Może to by podeszło ?
http://allegro.pl/czujnik-parkowania-pd ... ml#thumb/2
Nie wiem czy nie na różnych typów czujników dlatego chciałem odszukać dane producenta w centralce... Na allegro też widziałem, kilkanaście złotych za sztukę. Nie chodzi o kasę a raczej o czas, bo muszę zdemontować zderzak, i wolałbym to zrobić raz, mając już w ręku czujnik za wymianęleszek1234 pisze: 11 gru 2017, 8:14 Na aliexpress jest tego od groma, np. za 10 USD jest ten komplet, może by spasował? Chyba, ze już tu szukałeś.
https://pl.aliexpress.com/item/Parking- ... eLevelAB=0
Masz na myśli odkręcenie kilku górnych śrub, odkręcenie lamp i odgięcie zderzaka?albert120 pisze: 12 gru 2017, 21:27 Do wymiany czujnika nie trzeba zdejmować zderzaka.
Ja cały zestaw od podstaw montowałem bez demontażu .
Zakupiłem 2 czujniki na allegro (8,50zł/szt.), Wczoraj spróbowałem podpiąć je do centralki i oba działająleszek1234 pisze: 11 gru 2017, 22:28 Czujnik podepniesz przed odkręceniem zderzaka i będziesz wiedział czy zagada z twoja centralką , jak nie, to odsyłasz;)
Nie wiem , czy w tej sytuacji nie byłoby rozsądniej wymienić cały komplet , skoro cena nie powala . Wskazania miałbyś bardziej miarodajne , ale jeśli już kupiłeś . . . Pozdrawiamtimmek pisze: 16 gru 2017, 7:28Zakupiłem 2 czujniki na allegro (8,50zł/szt.), Wczoraj spróbowałem podpiąć je do centralki i oba działająleszek1234 pisze: 11 gru 2017, 22:28 Czujnik podepniesz przed odkręceniem zderzaka i będziesz wiedział czy zagada z twoja centralką , jak nie, to odsyłasz;)
Jakoś sensorów nie powala, jeden zaczyna reagować od około 200cm, a drugi od około 140cm
Dzisiaj montaż.
Trochę się pomęczyłem, ale udalo się podmienić uszkodzony czujnik bez całkowitego demontażu zderzaka.zibi186 pisze: 16 gru 2017, 14:45Nie wiem , czy w tej sytuacji nie byłoby rozsądniej wymienić cały komplet , skoro cena nie powala . Wskazania miałbyś bardziej miarodajne , ale jeśli już kupiłeś . . . Pozdrawiamtimmek pisze: 16 gru 2017, 7:28Zakupiłem 2 czujniki na allegro (8,50zł/szt.), Wczoraj spróbowałem podpiąć je do centralki i oba działająleszek1234 pisze: 11 gru 2017, 22:28 Czujnik podepniesz przed odkręceniem zderzaka i będziesz wiedział czy zagada z twoja centralką , jak nie, to odsyłasz;)
Jakoś sensorów nie powala, jeden zaczyna reagować od około 200cm, a drugi od około 140cm
Dzisiaj montaż.![]()