A nie lepiej troszkę dopłacić i przenieść na mechanika całą odpowiedzialność za zakup i wymianę rozrządu, pamiętaj gdy coś pójdzie nie tak mechanik odpowiada tylko za robociznę a Ty za części - będzie przepychanka.albert120 pisze: 06 lut 2019, 22:46 Dziś kurier dostarczył mi zestaw rozrządu Conti+ paski osprzętu +koncentrat płynu ,,Prestone".
Jeszcze nie zdecydowałem się czy będę wymieniać sam czy zlecę to mechanikowi.
No i niestety problem wrócił po 30 km - a ja z problemem wróciłem do warsztatu . Po postach mwasa przygotowałem się do opowieści o adaptacji koła fonicznego i uzbrojony w wydruki .......daro70 pisze: 06 lut 2019, 14:59Jest dobrze . Pojeżdziłem dziś po mieście pogasiłem silnik , potem kolejne uruchomienia i kontrolki brak . Zadzwoniłem do chłopaków którzy to robili i powiedziałem że nie ma już potrzeby do nich jechania . Powiedzieli tylko że czasem się zdarza coś takiego jak chwilowy błąd
. Ok przyjąłem do wiadomości , będę obserwował co dalej . Jak na tą chwilę u mnie
i problem się sam rozwiązał po nocy nie odpalania auta
.
Jak to dobrać po vinie? Jest jakaś wyszukiwarka online? Bo w każdym sklepie internetowym jest wyszukiwarka po modelu i roczniku...slawek007 pisze: 02 wrz 2022, 0:31 Napinacz, pompa, pasek - ale to musisz dobierać po VIN bo każdy producent inaczej oznacza.
No i wróciło ...co jakieś 1000 km wyskakuje kontrolka silnika - trzeba będzie zrobić rozrząd na blokadach .daro70 pisze: 06 lut 2019, 14:59Jest dobrze . Pojeżdziłem dziś po mieście pogasiłem silnik , potem kolejne uruchomienia i kontrolki brak . Zadzwoniłem do chłopaków którzy to robili i powiedziałem że nie ma już potrzeby do nich jechania . Powiedzieli tylko że czasem się zdarza coś takiego jak chwilowy błąd
. Ok przyjąłem do wiadomości , będę obserwował co dalej . Jak na tą chwilę u mnie
i problem się sam rozwiązał po nocy nie odpalania auta
.