"Sezon" nie jest wyznacznikiemmarcin24 pisze: 26 sty 2019, 17:16 ja jeżdżę na hankook -ach i już dwa sezony przejeździłem i na pewno na jeszcze wiele starczą

"Sezon" nie jest wyznacznikiemmarcin24 pisze: 26 sty 2019, 17:16 ja jeżdżę na hankook -ach i już dwa sezony przejeździłem i na pewno na jeszcze wiele starczą
Potwierdzam. Świetna opona. Na deszczu nie ma lepszej. Ale dość szybko się zużywa.krupniok pisze: 27 sty 2019, 22:37"Sezon" nie jest wyznacznikiemmarcin24 pisze: 26 sty 2019, 17:16 ja jeżdżę na hankook -ach i już dwa sezony przejeździłem i na pewno na jeszcze wiele starcząU mnie opony nie wytrzymują więcej niż dwa sezony z racji przebiegów. Uniroyal Rainsport są na tyle miękkie, że w zasadzie u mnie po 1,5 sezonu już wołają o wymianę. 40-60tys km/rok.
W zasadzie jeżdżąc po deszczu nie trzeba zmieniać stylu jazdy w stosunku do suchej nawierzchni. Rekompensuje to bardzo szybkie zużywanie.duskap pisze: 28 sty 2019, 17:46Potwierdzam. Świetna opona. Na deszczu nie ma lepszej. Ale dość szybko się zużywa.krupniok pisze: 27 sty 2019, 22:37"Sezon" nie jest wyznacznikiemmarcin24 pisze: 26 sty 2019, 17:16 ja jeżdżę na hankook -ach i już dwa sezony przejeździłem i na pewno na jeszcze wiele starcząU mnie opony nie wytrzymują więcej niż dwa sezony z racji przebiegów. Uniroyal Rainsport są na tyle miękkie, że w zasadzie u mnie po 1,5 sezonu już wołają o wymianę. 40-60tys km/rok.
Ja również miałem tę oponę (Navigator 2) i absolutnie jej nie polecam. W porównaniu z Goodyear Vector4Season Gen-2 po prostu nie ma czego porównywać. Pod każdym względem bije Navigatora o głowę. Nawet o 2 głowy. Podobnie Pirelli, Nokian i Uniroyal, które też mam w innych autach.grv pisze: 21 lut 2019, 10:00 Kilka miesięcy temu kupiłem opony wielosezonowe Dębica Navigator 2 o rozmiarze 205/55 R16, bo letnie, jak i zimowe mimo jeszcze dobrego bieżnika nie dawały rady nawet na mokrej nawierzchni.
Z czystym sumieniem mogę je naprawdę polecić. Wysokość bieżnika to aż 9 mm.
Będąc w Zakopanem przetestowałem je w głębokim śniegu i dosyć sporym podjazdem. Autko bez żadnego problemu wyjechało pod górkę, gdzie inne samochody miały spore problemy.
Już nigdy nie kupię opon letnich i zimowych, bo po prostu się to nie opłaca.
Ja rozumiem ale... ta opona jest bardzo słaba, więc nie mogłem zostawić tego bez komentarza bo jeszcze ktoś po nim będzie myślał że super opona a tak nie jest. To NAJSŁABSZA opona wielosezonowa na rynku. Natomiast ja kupowałem Goodyeary za 120-180zł sztuka, nowe z frędzelkami, rok 2017 i 2018 ściągnięte z zapasówek w Niemczech. Jest takich pełno na Allegro bo niemieckie Audi miały często takie fabrycznie a potem ktoś sobie zmieniał na inne felgi i rozmiar i sprzedawał. Wolę taką niż nową Dębicę dużo drożejgrv pisze: 25 lut 2019, 11:27 Przy mojej obecnej jeździe, gdzie robię tylko 6000 - 7000 km rocznie, to ta opona jest idealna, bo również tańsza od wspomnianej przez Ciebie Goodyear Vector4Season Gen-2.
Na komplecie ponad 500 zł taniej.
Nie pisałem tutaj, aby się sprzeczać, która opona lepsza, tylko wyraziłem swoją opinię wobec obon, które nabyłem.
W moim przypadku, gdzie robię małe przebiegi i nie zamierzam wydawać pieniędzy tam gdzie nie muszę, to ta opona wielosezonowa jest dla mnie bardzo dobrym wyborem.
Pozdrawiam:)
Mam w Tipo nexeny, takie już były założone, jak na razie ok, bo co można stwierdzić po przebiegu 5 tys. km.