W Internecie takie kompletne filtry znalazłem w cenie 39zł, a same wkłady do nich to ok. 17zł.

Dokładnie taki sam plan mam. Nawet leży już ten filtr CZAJA, i czeka żeby go zamontować na odmie.Sebek pisze: 14 mar 2018, 9:27 Również podobny produkuje CZAJA. Nawet zastanawiałem się czy nie wykorzystać samej obudowy filtra, jako "separator" odmy w mojej Linusi. Akurat mają taką obudowę z krućcami fi 16mm. A pojemność tej obudowy, to tak na oko 150 ml. Czyli na majonez chyba wystarczy.![]()
Kuzyn_z_Sosnowca pisze: 14 mar 2018, 9:02 Prze montażem LPG czytałem o tych filtrach i jest z nimi taki problem, że zmieszają dosyć wyraźnie ciśnienie na listwie w porównaniu do sprawdzonych klasycznych, np. FL03
Sebek, Tomek i jak zamontowaliście filtr na majonez?Tomek pisze: 14 mar 2018, 12:19Dokładnie taki sam plan mam. Nawet leży już ten filtr CZAJA, i czeka żeby go zamontować na odmie.Sebek pisze: 14 mar 2018, 9:27 Również podobny produkuje CZAJA. Nawet zastanawiałem się czy nie wykorzystać samej obudowy filtra, jako "separator" odmy w mojej Linusi. Akurat mają taką obudowę z krućcami fi 16mm. A pojemność tej obudowy, to tak na oko 150 ml. Czyli na majonez chyba wystarczy.![]()