Napisałeś dokładnie to samo o czym pomyślałem, zanim zobaczyłem Twój post

Napisałeś dokładnie to samo o czym pomyślałem, zanim zobaczyłem Twój post
To nie jest podłoga tylko próg. Wypadły (lub wyrwane) gumowe osłonki, które tam są fabrycznie. Jest to też miejsce podkładania lewarka. Ilu jest takich, którzy podkładają nie w tym miejscu, które jest do tego przeznaczone. Brak fartuchów z przodu powoduje obijanie progów itd. Samochód jest cały ocynkowany.maxwel pisze: 12 wrz 2020, 21:50
Podłoga jak durszlak.
U mnie są drobne oznaki korozji, ale dziur nigdzie nie ma.
Czy te auta nawet ani trochu ocynku nie mają ?![]()
Twój post trochę mnie zmobilizował i dzisiaj (niedziela) zajrzałem pod spód na moje progi. Utwierdziłem się w swoich ocenach, ale przy okazji muszę troszkę kosmetyki wykonać. Na całej długości progów są (jak pisałem) gumy zabezpieczające W jednym miejscu (nie wiem kiedy) uszkodziłem lewarkiem próg i tam można zobaczyć kawałek blachy. To jest ten dowód, o który pytasz W innych miejscach nie będę skrobał. Zaznaczam, że ostatni raz zaglądałem tam może z 4 lata temu?maxwel pisze: 13 wrz 2020, 8:06 Smak56, z tym ocynkiem to nie jestem jakos przekonany gdy juz kilkuletnie Fiaty Linea wykazywaly oznaki korozji. Gdzie jest wiarygodna informacja ze Linea ma ocynk ?
Buda jest ocynkowana, ale elementy do niej przykręcone już nie. Takie jak uchwyty przewodów hamulcowych, belka pod chłodnicą itp.maxwel pisze: 13 wrz 2020, 8:06 Smak56, z tym ocynkiem to nie jestem jakos przekonany gdy juz kilkuletnie Fiaty Linea wykazywaly oznaki korozji. Gdzie jest wiarygodna informacja ze Linea ma ocynk ?
Dawno, dawno temu, kiedy Marcin (Kuzyn_z_Sosnowca) robił u siebie kompleksowe zabezpieczenie podwozia, to i ja wpuściłem tam (w progi) troszkę środka do profili zamkniętych. Tak też zrobiłem z drzwiami kiedy przy wymianie głośników je wygłuszałem. Zaślepki są również z tyłu progów od nadkola.robert75 pisze: 13 wrz 2020, 16:12 Smak56..a sprawdź w środku progu czy jest ok. Wyciągając oczywiście gumowe zaślepki
Tak jak napisałem.smak56 pisze: 13 wrz 2020, 14:06 ......... ale przy okazji muszę troszkę kosmetyki wykonać. ...............