Przedwczoraj późnym wieczorem odebrałem Linkę z ASO, miała przegląd instalacji gazowej, regulację zaworów, wymianę płynu hamulcowego, oraz podpięcie pod kompa z powodu migającego CHECKa. Niestety nawet komputer diagnostyczny ASO nie wykazał żadnych zapisanych błędów, ale podpięcie pod kompa z LPG wykazało rozjechaną mapę gazu i panowie podejrzewają że to mogło być przyczyną spadków mocy i migania CHEKa na autostradzie. Na moje pytanie że na benzynie robi się to samo co na gazie, stwierdzili że komp z gazu jest powiązany z kompem auta i dlatego może migać CHECK również w czasie jazdy na benzynie.
Żadnych pomysłów nie mieli jeśli usterka się powtórzy.
FSO 1500, SKODA FAVORIT lpg BRC, FIAT SIENA lpg BRC, RENAULT CLIO II dCi, FIAT LINEA lpg TARTARINI, RENAULT CLIO V, SKODA KAMIQ
Wymieniłem opony na Goodyear 4 Seasons. Na razie jestem zadowolony z tych całosezonówek bo są ciche. Pierwsze śniegi pozwolą to zadowolenie zweryfikować
Nie odpaliłem samochodu rozrusznik się zawiesił. No to odpaliliśmy na siłę przy pomocy kolegów i już stoi na warsztacie :D a i alternator słabo ładuje więc będę robił jedno i drugie. W zasadzie już i tak bendix chciałem wymienić więc dobrze się poukładało ;)
Gotowe. W alternatorze wymieniony regulator napięcia, a w rozruszniku nowy bendix, nowy szczotkotrzymacz, nowe szczotki, toczony (polerowany) komutator. Cenia z demontażem i montażem 320zł. Pali jak złoto :D
Wymieniłem wycieraczki na dobrego, sprawdzonego Bosch'a Niestety, ale po roku czasu SWF nadawał się tylko do hasioka Wróciłem więc do sprawdzonego produktu i nie mam zamiaru już eksperymentować w tej kwestii