dawcy części, w ASO koszt kosmiczny w sklepie praktycznie nie do dostania w astronomicznej cenie, lub zakuj nowy. U mnie przetarł się ten długi i udało się dostać z rozbitej linijki z tym, że ja miałem 1.4 8v.bunclock008 pisze: 22 cze 2023, 12:29 Czy ktoś mógłby mi pomóc zidentyfikować pęknięty wąż klimatyzacji nr 15 na poniższym schemacie
Chodzi o lineę multijet 1.3 90 KM.
Z góry dziękuję
Chodzi o nr 15, czy zaznaczony strzałką nr 1?bunclock008 pisze: 22 cze 2023, 12:29 Czy ktoś mógłby mi pomóc zidentyfikować pęknięty wąż klimatyzacji nr 15 na poniższym schemacie
Z góry dziękuję