Licznika "A" nie ruszam od nowości. Jak dobiję do 3 tysi zamieszczę zdjęcie spalania średniego.emmer pisze:czytam wasze wypowiedzi i nabieram pewności, że mamy całkiem inne samochody.![]()
czy aby nie przesadzacie? albo ja mam zbyt ciężką nogę, albo popsuty samochód. nie kasujcie licznika "A" i pokażcie mi spalanie po jakichś 2 - 3 tys km. u mnie oscyluje w granicach 9 litrów, ale za to nie jestem zawalidrogą.
Spalanie T-Jet
FIAT Tipo SW Business Lounge T-Jet 1.4 @ 120KM
-
- klubowicz
- Przebieg: 61000
- Silnik: 1,4 8v
- Rocznik: 2009
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
To się nazywa myślenie życzenioweduskap pisze:Również jak czytam te średnie wyniki to ciężko mi w nie uwierzyć...emmer pisze:czytam wasze wypowiedzi i nabieram pewności, że mamy całkiem inne samochody.![]()
czy aby nie przesadzacie? albo ja mam zbyt ciężką nogę, albo popsuty samochód. nie kasujcie licznika "A" i pokażcie mi spalanie po jakichś 2 - 3 tys km. u mnie oscyluje w granicach 9 litrów, ale za to nie jestem zawalidrogą.
Moje auto pali dużo więcej. Gdy dynamicznie jeżdżę to w mieście wychodzi 11 litrów. Gdy spokojnie to 9,5. Miasto Kraków, masa korków.
Na trasie 7 litrów jadąc dynamicznie z załadowanym autem. Przy spokojnym toczeniu się 6,2 litra na trasie. Mniej nie dało rady po prostu.
Skąd u Was to spalanie?

Octavia 3 1,4 TSI Elegance Brąz Topaz
-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Rocznik: 0
U mnie podobnie jak u Kolegi Krakus02, spalanie średnie po przejechaniu dystansu ok 23000km to 7,77l/100km
Poniżej link do strony autocentrum, dodam jeszcze że nie mam ciężkiej nogi ale zawalidrogą również nie jestem.
http://www.autocentrum.pl/dziennik-kosz ... i-paliwowe" onclick="window.open(this.href);return false;
Poniżej link do strony autocentrum, dodam jeszcze że nie mam ciężkiej nogi ale zawalidrogą również nie jestem.
http://www.autocentrum.pl/dziennik-kosz ... i-paliwowe" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
-
- Nowy
- Przebieg: 0
- Rocznik: 0
- Kuzyn_z_Sosnowca